Як працює хмельницький фонтан?

Як працює хмельницький фонтан?
У центрі Хмельницького з’явився новий фонтан. Яким чином гранітна куля вагою понад тонну тримається на воді, та ще й обертається?

- Фонтан вражає і зацікавлює, насамперед, масштабом кулі. Багато людей не можуть зрозуміти, як діє фонтан і яким чином куля рухається на поверхні води. Адже, куля діаметром 900 мм має масу 1 т 200 кг, а  загальна вага фонтану коливається в межах 2 тонн, - говорить директор підприємства забудовника «Корвет» В’ячеслав Квітницький. – Якщо людям просто сказати, що куля плаває на воді, то вони вам не повірять. Інша справа якщо їм пояснити яким чином це відбувається.

На  виготовлення фонтану знадобилось близько трьох місяців. Фінансування взяла на себе Хмельницька міська рада. Щоправда, суму, яку витратили на встановлення фонтану поблизу парку Шевченка, пан В’ячеслав так і не назвав. 

За яким принципом працює фонтан?

Відео дня

- По центру фонтану встановлена труба, в яку надходить вода. Це матеріал, що не стискається.  Відповідно, коли під кулю потрапляє вода, вона під тиском відділяється від ложа, в якому вона розташована, при цьому не торкаючись до нього, - говорить В’ячеслав Квітницький. – Виходить, що куля плаває на поверхні води.

- Я в захваті від цього фонтану, - говорить хмельничанин Олександр (60). - Дуже цікава задумка

Підготувала Анастасія БЕВЗ

Довідка "ВСІМ": Вартість проекту становить 230 тисяч гривень, повідомляють у прес-службі Хмельницької міської ради. До Дня міста підрядники планують оздобити чашу фонтану керамічною плиткою, парапети – гранітною. Крім цього, заплановано запустити ще один форсунковий водограй, встановити нові лавочки та урни для сміття. Реконструкція зони відпочинку у сквері Шевченка обійдеться місту у 2,619 мільйона гривень. Фонтан виготовили на підприємстві “Корвет” з міста Славянська.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Антон Владимирович

    Недоделанный фонтан.
  • PAL

    Доведите фонтан да ума, потом восхваляйте.
  • Evgen Grabovsky

    Фасад фонтану канешно шикарний)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:09 На Шепетівщині поліцейські затримали молодика, який обікрав власного брата 14:23 У громаді на Хмельниччині замість пошкодженого обстрілом дитсадка побудують новий 13:40 Помідори та огірки: які ціни у Хмельницькому і звідки везуть photo_camera 13:17 На честь захисника Ростислава Остафійчука на Кам'янеччині відкрили меморіальну дошку Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 12:27 Рейтинг Opendatabot-2024: компанія «АТБ» увійшла до трійки найбільших роботодавців країни (новини компаній) 12:19 Через ремонт тепломережі Львівським шосе не їздитиме громадський транспорт 11:41 За добу шахраї виманили у мешканців Хмельниччини 230 тисяч гривень 10:36 У хмельницькому центрі зайнятості є 336 вакансій (СПИСОК) 09:45 Через борги «Укрпошта» перестала розсилати листи судів Хмельницької області 20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up