Лавочки для зарядки гаджетів працюють навіть взимку. Але експерти не радять ними користуватися

Лавочки для зарядки гаджетів працюють навіть взимку. Але експерти не радять ними користуватися

Лавочки для підзарядки гаджетів працюють при мінусовій температурі. Заряджають довше звичайного. Дерев’яні сидіння на лавках присипані снігом. Але сонячні панелі розчищені.

Напередодні Дня міста в центрі Хмельницького встановили 5 лавочок для підзарядки гаджетів. Працюють вони за допомогою сонячних панелей, які поглинають світло. У кожну лавку вмонтовано лише один USB-порт, а от кабель для підзарядки слід принести із собою. 
Виробники запевнили, що заряджати телефони чи планшети можна буде навіть зимою. Головне, аби фотоелементи на лавочках не були вкриті шаром снігу. Журналісти vsim.ua перевірили, чи й справді зарядка працює в холод. 

Вчора, 6 грудня, біля лавочок не було ні душі. Сиро та холодно. Подекуди на дерев’яних сидіннях був сніг. Сонячні панелі та USB-порти розчищені. Хоча на двох лавочках сніг з панелей розчистили не повністю. На градуснику -2. Пробуємо чи можна підзарядити власний смартфон. Вставляємо кабель і чекаємо кілька секунд. Зарядка почалась. За дві хвилини телефон зарядився на 1 відсоток. Лавочка «працює». 

Однак фахівці не радять заряджати пристрої при мінусовій температурі чи підвищеній вологості повітря. Кажуть, це псує батарею.

Відео дня

Конденсат спричиняє замикання

Андрій Крижанівський, продавець-консультант у "Технопросторі"

- Коли ви заряджаєте пристрій на холоді, батареї доводиться працювати більше. Якщо ж ви згодом заходите в тепле приміщення, то на ній починає накопичуватись конденсат. Тож при користуванні гаджетом може навіть статись коротке замикання.

 

 

 Акумулятор заряджається нерівномірно

Владислав Шимонюк, продавець-консультант у магазині "Жжук"

- При мінусовій температурі акумулятор заряджається нерівномірно. Частина його заряджається більше, частина менше. Бо на холоді нерівномірно йде потік електронів і уповільнюються всі реакції пристрою. Тому батарея швидше зношується.

Проблема в амперах

Сергій Абрамов, майстер у магазині "123.km"

- Краще заряджати в теплі та оригінальним пристроєм від розетки. Бо ці швидкі зарядки створюють навантаження на батарею. Вони йдуть на 2 ампери, а більшість телефонів все ж таки одноамперні. Їхні батареї не можуть добре сприймати заряд такої ємності. 

 

Нагадаємо, що лавочки для зарядки гаджетів встановили місцеві підприємці. На сонячні панелі витратили 15,5 тисяч гривень.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • коля пасека

    http://varota.com.ua/2016/04/15/sonyachne-derevo-u-ternopoli-vidteper-mozhna-pryamo-na-vulici-bezkoshtovno-zaryaditi-svij-gadzhet/  а  в тернополе заряжать можна даже  неимея присебе кабеля
  • Васо

    Долго смеялся:"Бо на холоді нерівномірно йде потік електронів"

    Супер.

  • нашатырь

    Забув ще про одного претиндента на "Нобелевську премію"  - Андрій Крижанівський, продавець-консультант у "Технопросторі" -  поясніть світу  як у герметичній батареї з  діапазоном робочих температур від - 25 до +50  починає накопичуватись конденсат??????  Де Ви вчились і хто Вас взяв на роботу і надрукував Ваші "геніальні" фрази тут??????АУУУУ!!!
  • нашатырь

    Саме більше вразив вислів Владислава Шимонюк, (продавець-консультант у магазині "Жжук") - "При мінусовій температурі акумулятор заряджається нерівномірно." - це тягне не "НОБЕЛЕВСЬКУ ПРЕМІЮ"!!!! А магазину "123.km" я рекомендую позбавитись майстра  Сергія Абрамова, який , з його слів" навіть не уявляє собі що таке закони Кіргофа.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up