Під Хмельницьким горить 19 гектарів торф’яників. В СЕС запевняють, що хмельничанам не варто непокоїтися

Під Хмельницьким горить 19 гектарів торф’яників. В СЕС запевняють, що хмельничанам не варто непокоїтися
Пожежа перейшла із Лезневого на сусідні торф’яники у Давидківцях. Її гасять більше ста рятувальників. Пожежа охопила близько 19 гектарів. Незважаючи на це, епідеміологи переконують, що стан повітря у місті та області задовільний.

Торф у Хмельницькому горить уже п’ятий день. Весь цей час його гасять рятувальники. Повністю ліквідувати загорання їм так і не вдалося. На допомогу їм «приходив» й дощ, який рясно поливав місто протягом двох днів. Та й це не допомогло.

- Запахи горілого сьогодні зранку я ще відчувала, коли вийшла на вулицю. Він був не такий, як наприкінці минулого тижня, коли на вулицю й вийти неможливо було. Зараз хоча б вікно в квартирі можна відкрити, - розповідає «ВСІМ» жителька мікрорайону Раково Ірина.

Пожежа, яка була в Лезнево, перейшла на територію села Давидківці. Сьогодні, 7 вересня, з самого ранку місцеві жителі почали скаржитися на задимленість повітря та нестерпні «аромати».  Як пояснив речник ДСНС в Хмельницькій області Андрій Козак, горить торф на лівому березі Південного Бугу. Площа загорання становить близько 19 гектарів.

Відео дня

- З самого ранку ми працюємо в посиленому режимі. На місці події працює 126 рятувальників на та 15 одиниць техніки. До ліквідації наслідків задіяні працівники ДСНС з різних районів області. – розповідає «ВСІМ» Андрій Козак. - Вітер сьогодні південно-східний, тому у Хмельницькому запах диму не відчутний.

Станом на сьогодні, 7 серпня, рятувальникам вдалося загасити пожежі в Ізяславському та Деражнянському районах.

Читайте також: Місто у диму: поки в судніх областях попереджали, у Хмельницькому ловили гави

Після того, як на задимленість почали скаржитися мешканці Хмельницького та області, за перевірку стану повітря взялися у Держсанепідслужбі.

- Ми робили дослідження стану повітря ще минулого тижня. Показники не відповідали нормі востаннє в четвер. Це стосується Хмельницького, Ізяславського районів та обласного центру. Та все не було критичним і приводу до закриття дитсадків та шкіл не було, - розповів «ВСІМ» керівник головного управління Дерсанепідслужби в Хмельницькій області Ігор Баланюк. – Станом на сьогодні усе стабілізувалося. Тому нема потреби проводити додаткові дослідження. Можливо, коли нам надійдуть результати усіх досліджень, щось зміниться.

Слідкуйте за оновленнями разом із «ВСІМ».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    А кажуть лісопатологи, згорівший ліс, згорівший сухостой  тре оновити, продавши за 500 000 000 і посадити, оновити насадження молодих дерев за 300 000

    Anonymous reply Anonymous

    Як кажуть біда помогла
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up