Брат проти брата: чим особливе європейське регбі в Хмельницькому?

Брат проти брата: чим особливе європейське регбі в Хмельницькому?
Матч чемпіонату Європи для міста й так свого роду новина та незвична подія. Та це не все, що очікує на вболівальників.

Гра міжнародного рівня, чемпіонат Європи, Україна – Польща… Здається, чим ще можна здивувати хмельничан, які до цього в рідному місті матчу такого рівня чи то з регбі, чи то з футболу, ще не бачили. Напередодні матчу організатори повідомили ще про одну цікаву деталь: в протистоянні українців проти поляків гратимуть рідні брати. І виступатимуть вони у різних командах.

Марек та Владислав Грабовські – вихованці львівської регбійної школи. Обоє виступають в чемпіонаті сусідньої Польщі. Так склалося, що Марек  вирішив прийняти польське громадянство. Він уже встиг дебютувати за збірну, яка в суботу, 17 жовтня, зіграє у Хмельницькому проти українців. Його брат на такий крок не пішов. Й на стадіон «Поділля» вони завітають як суперники.

- За цим протистоянням спостерігатиме їхній батько та перший тренер. Для нього уже, напевно, більш звичне те, що брати грають не в одній команді. В чемпіонаті Польщі вони теж є суперниками. І виступають за команди, які історично не дуже долюблюють один одного, - зазначив тренер української збірної з регбі-15 Олег Квасниця.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Враження та очікування

Поляки гостюють в Хмельницькому вже другий день. Запевняють, що місто їм дуже сподобалося. Та й стадіон, який, нагадаємо, знаходиться на реконструкції, теж повністю задовольнив гостей. У попередні роки, коли вони грали проти України, матчі проходили у Львові та Києві. Рівень організації їх повністю влаштовує.

Поділилися представники обох команд і з очікуваннями від завтрашньої гри, яка з турнірної точки зору важлива як для українців, так і для поляків. Усі впевнені, що матч буде напруженим і, як в попередні роки, різниця у рахунку буде невеликою. Тренер збірної гостей висловив думку, що гра не буде дуже результативною, оскільки обидві команди досить рівні.

Марек чи Владик, Україна чи Польща, козаки чи шляхтичі? Хто переможе стане відомо вже завтра, 17 жовтня. О 14:00 команди вийдуть на поле СК «Поділля».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Толстихин Сергей

    От той Таранчук! )))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up