Симчишин проінформував про ситуацію в громаді після ворожих обстрілів

Симчишин проінформував про ситуацію в громаді після ворожих обстрілів

Міський голова розповів про відновлення міста після атак окупантів та попросив обмежити споживання електрики у вечірній час. 

Ворожі атаки на Хмельниччині спричинили розлади в системі енергопостачання. 10 жовтня росіяни поцілили трьома ракетами в електропідстанцію в Хмельницькому. Внаслідок цього місто залишилось без світла, води. Не ходили тролейбуси, не працювали світлофори. До ранку 11 жовтня електропостачання в області відновили. Однак, досі не всі тролейбуси вийшли на маршрути. 

Міський голова Олександр Симчишин повідомив, що електропостачання на території громади майже повністю відновлене. Не заживленими залишаються ще частина споживачів у мікрорайоні Дальні Гречани. Без електроенергії також частина комерційних споживачів, в тому числі й на кількох ринках.

Станом на 13.30 робота електротранспорту відновлена на понад 20%. На маршрутах 11 жовтня працює 17 тролейбусів. 

Відео дня

— На жаль, більше випустити неможливо через відсутність повноцінного електропостачання тяглових підстанцій. Зовнішнє освітлення, як і вчора буде працювати, але в економ-режимі, — розповів мер. 

Олександр Симчишин розповів, що ракети, які потрапили в підстанцію частково її знищили, тож ремонтним бригадам довелось добряче потрудитися, аби відновити світло. 

— Хочу щоб ви розуміли, що це не було просто відновлення електропостачання, як коли пропадає світло. Один з великих інфраструктурних об’єктів піддався повноцінному ракетному обстрілу. І частина обладнання знищена. Це все мало доволі серйозні наслідки. Те, що ми почали відновлювати електропостачання через 20-30 хвилин після зупинки повітряної тривоги — це великий насправді результат. Ремонтники працювали до пізньої ночі, а частина бригад навіть і вночі, — додав Симчишин. 

Натомість, водопостачання і робота каналізаційного господарства відновлені. Школи працюють в дистанційному форматі, дитячі садочки — в режимі роботи чергових груп.

— Вчергове наголошую, відновлення електропостачання носить аварійний характер і напруга у мережах обмежена. Саме тому, аби уникнути, або мінімізувати примусові віялові відключення необхідно сьогодні ввечері і найближчі кілька днів обмежити споживання електроенергії на побутовому рівні. Це має зробити кожен!!! — закликав Симчишин. 

 

Найбільш енерговитратними є такі прилади:

Сьогодні ввечері радять мінімізувати використання таких приладів, а натомість користуватися ними вночі або в обідню пору дня. Також більш ощадливе використання освітлення у вечірні години полегшить навантаження на енергосистему.

Нагадаємо, 10 та 11 жовтня росія вчинила масовану ракетну атаку по Україні. В ці дні сирени на Хмельниччині не вщухали по 5 годин. 10 жовтня в Хмельницькій області збили 3 ракети.

В місті зникло світло та вода, зупинилися тролейбуси, не працювали світлофори. Були перебої з мобільним зв’язком та інтернетом. Всі навчальні заклади відправили на “дистанційку” до 14 жовтня. 

А вже 11 жовтня над областю збили іранський дрон-камікадзе. На маршрути почали потроху випускати тролейбуси. У Хмельницькому анонсували “віялові” відключення світла. 

Сьогодні 11 жовтня ворог завдав ударів по 10 областях. У Суспільному склали карту влучань та роботи ППО:

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up