Від скандального Байдича до гри на баяні: про що говорив Габінет на звіті за 100 днів роботи

Від скандального Байдича до гри на баяні: про що говорив Габінет на звіті за 100 днів роботи
  • Дмитра Габінета призначили очільником ОДА 21 листопада.

  • Він розповів, що встиг зробити з того часу.

21 листопада минулого року Володимир Зеленський призначив голову Хмельницької обласної державної адміністрації. Посаду зайняв Дмитро Габінет. Вчора, 4 березня, чиновник зібрав прес-конференцію, аби похвалитися своїми досягненнями. Відбувалося все у приміщенні Хмельницького обласного художнього музею.

Першим досягненням Дмитро Габінет назвав призначення заступників. Зараз їх три, невдовзі мають призначити ще й четвертого. Щодо останнього вже є всі погодження, але кандидат має пройти перевірку. За даними сайту ОДА, першим заступником голови зараз є Роман Примуш, заступниками — Оксана Ситницька та Сергій Ткачук.

Ще одним досягненням Дмитро Габінет назвав призначення 19 голів районних державних адміністрацій. Загалом на Хмельниччині їх є 20. Без очільника поки залишається Шепетівський район. Голова ОДА розповів, що особисто проводив співбесіди з усіма кандидатами. Протягом двох тижнів таких зустрічей було майже 200. Під час співбесід не обійшлося без курйозів. Так, один з кандидатів на всі питання відповідав, що вміє грати на баяні.

Відео дня

Під час прес-конференції Дмитро Габінет звернув увагу на Шепетівську РДА, яка поки залишається без голови. За словами очільника ОДА, кандидат на посаду був, він пройшов усі перевірки, подав декларацію, проте через суспільний резонанс від призначення довелося відмовитися. Шепетівський район наразі є єдиним районом, РДА якого залишається без голови.

Серед кадрових рішень Дмитро Габінет згадав звільнення директора обласного архіву — скандального чиновника Володимира Байдича:

— Мною було підписане розпорядження про звільнення директора обласного архіву. Історія щодо жорстокого поводження з псом почалася ще до мого призначення. Зараз я не зупиняюся на деталях, але говорю не про професійні якості цієї людини. По суті, немає можливості сказати, що ці якості негативні. Я не мав змоги працювати з цією людиною, але чув тільки позитивні відгуки саме в цьому контексті. Але те, що ця людина зробила, я вважаю, було достатнім для того, щоб, порушивши дисциплінарне провадження, прийняти те рішення, яке я прийняв, тобто він був звільнений, — сказав під час прес-конференції Дмитро Габінет.

На сайті ОДА опубліковані розпорядження щодо Володимира Байдича. Так, у документі від 6 лютого сказано, що за жорстоке поводження з собакою Бандич отримав догану. А з посади його звільнили за неправомірне використання службового автомобіля. Про це йдеться в іншому розпорядженні Дмитра Габінета від того ж таки 6 лютого.

Також голова ОДА сказав, що поки не оголошував конкурс на цю посаду. Додав, що проблем в обласному архіві дуже багато.

Ще одним досягнення Дмитро Габінет назвав перетворення ряду структурних підрозділів, яке поки що не завершене. Розпочали створення таких департаментів та управлінь:

За словами Дмитра Габінета, структура управління інформаційної діяльності, культури, національностей, релігій та туризму ще не є остаточною.

Голова ОДА розповів про ще одну новацію, яку він запровадив під час перебування на посаді. Для проведення колегій облдержадміністрації почали використовувати відеоконференції. Раніше для участі в цьому заході представники органів місцевого самоврядування мали їхати з різних куточків Хмельниччини до обласного центру. При чому інколи питання колегії їх навіть не стосувалися. Тепер же колегії будуть проводити дистанційно. Дмитро Габінет розповів, що технічна можливість для цього була й раніше, проте нею не користувалися.

Говорив Дмитро Габінет і про медичну реформу. Розповів, що за час його перебування на посаді на Хмельниччині відкрили три амбулаторії сільської медицини, ще дев’ять планують здати протягом найближчого місяця. Підготовку до відкриття ще шести амбулаторій зараз завершують. Також для медичних закладів придбали 72 комплекти телемедицини. За допомогою них лікарі у віддалених населених пунктах зможуть консультуватися зі своїми колегами на вищому рівні. За кошти бюджету області придбали 600 комп’ютерів для закладів охорони здоров’я.

Говорив Дмитро Габінет і про корупційну ситуацію. Голова ОДА «приписав» собі затримання трьох працівників органів місцевого самоврядування. Дмитро Габінет пояснив, що «всі ці дії відбуваються за координацією органів обласної державної адміністрації».

Також голова ОДА сказав, що правоохоронним органам не віддають жодних команд щодо бізнесу:

— Кожен або майже кожен голова адміністрації, коли обіймав посаду і викликав керівників структурних підрозділів певних правоохоронних органів або керівників органів безпосередньо, ставив їм певні завдання. Маркером визначалося, «свій» це чи «чужий», цьому можна, цьому не можна, цього треба «віджати». Я впевнений, що жодна особа сьогодні за цих три місяці не має жодної підстави звинуватити в чомусь подібному керівництво Хмельницької ОДА, — сказав Дмитро Габінет.

Дмитро Габінет також розповів, що підприємці не платять ніяких грошей за отримання дозволів. За його словами, 5—10 років тому потрібно було «заносити» величезні суми. Вони подеколи сягали мільйона гривень. Голова ОДА запевнив, що нічого подібного зараз немає.

Опитування

Як ви оцінюєте перші 100 днів Дмитра Габінета?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Мирослава Крижанівська

    Призначення заступників та Голів місцевих РДА - це не досягнення!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:41 Хмельницькі волонтери везуть авто військовим: потрібно пальне 11:01 Погрожував і вимагав пенсію. У Волочиську онук кривдив бабусю 10:15 Куди вступити після 9 та 11 класу: огляд навчальних закладів Хмельницького 10:02 Звільнено працівницю ТЦК, яка зі стоматологом організувала корупційну схему на Хмельниччині 09:02 У Кам’янці-Подільському відкрили меморіальну дошку саперу Івану Остапову photo_camera 21:21 У Хмельницькому призупинять опалювальний сезон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up