Нові меблі та дитяча зона: у Хмельницькому облаштували ще один Пункт Незламності (ФОТО, ВІДЕО)

Нові меблі та дитяча зона: у Хмельницькому облаштували ще один Пункт Незламності (ФОТО, ВІДЕО)
Тут і далі фото зі сторінок Хмельницької ОВА, Хмельницької РВА та ДО "Авангард"
  • Всередині прихистку тепло, є медикаменти, генератор, інтернет та  дитячий куточок.

  • Облаштували Пункт хмельницькі авангардівці. 

В обласному центрі сьогодні, 5 січня, відкрили ще один Пункт Незламності. Подали ідею та облаштували тимчасовий прихисток представники добровольчого формування “Авангард” спільно з та Хмельницькою районною військовою адміністрацією. Про це повідомив глава регіону Сергій Гамалій

Пункт забезпечений автономний опаленням, медикаментами, генератором, старлінком,  облаштовано дитячий куточок. 

— Пункт перебуває під цілодобовою охороною і забезпечений опаленням автономним, генератором, старлінком, водою. Тут облаштували дитячий куточок. Забезпечили Пункт ліками, щоб можна було надати першу домедичну допомогу. Будуть гарячі якісь напої, — кажуть авангардівці. 

Відео дня
cript async src="https://telegram.org/js/telegram-widget.js?21" data-telegram-post="khmelnytskaODA/1246" data-width="100%">

 

Під час  надзвичайної ситуації хмельничани та гості міста зможуть там підзарядити свої гаджети, отримати медичну допомогу та зігрітись. Показуємо, як він виглядає зсередини:

Нагадаємо, знайти найближчий Пункт Незламності можна за посиланням на сайті або через телеграм-бот

Нагадаємо, Пункти Незламності розгорнули після 7-ої масованої ракетної атаки окупантів та з початком холодів по всій країні. Це зробили задля підтримки людей, які через масовані російські обстріли залишаються без базових потреб. Отож, Пункти Незламності – це місця, куди кожен зможе прийти в разі тривалого відключення електроенергії.

Станом на грудень минулого року в Україні працювало 5 тисяч Пунктів, і Уряд планував збільшити їх кількість утричі. 

Пункти незламності функціонують в цілодобовому режимі. Кожен в обов’язковому порядку мусить бути забезпечений

В одному Пункті одночасно можуть перебувати від 40 до 500 людей. Часових лімітів перебування в них немає, однак, зазначено, що не варто сидіти там постійно, бо є й інші люди, які хочуть скористатися можливостями Пункту. Якщо ж ви перебуваєте в Пункті Незламності під час повітряної тривоги, то чергові, які мають бути на кожному такому об’єкті мають чіткі інструкції, як убезпечити відвідувачів Пункту. Отож, хвилюватися не слід. 

Пункти Незламності на Хмельниччині

Станом на 1 грудня 2022 вже діяли 187 стаціонарних та 8 мобільних Пунктів Незламності в Хмельницькій області. До слова, нещодавно наші журналісти перевірили як виглядають Пункти Незламності в центрі, на Озерній та Південно-Західному мікрорайоні та що в них є. Результат був дещо неочікуваний.

Деякі Пункти в Центрі виявилось важко знайти в приміщеннях, які відзначені на мапі, в інших холодно, немає достатньої кількості місць для навіть 40 людей, єдина розетка на все приміщення та порвані стільці. Точки доступу до вай-фаю запаролені і працівники паролів не повідомляють. Генератора чи булер’яна, про які йдеться в описі на мапі, немає. Про дитячі куточки та аптечки годі й мріяти. 

А от, наприклад, Пункт в ДСНС візуально схожий на кімнату відпочинку. Тут є два диванчики, стіл зі стільчиками, поруч на столику — чай, кава і солодощі. На підлозі застелений килимок. В приміщенні тепло, є 4 подовжувачі та 3 розетки. В разі тривалого відключення світла тут можна зігрітись чаєм чи попрацювати. На столику є іграшки і розмальовки, аби бодай на кілька годин забавити малечу.

На Південному Заході в Пунктах можна зігрітися, “зарядитися” та навіть попити чаю. Детальніше про те, як виглядають Пункти Незламності та що в них є читайте в матеріалах:

Додамо, що надалі журналісти vsim.ua перевірять пункти незламності в інших мікрорайонах міста. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті. 

Як долучитися до проекту

Також і представники бізнесу за бажанням можуть долучитися до проекту. Вони можуть виявити ініціативу щодо створення на базі своїх підприємств, закладів та організацій додаткових Пунктів Незламності. Зробити це можливо, зареєструвавшись на сайті через спеціальну електронну форму за посиланням.

— У разі, якщо у вас немає достатнього ресурсу для створення Пункту Незламності, але ви можете надати людям доступ до генератора, аби зарядити ґаджети,  можете позначити свій заклад на мапі, заповнивши іншу форму на сайті за посиланням

Тим, хто може якимось іншим чином підтримати мешканців Хмельницької області у скрутну годину, до прикладу, запропонувати продукти харчування, питну воду, доступ до місця приготування їжі чи будь-що, що допоможе їм протриматися за відсутності електроенергії та теплопостачання, радять зареєструватися за посиланням. Тут слід вказати як саме ви можете допомогти. 

Згодом узагальнену інформацію розмістять на офіційному вебсайті Хмельницької обласної військової адміністрації та на офіційних сторінках у соціальних мережах, аби нею міг скористатися кожен, хто цього потребуватиме.

А ви вже відвідували Пункти Незламності? Розкажіть про їх облаштування у коментарях.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up