Віддай сам та уникни покарання. У жовтні хмельничани зможуть здати нелегальну зброю

Віддай сам та уникни покарання. У жовтні хмельничани зможуть здати нелегальну зброю
  • З 1 до 31 жовтня в області триватиме місячник добровільної здачі зброї. 
 

З 1 до жовтня в області триватиме місячник добровільної зброї. Як зазначили у прес-службі ГУ НП Хмельниччини.

Так, за умови добровільної здачі зброї чи боєприпасів, на які немає відповідних документів, хмельничани та мешканці області зможуть уникнути покарання. 

Відповідно до статті 263 Кримінального кодексу України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу караються штрафом, ба більше, позбавленням волі на строк до трьох років.

Відео дня

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олекса Шумейко

    Даю відповідь на своє питання. В Україні відсутній закон на який посилається ст.263 КК.  Тому людина не може бути покарана за те, що не заборонене  законом. Стаття 92. Конституції України:  Виключно ЗАКОНАМИ України визначаються:
    1) права і свободи людини і громадянина, гарантії цих прав і свобод; основні обов'язки громадянина;
    Тому поліціянти перевищують свої службові повноваження і в правовій державі несли б за такі дії покарання.
  • Олекса Шумейко

    Який закон передбачає дозвіл на вогнепальну зброю?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть 20:45 Зменшилась кількість скарг: Симчишин підбив підсумки опалювального сезону у Хмельницькому 20:02 Комендантська година у Великодню ніч: чи будуть діяти обмеження на Хмельниччині 19:19 Як працюватиме пошта на Великдень на Хмельниччині: графік роботи Від читача 15:12 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 у Хмельницькому 18:32 У Хмельницькому відзначили прикордонників з нагоди професійного свята 17:44 Хлопець, який вкрав 20 тисяч доларів у пенсіонерки, оскаржував вирок: що вирішили 16:58 Які вироки отримують члени ВЛК та МСЕК, яких спіймали на хабарництві 16:25 У Хмельницькому відбудуться великодні майстер-класи: коли і де 15:38 «Підвищення радіаційного фону»: в «Енергоатомі» спростували інформацію 15:07 Ціни на яйця: за скільки продають у Хмельницькому перед Великоднем photo_camera 14:32 Викрав людину і вимагав 150 тисяч доларів: засудили жителя Хмельниччини 14:01 На Хмельниччині до реєстру корупціонерів потрапили 104 особи. Деталі 13:19 У Хмельницькому і в Городку стались ДТП: є постраждалі 12:25 На Юності сталася ДТП з тролейбусом (ФОТО) photo_camera 11:19 1 травня починається запис дітей до 1 класу. Як це зробити? 10:44 На 10 вулицях Хмельницького не буде води через ремонт 10:21 Куди звернутися, щоб повернути гроші зі старого електронного квитка? Працюватимуть три локації
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up