Влада готує хмельничанам підвищення тарифу на проїзд та новий автобусний маршрут

Влада готує хмельничанам підвищення тарифу на проїзд та новий автобусний маршрут
Щонайменше два проекти винесуть на розгляд міськвиконкому. Один передбачає старий-новий тариф у маршрутках – 3,5 гривні. Інший передбачає відкриття маршруту «Отрадне-Ракове».

Вже в лютому вартість за проїзд хмельничани можуть знову платити 3,5 гривні. Саме тоді виконком розглядатиме два проекти. Перший, і більш важливий для гаманців хмельничан, стосується вартості проїзду. Усі фірми-перевізники вже надали акти обстеження пасажиропотоків на кожному із маршрутів. Згідно із наданими документами, вартість проїзду одного пасажира складає трохи більше 4 гривень. Однак, хмельницькі підприємці згодні возити містян і за 3 гривні 50 копійок.

- Уже підготовлений проект рішення щодо встановлення тарифу на рівні трьох з половиною гривень. Сьогодні він буде оприлюднений на офіційному сайті міської ради. Протягом 21 дня ми прийматимемо зауваження та пропозиції хмельничан щодо вартості проїзду. Після цього рішення розглядатиметься виконкомом. Тому, цілком можливо, що тариф на проїзд усе ж зросте, - цитує прес-служба міськради заступника мера Андрія Бондаренка.

Ще одним сюрпризом для хмельничан може стати поява нового маршруту. В управлінні транспорту підготували проект, в якому зазначається існуючий поки лише на папері маршрут «Отрадне-Ракове». В разі його відкриття автобус розпочинатиме рух із вулиці Рибалка. Далі він через проспект Миру їхатиме на Трудову. Біля автостанції №2 автобус переїжджатиме на вулицю Шевченка. Уже звідти він вирушатиме вулицею Чорновола на кінцеву зупинку в Раковому.

Відео дня

Як повідомили «ВСІМ» в управлінні транспорту та зв’язку, фірма перевізник, яка обслуговуватиме даний маршрут, поки не відома. Конкурс буде оголошений після того, як виконком підтримає даний проект. Слідкуйте за новинами Хмельницького разом із «ВСІМ».

Залишайте свої думки щодо доцільності підвищення вартості проїзду та відкриття нового автобусного маршруту в коментарях.

Читайте також: Хмельницькі перевізники вимагають переглянути тарифи на проїзд

Про громадський транспорт у Хмельницькому: краще погано їхати, ніж добре йти

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (41)
  • Остапенко Орест

    І ніяке це не підвищення тарифу, а повернення до адекватного. А зниження тарифу було передвиборчими махінаціями чернилевського задля усунення свого конкурента мандзія.
  • Остапенко Орест

    Якщо ви вважаєте,що перевізники отримують "надприбутки", тоді візьміть кретит, закупіть автобуси і заробляйте також "надприбутки", хто вам заважає. Та ні легше, сидіти нічого не робити і інших обсирати. Всі вам погані від депутатів до перевізників, а може проблема у вас самих. Одна ненависть, заздрість та жадібність.

    Анонім reply Остапенко Орест

    До чого тут заздрість? Мешканці міста змушені користуватись громадським транспортом і є заручниками тих, хто здійснює перевезення і встановлює переможців тендерів. Але ж за проїзд платимо ми , тож маємо право вимагати відповідного комфорту. І знати яка частка наших коштів йде на справді на обслуговування транспорту, а яка на особисте збагачення перевізника. А на рахунок того щоб самим займатись перевезенням, то не робіть з людей простачків. Тут вже писали - тендер сторонній людині виграти без відкатів і знайомств не можливо. Якби це було реально, і кожен мав чесний шанс,то ситуація кардинально б змінилась.

    Остапенко Орест reply Анонім

    Які відкати, часи злочинноі влади януковича давно минули, зараз ми маємо чесну, патріотичну владу на чолі з господарниками з во свобода.

    Анонім reply Остапенко Орест

    всі погано, все пропало, ЗРАДА!
  • Анонім

    Та невже тепер з АВТОСТАНЦІЇ 1 можна буде добратися нормально до ЖД вокзалу!!!
  • Анонім

    «На сегодня город Золинген (Solingen), Германия, предлагает Житомиру 13 троллейбусов марки MAN стоимостью 14000 евро (со скидкой) за каждый, 2001-2004 года выпуска. Остальную необходимость подвижного состава для ТТУ мы предлагаем пополнить пасажирскими автобусами той же марки - MAN. Они в хорошем техническом состоянии, работающие на газе, это значительно дешевле чем на дизельном топливе. Стоимость такого автобуса Житомиру обойдется примерно в 19 650 тыс. евро, это примерно 300 тыс. грн. Предложение выгодно городу, так как такая же сумма тратится на закупку только запчастей для ремонта наших троллейбусов. Фактически мы получаем автобус - вместительный, комфортный, безопасный. Позитив заключается и в том, что проезд в таком городском транспорте будет дешевле чем у частного перевозчика, учитывая тот факт, что уже сегодня предприниматели-собственники городских маршрутов обращаются с просьбой увеличить стоимость проезда до 3 грн. 20 коп. и 3грн. 50 коп.»

    Я думаю, що про такий крок необхідно задуматись і нашій владі.

    Анонім reply Анонім

    Навіщо нам старі тролейбуси. У нас своїх старих повно. Тільки нові будемо купувати і це навіть не обговорюється. Ми гірші за німців, щоб після них підбирати?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up