В Європу - без віз: хмельницькі турфірми радять зачекати з путівками за кордон

В Європу - без віз: хмельницькі турфірми радять зачекати з путівками за кордон
  • Безвізова Європа для мандрівників стає все ближче. 
  • У турфірмах кажуть, що путівки варто брати за 2 тижні наперед.
  • А щоб не переплачувати за візу, поки що радять почекати.
  • В подорож можна збиратися в червні.  

Ми поспілкувались з менеджерами трьох туристичних агентств Хмельницького. Аби дізнатися, що пропонують хмельничанам, прикинулися потенційними клієнтами. Отож, як виявляється, турів по Європі не бракує. За 5-7 днів хмельничани можуть відвідати до трьох країн. Та у жодній турфірмі до кінця не розуміють, як будуть оформлювати путівки після того, як приймуть безвіз. 

Що кажуть у туристичних агенціях

Для того, аби поїхати в Європу туристична агенція допомагає зібрати усі необхідні документи та отримати візу. Вона коштує 35 євро. Також сплачується 20-25 євро за послуги візового центру. До цього плюсується вартість самого туру.

Відео дня

- Турів у Європу буде багато, але будемо бачити, як складатиметься ситуація з безвізом. Все поки в невагомості, самі не знаємо, як буде. Може, буде достатньо мати біометричний паспорт лише. Тоді і сам процес буде швидше, бо зараз йде час на оформлення візи, - розповідає працівниця турфірми на вулиці Івана Франка.

Аби поїхати на екскурсію Європою звертатись за путівкою потрібно за 2 тижні наперед. Саме тому хмельничанам, які планують їхати за кордон у середині червня, доведеться ще отримувати візу. А тим, які запланували відпустку на липень та серпень, може пощастити більше.

- Поки у нас нічого не помінялося. Якщо вам потрібно поїхати зараз або на початку червня, то будете оформляти візу. Вона коштує в межах 60 євро разом з консульським та візовим збором. Можете зачекати, якщо не поспішаєте. Якщо буде безвіз, то заплатите лише вартість туру, - пояснюють у туристичному агентстві на Проскурівській.

За скільки можна поїхати до Європи

Турфірми пропонують безліч різноманітних автобусних екскурсій Європою. За поїздку можна відвідати 3-4 європейських міста. Найчастіше пропонують тур, який охоплює Краків, Прагу, Відень і Будапешт. Ціни на них стартують від 30 євро (близько 900 гривень) і до 120 євро (близько 3500 гривень). Ціна залежить не лише від кількості днів, але й від того, коли відбуватиметься переїзд автобусом між містами, вдень чи вночі. Нічні тури коштують дешевше.

Екскурсія до таких європейських столиць як Берлін, Лондон, Париж та Амстердам коштує значно дорожче. Вона обійдеться хмельничанам щонайменше в 470 євро (близько 13500 гривень). Така поїздка затягнеться на 10 днів.

Відвідати одразу 6 столиць Прибалтики та Скандинавії хмельничани можуть за 8 днів. Тур автобусом до Риги, Талліну, Вільнюсу, Осло, Стокгольму та Копенгагену коштує від 300 євро (близько 9000 гривень) і до 400 євро (близько 12000 гривень).

Нагадаємо, 11 травня Рада Європейського Союзу ухвалила безвізовий режим України з ЄС. Залишилося владнати ще кілька технічних моментів. Президент Європарламенту і посол головуючої в Євросоюзі Мальти ще мають підписати законодавчий регламент. І тоді вже, з середини червня цього року, можна безвізово подорожувати Європою.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анна Островська

    ще би мали люди на ті путівки гроші
  • Леонид Наседкин

    Дуже гарні казки,де взяти стільки грошей?
  • Valera Rosanov

    Як думаєте, буде користь Україні від безвізу? В мене є побоювання, що ні(

    Максим Кононов reply Valera Rosanov

    Ну попить пива где нибудь в Мюнхене будет безусловно проще )))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам Від читача 13:43 Правоохронці провели 23 обшуки, в результаті яких затримали всіх дев’ятьох учасників злочинної схеми разом з організатором. 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа в Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera 18:05 На Хмельниччині збільшився попит на перереєстрацію транспортних засобів 17:22 Вчителька з Хмельниччини отримала нагороду «Срібний щит» від поліцейських 16:54 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up