“Республіка” - екологічна і доступна: про депозитну тару і подіум з пандусом

“Республіка” - екологічна і доступна: про депозитну тару і подіум з пандусом
  • “Ні” пластиковим склянкам та сміттю на Хмельницькому “Республіці”.
  • Організатори запровадили ряд еко-новинок: повертають гроші за сміття та закликають купувати склянки з тематичними логотипами.
  • Цьогоріч ще й організували безкоштовний трансфер для людей з інвалідністю, а біля сцен для них будували спеціальні подіуми.

Відвідувачів фестивалю вирішили здивувати не лише гарною музикою та смачною їжею, а й цікавими еко-новинками. На “Республіці” можна не лише повеселитися, а й вирости духовно, привчитися до культури та зекономити зайву копійку. Організатори фестивалю за підтримки USAID/ENGAGE розробили проект, який сприяє росту екологічної грамотності хмельничан.

Новинка №1

Склянки із поліпропілену - жорсткого пластику, придатного для довготривалого зберігання.

Відео дня

Придбати таку різнокольорову склянку із логотипом фестивалю можна в будь-якій точці фудкорту разом із напоєм. До вартості пива чи квасу треба буде добавити ще 10 гривень. При цьому, наголошують організатори, при бажанні, склянку можна повернути та отримати свої гроші назад або ж залишити напам’ять як сувенір.

Під вечір першого дня депозитну тару на фудкортах знайти було неможливо. Ще кілька стаканчиків привезли на другий день фесту. Втім, гості швидко розкупили і другу партію. Всіх охочих приєднатися до еко-проекту закликають поспішити, кількість обмежена - за три дні фестивалю планують продати всього 600 штук.

Новинка №2

Сміттєві пакети. Кожен житель платного наметового містечка має змогу частково повернути свої кошти за квиток. Для цього під час реєстрації відвідувачам роздають спеціальні пакети для сміття. Якщо після закінчення фестивалю вони їх наповнять і повернуть у спеціальну точку збору, то отримують частину вартості квитка готівкою назад. Таким чином, кожен відвідувач буде більш свідомо слідкувати за тим, який слід на природі він залишає після себе.

Новинка №3

Місця для людей на інвалідних візках. У рамках проекту  для людей з обмеженими можливостями, які пересуваються в інвалідних візках, а також матусь із дитячими візочками біля великої та малої сцен побудували спеціальні подіуми з пандусами. Слідкують за комфортним розміщенням та підвезенням до місця локації волонтери.

- Ми побудували ці платформи, щоб людям із обмеженими можливостями було комфортно, щоб їх ніхто у натовпі не штовхнув та не затиснув. На висоті досить зручно насолоджуватися музикою та приємною проводити час, - пояснює волонтер Тимофій.

Хмельничанка Сороковська Людмила відверто радіє такій ініціативі організаторів фесту.

 

- Це дуже зручно та безпечно, немає штовханини, не боюся, що хтось зачепить. Хлопці-волонтери допомогли підняти Андрійка на подіум, єдине, що слизькувато трішки. Але нам все видно. Тут ще є дітки з нашої школи, то мами всі задоволені, - каже Людмила Сороковська.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Elijah Karasiuk

    Новина дня!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up