Різдвяний піст є одним із найтриваліших та суворих.
Що можна їсти у третій тиждень посту, а від яких продуктів потрібно відмовитись – читайте далі.
Різдвяний піст - це один з чотирьох багатоденних постів. Протягом 40 днів віряни спокутують гріхи молитвами і постом. Проте, поститися варто правильно. У цей період необхідно утримуватися від таких продуктів: м’ясо, молоко, яйця, сир, масло, в деякі дні не їдять риби.
Що можна їсти з 10 по 16 грудня:
понеділок (10 грудня) - можна вживати гарячу рослинну їжу, але без олії.
вівторок (11 грудня) - дозволяється рослинна олія в невеликих кількостях, плюс риба.
середа (12 грудня) - сухоїдіння: у раціон не можна додавати варену їжу чи олії. Дозволяється їсти хліб, свіжі фрукти та овочі, сухофрукти, горіхи, мед.
четвер (13 грудня) - дозволяється рослинна олія та риба.
п’ятниця (14 грудня) - сухоїдіння.
субота, неділя (15-16 грудня) - можна вживати рибу та олію.