ТОП-10 фестивалів цього літа. Куди поїхати хмельничанам

ТОП-10 фестивалів цього літа. Куди поїхати хмельничанам

Літо – пора довгоочікуваних відпусток, моря, сонця, музики. Для меломанів і справжніх поціновувачів різних музичних збіговиськ є багато приємного. Цього літа фестивалити будуть чи не в кожному куточку України. Обирайте для себе те, що ближче до душі. 

Прийдеться помандрувати. Музичні події будуть проходити у багатьох містах. Залишилось визначитись, що ближче до душі.


1. Гоголь Fest, Івано-Франківськ (8-12 червня)


Невелике місто на Прикарпатті славиться мальовничими пейзажами. Цього літа Франківськ збирає українців на мистецький фестиваль. Раніше «ГогольFest» проводився у Києві. Однак тепер він має нову платформу. Обіцяють багато цікавого – музику, освіту, гарну картинку та яскраві дискусії. На сцені: Dakh Daughters, Карпа, Пур:Пур, Брутто. Фестиваль вже стартував і триватиме до 12 червня. Ще можна встигнути!

Відео дня


2. Burn The Scene For Fun, Житомирська область (18-19 червня)

Вже восьмий такий фестиваль. Пройде у селі Колодязьки у Житомирській області. Ті, хто там побував, хочуть повернутися захоплюються атмосферою. Саморобна сцена біля лісу, свіже повітря...Сюди з’їжджаються різні гурти – українські та закордонні. Грають все – від поп-панку та хард-року. Цьогоріч сцену "запалюватимуть":  Somali Yacht Club, BOMG, Cold Comfort, The Symbioz, Burrow. Також будуть цікаві майстер-класи, лекції, фрі-маркет та спортивні змагання.


3. UPark Festival, Київ (6-8 липня)


Не могли минути цієї події. Мега-грандіозний концерт відбудеться у столиці. Це свято для любителів року. І не лише…З’їдуться з усіх-усюд. Не дивно, адже на фестивалі очікують виступи каліфорнійських легенд Red Hot Chili Peppers та епатажних британців Muse. Раніше вони вже навідувались з концертами до України. Тоді гурти збирали повні зали шалених фанатів. А квитки розмітали ще з перших днів продажу попри недешеву ціну. Окрім хед-лайнерів, можна буде послухати: The Kills,  Nothing But Thieves, The Hardkiss. Буде гаряче!


4. «Файне місто», Тернопіль (7-10 липня)


Одна з найочікуваніших подій для усіх меломанів. Музичний фест вперше стартував у 2013 році. Однак лише за кілька років знайшов свою потужну аудиторію. Афіші висять у багатьох містах України. Цього року організатори очікують більше 8 тисяч відвідувачів. Своїми виступами порадують закордонні гості: гурти LORDI (Фінляндія), PAIN (Швеція), CRAZY TOWN (США) та ZDOB si ZDUB (Молдова). А також очікують яскраві виступи від своїх: «Бумбокс», ТНМК, BRUTTO & ЛЯПИС (Білорусь-Україна), Epolets, Pianoбой та дуже-дуже багато інших.


5. Woodstock Ukraine, Львівська область (28-30 липня)

Славнозвісний фестиваль буде проходити у замку Свірж, Львівської області. Фест навіть має гасло: Peace, Love and Happiness ("Мир, любов і щастя"). У 2012 році його започаткував відомий благодійний фонд "Серце до серця". Подія часто кочує і проходить у різних місцях. Поки не відомо, хто потішить відвідувачів на цьому фестивалі. На офіційному сайті зазначається лиш, що відбір гуртів вже завершили і скоро їх анонсують. 


6. Бандерштат, Луцьк (5-7 серпня)


Фестиваль для любителів традиційних українських «тусовок». Тут пахне патріотизмом. 
"Здоровий український патріотизм у сучасній і актуальній обгортці" - так музичну подію анонсують самі організатори. Вони й домовились цьогоріч про виступ переможниці Євробачення Джамали ще до ї виступу. «Фестивалю українського духу» виповнюється десять. Виступатимуть Брати Гадюкіни, Stoned Jesus, Тартак, Гайдамаки. І це ще не все…


7. ZAXIDFEST, Львівська область (19-21 серпня)

Фестиваль прийматиме гостей у селі Родатичі на Львівщині. 
Багато людей називають його наймасштабнішим українським фестивалем. Щороку збирає кількатисячну публіку. На Захід слід з’їздити, аби почути: DevilDriver, Enter Shikari, Emmure, Crystal Castles, Hollywood Undead, Oomph!, а також IAMX, Zebrahead, We butter the bread with butter, Black Peaks, і Воплі Відоплясова. 


8. «Остання столиця», Кам’янець-Подільський (21-21 серпня)


Фестивалити будемо і ми. На Хмельниччину вкотре з’їдуться туристи з різних куточків країни, а також іноземні гості. Кам’янець не дарма нарекли фестивальним містом України.  Цього року їх тут заплановано кілька десятків. 
V Міжнародний військово-історичної фестиваль «Остання столиця» обіцяє бути насиченим. 


9. Стародавній Меджибіж, Хмельницька область (21-23 серпня)


У Меджибожі перед святкуванням Дня Незалежності вкотре зберуться на грандіозне дійсно. Тут будуть проходити лицарські турніри, звучатиме музика середньовіччя, а також лунатиме рок. Ввечері глядачів розважатимуть фаєр-шоу, а вдень – ярмарком із безліччю смаколиків. Цього року тут триватиме XI фестиваль історичних реконструкцій «Стародавній Меджибіж». Присвячений він буде 870-й річниці першої писемної згадки про селище. Очікується навіть, що селищна рада має встановити цей день, який щороку буде відзначатись як День Меджибожа.  


10. «Живий вогонь», Вінницька область (25-26 червня)


Для усіх фанатів фольку – чудова новина. У Хмільнику на Вінниччині пройде етнофестиваль Живий вогонь». У програмі майстер-класи ярмарки, розваги, концерти. Кожен зможе відчути себе частинкою великої дружної родини. Спробувати себе у лозоплетінні, відтворити славнозвісний «петриківський» розпис, пограти на дримбі, бандурі, кобзі…Тут кожен зможе знайти куточок для себе. Для чоловіків – стрільба  з лука, пневматичної зброї, а ще драйвовий рок-концерт. Ближче до природи – відкриті галявини: дитяча, літературна, козацька. Запалюватимуть:  «Aemilia» (Хмельницький) «Реміх» (Камянець-Подільський)  ,"Зубр & co." (Хмільник), «Евфонія» (Київ), «Верітас» (Тернопіль), «Колір ночі» (Київ). Вхід – вільний. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Держись
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up