Підрозділу Нацгвардії з Хмельницького — 30 років. Історія створення військової частини

Підрозділу Нацгвардії з Хмельницького — 30 років. Історія створення військової частини
  • У 1990-х на базі вінницького конвойного полку в Хмельницькому створили військову частину. 

  • Нині вона входить до Національної гвардії України. 

У неділю, 19 березня, одна із військових частин відзначає свій ювілей. Йдеться про військову частину 3053 Національної гвардії України. 

Рівно 30 років тому, 19 березня 1993 року, на базі лінійного батальйону 481-го конвойного полку міста Вінниці у Хмельницькому сформували військову частину 3053. Про це йдеться на сторінці підрозділу. 

Згодом, у місті Кам’янець-Подільському 23 грудня 1998 року сформували спеціальну патрульну роту. Це відбулось за наказом командувача та за ініціативою місцевої влади. Бійці роти мали підтримувати громадський порядок у місті.

Відео дня

На сьогодні військова частина структурно входить до Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України. Військові захищають територіальну цілісність держави та охороняють громадський порядок в містах Хмельницький та Кам’янець-Подільський, конвоюють засуджених, охороняють підсудних під час судових процесів, охороняють та оборонять органи державної влади та важливі державні об’єкти.

— З моменту формування військовослужбовці частини з честю та  гідністю сумлінно виконують завдання повсякденної службової (бойової) діяльності, здійснюють захист і охорону життя, прав, свобод та законних інтересів громадян, суспільства й держави від злочинних посягань, — зазначили на сторінці військової частини. 

Після початку повномасштабної війни військовослужбовці частини 3053 разом з прикордонниками, військовими Збройних сил України, ДСНС та поліцейськими воюють з росіянами на східних та північних рубежах країни.

Значна частина військовослужбовців цієї частини нині отримала нагороди — відомчі та президентські відзнаки за оборону та безпеку нашої країни.

— Цього року визначна для нас дата – 30-річчя з дня створення військової частини припала на самий розпал повномасштабної війни з нашим одвічним ворогом – росією. Але щодня ми робимо усе можливе, докладаємо всіх зусиль для наближення нашої перемоги, — додають військові. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ларіса Жураківська

    Ще координати дайте ворогу

    Станіслав Павлінський reply Ларіса Жураківська

    Ларіса Жураківська Ніби без цієї новини ворог думатиме, що в нас армії немає. Є ж інформація про цей "надсекретний" підрозділ у відкритих джерелах. Для чого ця параноя?

    007 reply Станіслав Павлінський

    Ну не дуже розумна ларіса жураківська, ну що з неї взяти.

    Станіслав Павлінський reply Ларіса Жураківська

    Ларіса Жураківська Ніби без цієї новини ворог думатисе, що в нас армії немає. Є ж інформація про цей "надсекретний" підрозділ у відкритих джерелах. Для чого ця параноя?

keyboard_arrow_up