За тіла хмельничан, які загинули в АТО, сепаратисти вимагали винагороду (ВІДЕО)

За тіла хмельничан, які загинули в АТО, сепаратисти вимагали винагороду (ВІДЕО)
Добровольці із Хмельницького 43-річний Володимир Величко та 49-річний Леонід Смолінський в зоні АТО загинули від рук сепаратистів. Автобус, у якому їхали бійці спецпідрозділу «Дніпро-1», розстріляли під Донецьком.

Автобус з українськими бійцями на підступах до Донецька розстріляли терористи вночі 12 серпня. Внаслідок розстрілу загинуло щонайменше 12 військових. Рідні та друзі змогли попрощатися із загиблими тільки сьогодні, 22 серпня. За словами друга сім’ї  Смолінських Артема Чаховського, після розстрілу і живих, і мертвих українських військових забрали сепаратисти. Мало того, за повернення загиблих вимагали грошову винагороду. Хлопець вів переговори із сепаратистами по телефону.   

- Вони їхали двома автомобілями. Попереду  була розвідка. Їхали вони на завдання на блокпост, який раніше війська відбили у терористів. Розстріляли автобус  під селом Мандрикіна, - розповідає  Артем Чаховський. - Хлопці стали «гарматним м'ясом», їхні  тіла так і лежали під сонцем, потім терористи забрали їх. Вони спочатку вимагали 150 тисяч доларів за тілаПотім «ліва»  передзвонила і казала, що тіла віддадуть за 15 віддасть. Наша влада не знає навіть хто був в тому автобусі, скільки людей було. Їх пустили  на завдання без бронежилетів… Обміняли тіла, якщо я не помиляюся, на 7 живих сепаратистів. Вони спочатку віддали 8 тіл та 3 живих військових, потім ще 3 мертвих.  Є інформація, що вчора віддали трьох мертвих та одного живого.  

Відео дня

Леонід Смолінський не дожив до свого 50-річчя чотири місяці. У чоловіка від першого шлюбу є двоє дорослих дітей.  Без батька залишилися й троє синів та донечка  Володимира Величка. Провести бійців в останню путь прийшли сотні людей: друзі, родичі та бойові побратими.

-Володя з першого дня пішов воювати. Відразу після Майдану вирішив поїхати на Схід, - розповідає друг сім’ї Величків Микола Фурман. - Нещодавно ще бачив його. Він приїхав, щоб похрестити малого сина, якому й року ще немає. Матір як відчувала, що таке станеться. Вона просила сина не їхати. Але він був командиром, не міг залишити своїх хлопців, тому в неділю повернувся в АТО. Моя кума хрестила його, але він мені як рідній син. З малечку його знаю. Він строкову службу проходив у військах спецпризначення, а працював таксистом

Леонід Смолінський воював на Сході разом із хлопцями з Нетішина більше трьох місяців. Його бойовий товариш Максим розповів, що  також міг бути в автобусі, але за день до розстрілу його відкомандирували додому.

-Ми з Леонідом служили з самого початку. З ним зустрівся у Дніпропетровську на тренувальній базі, - пригадує бойовий товариш Максим -  В надзвичайні ситуації попадали, в неймовірних операціях брали участь Були навіть там, куди армійців не посилали. Він не був командиром нашого відділення, але вів себе як командир. Берці намагався діставати інші речі через польську громаду.   Нас у групі було  близько двадцяти чоловік, вижило лише п'ятеро.

Володимира Величка та Леоніда Смолінського поховали на кладовищі у Раковому. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки Від читача 16:54 У Хмельницькому відбувся ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ) 14:40 На Закарпатті затримали хмельничанина, який за 6 800 доларів хотів перетнути кордон 14:04 Яку крипту та скільки накопичують хмельницькі депутати (ІНФОГРАФІКА) 13:36 У хмельницькій криївці «Стінка» проведуть безкоштовну екскурсію 12:27 Чим закінчуються виклики про замінування: підбірка судових справ на Хмельниччині 11:33 Тричі за рік їздив за кермом нетверезим. Як покарали водія з Нетішина 10:58 9 років тому на Грушевського згоріла «Цукерня» (ВІДЕО) play_circle_filled photo_camera 10:19 Видворили молдованина, який нелегально перебував на Хмельниччині 09:26 Від початку квітня рибоохоронний патруль виявив на Хмельниччині 56 порушень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up