ТОП-7 висловлювань Зеленського у Хмельницькому

ТОП-7 висловлювань Зеленського у Хмельницькому
Фото Офісу Президента
  • Завершився другий та останній день перебування Зеленського на Хмельниччині.

  • Він зустрічався з бізнесменами, місцевими чиновниками та відвідував будівництва.

  • Ми зібрали найцікавіші висловлювання президента.

Вже другий день на Хмельниччині перебуває Володимир Зеленський з робочим візитом. Вчора, 3 червня, більшу частину дня він перебував у Хмельницькому. Сьогодні, 4 червня, президент проводить свій час переважно у Кам’янці-Подільському. Ми зібрали для вас найцікавіші висловлювання Володимира Зеленського під час перебування на Хмельниччині.

Першим заходом у Хмельницькому за участю Зеленського була зустріч з місцевими бізнесменами. Вона відбулася вчора, 3 червня, у бізнес-центрі «Парус». Президент говорив там не багато. Більшу частину часу слово мали бізнесмени, які скаржилися на свої проблеми та пропонували шляхи їхнього вирішення. Зеленський реагував на них, ставив уточнювальні запитання та обіцяв допомогти.

Однак спершу президент виступив зі вступним словом. Зокрема, Володимир Зеленський сказав до присутніх бізнесменів таке:

Відео дня

— В стінах Банкової іноді ти уявляєш, що в країні все прекрасно, що всі задоволені, але я впевнений, що дуже багато проблем. Хочемо з вами поговорити про ці проблеми. Чим влада може допомогти, окрім того, щоб не заважати? Мені здається, що настав час, коли влада, крім того, щоб не заважати, повинна ще й допомагати. Зрозуміло, що коронавірус, але не коронавірусом єдиним ми живемо. Ми точно знаємо, коли він почався, але поки що не точно знаємо, коли закінчиться. Але ми впевнені, що це буде і я в цьому впевнений стовідсотково. Принаймні, ми все для цього робимо, аби хоч якось зменшити цей натиск на здоров’я наших громадян і всіх громадян у всьому світі.

Коли Володимир Зеленський сказав ці слова, поряд із ним сів один із чиновників, що брали участь у зустрічі. На записі трансляції його обличчя не видно, але, судячи з фото зустрічі, це був заступник керівника Офісу Президента Сергій Трофімов. Коли він сів поряд із Зеленський, той сказав:

— Це тільки в нашій країні можна прийти після президента і нормально, вільна країна.

Першим із бізнесменів виступав представник акумуляторного заводу «Мегатекс» Юрій Шафран. Далі ми цитуємо його діалог із Зеленським на початку виступу:

— У нас є дві основні проблеми. Перша проблема — це… Якщо можна, я буду розмовляти не рідною поки мовою, бо мені поки не дуже… — сказав Шафран.

— Розмовляйте як хочете, ваша рідна німецька? — запитав Зеленський.

— Ні, рідна українська, але я з Костянтинівки…

— Да говорите по-русски, а чё вы стесняетесь!

— Да, хорошо…

Далі Юрій Шафран продовжив говорити російською.

Під час зустрічі торкнулися теми контрабанди на Закарпатті та у цілому в Україні. Зеленський розповів про призначення голови Закарпатської ОДА Олексія Петрова, який у минулому працював в СБУ:

— Поставив я губернатором офіцера Служби безпеки України, тому що будь-якого іншого губернатора чи купують місцеві еліти, чи купують інші еліти, які продають потім каву чи будь-що (мається на увазі контрабанда — прим. авт.) Їх або купують, або залякують. А раніше їх навіть могли поховати там. Тому я поставив людину, яка друга—третя була в Службі безпеки України. Це людина, яку бояться. Поставив губернатором в Закарпатській області людину, яку стороною обходять місцеві контрабандисти. І ось що відбулося. Спрацювала його операція, де вони зупинили звичайних людей, нормальних людей, наших, українців. Які кажуть — «а як так? ми 20 років платимо митнику 500 баксів і їдемо». А їм не дають. «Та ми зараз тобі тут покажемо!» Показують. Вони (контрабандисти — прим. авт.) домовились, сказали — «у вас завтра нічого не буде, ніяких продуктів, ніякого текстилю, ні кави, якщо ви не будете нас пропускати за 500 доларів».

За словами Зеленського, погрози контрабандистів не подіяли, і боротьбу з контрабандою продовжили. І такі ситуації виникають на всіх митницях, зокрема на Чернівеччині та Одещині. А на Закарпаття довелося стягувати Національну гвардію. Місцеві контрабандисти навіть погрожували правоохоронцям, а «маршрутники викручували руки Національній гвардії».

Однак, за словами президента, більшість контрабандистів вже зрозуміли, що пропускати їх не будуть:

— І такого буде багато. В найближчі два—три роки буде штормити всю Україну. Але ми будемо з цим боротися. В якийсь час у нас з вами не буде кави, не буде лососю, не буде хамону, так ми переживемо цей час. Але покажемо їм, що не буде іншого, немає шансу, як поламати їм хребет. Ось і все.

Після зустрічі з бізнесменами Зеленський вирушив на «стометрівку». Там відвідав одну з кав’ярень, де випив кави. Окрім оточення Зеленського, там були головний санітарний лікар Віктор Ляшко та міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

— Крута кава у Хмельницькому! Ароматна і смачна! Перші кафе виходять з карантину, оговтуємося потихеньку від коронавірусної епідемії, — процитували згодом слова Володимира Зеленського в Офісі Президента.

До публікації додали фото, на якому користувачі помітили відразу декілька порушень правил карантину. Люди на фото п’ють каву в приміщенні, хоча кав’ярні можуть розміщувати відвідувачів лише на літніх майданчиках. Крім того, на фото за столиком п’ять людей, хоча дозволено лише чотири. Пізніше Зеленський заявив, що готовий заплатити штраф, якщо щось порушив.

Вранці 4 червня Зеленський вирушив у Кам’янець-Подільський. На виїзді з Хмельницького для нього влаштували презентацію. Голова Державного агентства автомобільних доріг Олександр Кубраков розповів президенту про ремонти доріг на Хмельниччині. Ми ними відбувся такий діалог:

— Ми зараз прямуємо в Кам’янець-Подільський. А ти знаєш, чому ми летимо, а не їдемо? — запитав президент.

— Дорога погана, а ви їдете в туристичне місце, магніт і так далі. Але ми зі свого боку кажемо, що ми в цьому році повністю завершимо ремонт від Хмельницького до Кам’янця-Подільського, — відповів Кубраков.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (28)
  • Наталія Піонтковська

    Більше,більше рабам зрєліщ! Най про хліб забудуть....гидко
  • Андрей Богуш

    я думаю президент все що хотів побачив, висновки  зроблено, що буде далі подивимось
  • Андрій Маляр

    Здається, візит вдався! Побачив дороги, тепер будуть ремонтувати і до Кам'янця, і до Сатанова!
  • Наталія Піонтковська

    Підлабузники🤢. Не може у Зе "кращих" висловлювань.  Просто не може
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up