Щоб взуття не ковзало. Яку підошву радять обрати хмельницькі майстри

Щоб взуття не ковзало. Яку підошву радять обрати хмельницькі майстри
Олександр Кірічак каже, що найкраща підошва для зими - поліуретанова
  • Взимку клієнтів взуттєвих майстерень стає більше.
  • Через ожеледицю хмельничани просять поставити профілактику чи набійки.
  • Як правильно вибрати зимове взуття, аби не впасти і скільки коштує нова підошва дізнавались журналісти vsim.ua. 

Щойно починають іти дощі чи випадає сніг, як до взуттєвих майстерень шикуються черги. Один за одним клієнти несуть взуття. Найчастіше люди згадують в чому взуті під час ожеледиці. 

Працівники взуттєвих майстерень розповідають, що часто люди не замислюються над якістю черевиків. Купують те, що дешевше. А взимку мерзнуть в ноги та ковзаються по льоду. Ремонтники радять обирати взуття із резиновою чи поліуретановою підошвою. Однак, і тут є свої нюанси. Із резиною буде холодніше, але безпечніше ходити по слизькому. Із поліуретаном – навпаки.

- Та й не завжди вгадаєш, - каже майстер Олександр Кірічак у приміщенні по Грушевського. – Тепер виготовляють всякий поліуретан і резину. Назва та ж сама, а якість різна. Ще є так звані ТР-підошви. Вони теж добрі. Та найкраща все ж таки з поліуретану. А от підошва із кожвалону – слизька. Питайте про це в продавців перед тим, як купувати взуття.   

Відео дня

Ремонтники із КП «Ремвзуття» запевняють, що для того, аби не впасти під час ожеледиці слід обирати взуття із «тракторною» підошвою. Радять «для себе» клеїти наждачний папір на підошву. Вона носиться тижні три. Перевіряли самі. А от шкіра, переконують, не для дощу.

- Є спеціальна зимова рифленна профілактика, - пояснює майстер Галина Бойко. - Також є й набійки для зимового взуття. А шкіряне взуття в дощову погоду і під час снігу носити не варто. Шкіра сама по собі пропускає вологу. Треба носити резинове.

Майстри кажуть, щойно випав сніг, як почастішали замовлення на профілактику. Її можна ставити на всю підошву чи окремою частиною без каблука. Коштує таке «антильодове» покриття по-різному. У майстерні на Грушевського за профілактику беруть від 100 до 160 гривень, у «Ремвзутті» - від 50 до 80 гривень. Залежно від матеріалу та складності робіт. Як носитиметься залежить від клієнта.

Така приспособа для взуття краще всього, переконують майстри. Її називають "гальма", але продають лише за кордоном. Коштує 3 євроНаголошують і на догляді за чобітками. Шкіру радять обробляти натуральними воском чи крем-фарбою. Перед виходом на вулицю замшу та нубук бризкати водовідштовхуючими спреями. А от дешеві креми в баночках не купувати. Вони лише зашкодять. Взуття із шкірзамінника не радять взагалі чимось обробляти. І обов’язково добре просушувати свої черевики. Але не на батареї. Тут краще використати старі газети. Кажуть, вони і вологу вберуть, і форму триматимуть. А от від солі, якою щедро посипають тротуари, порятунку немає. 

Майстер із колективного підприємства "Ремвзуття" до власних чоботів клеїть "наждачки". Каже, що носить їх по три тижніГалина Бойко у "Ремвзутті" працює з 1983 року. Каже, що зараз часто приносять чоботи із ринку. Вони довго не служать

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Юрий Кошарский

    Чудова стаття!дякую автору!багато корисної інформації!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:51 Судитимуть водія, який в Хмельницькому районі на смерть збив 8-річну дівчинку 12:04 У Хмельницькому проведуть благодійну фотосесію за донат 11:41 Повідомили про підозру підполковнику, який перейшов на бік ворога, – прокуратура 11:11 Курси валют в обмінниках та банках Хмельницького 2 травня (ІНФОГРАФІКА) Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 10:57 Водій з ознаками сп’яніння скоїв ДТП на Березневій і намагався втекти 10:13 Найбільш забрудненою виявилася річка Південний Буг, – результати аналізу центру гідрометеорології 09:41 На Чорновола і Шевченка 2 травня буде ускладнений рух 09:05 У Хмельницькому підробляли одяг відомих брендів: у поліції розповіли деталі photo_camera 19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up