Краса, Алієв і скандали: ТОП-10 спортивних подій року у Хмельницькому

Краса, Алієв і скандали: ТОП-10 спортивних подій року у Хмельницькому
  • Підводимо підсумки 2018-ого у спорті.
  • Він запам’ятається багатьма яскравими подіями, успіхами і скандалами.

Редакція vsim.ua обрала ТОП-10 спортивних подій 2018 року для Хмельницького. Подаємо їх у довільному порядку без розподілу по місцях. Загалом скажемо, що рік для хмельницьких спортсменів був доволі успішним та яскравим.

Алієв у Хмельницькому

Зірка українського футболу і скандальний талант київського “Динамо” Олександр Алієв свою тренерську кар’єру розпочав саме у нашому місті. Він був граючим наставником ФК “Хмельницький”. Результатами команда не вражала. Алієв пішов звично для себе - зі скандалом. Заявив, що в Хмельницькому його та футболістів дурили з грошима.

Відео дня

Вразила не лише красою

Марина Бех й до 2018-ого часто піднімалася на п'єдестал пошани різноманітних спортивних змагань зі стрибків у довжину.. Переважно це були чемпіонати України або ж міжнародні, але на молодіжному рівні. Тому її тренер, як зізналась сама хмельничанка, часто говорив їй, що вона більш відома, як красуня, ніж спортсменка. “Вистрелила” Марина Бех на чемпіонаті Європи, де здобула “срібло”. Рекомендуємо також почитати про відверті зізнання спортсменки.

Бої з кров’ю на 8 березня

У Міжнародний жіночий день в театрі Старицького відбулися бої в клітці. Чоловіки з різних міст гамселили один одного до крові. Завершився вечір боїв поєдинком між жінками. Усе це шоу назвали “Духом Поділля”.

Масовий забіг

Хмельницький City Run 2018 - таку назву отримав масовий забіг, який відбувся у травні. Провело його за ініціативи хмельничанина, який подав таку ідею в петиції. Хмельничани підтримали, а влада реалізувала. Щоправда, не повністю так, як хотів автор ідеї. Бажали марафону чи напівмарафону, але найбільшим за відстанню був у 9 кілометрів. У першому забігові взяли участь близько 500 учасників. Серед них був навіть чемпіон світу.

Чемпіонат світу із незвичного спорту

Текбол - так називається новий вид спорту, який щодня стає все популярнішим у світі. В жовтні у Франції пройшов другий світовий чемпіонат. Не обійшовся він без хмельничан. Незвичний спорт, який містить елементи настільного тенісу і футболу, освоювали Дмитро Мартинюк і Сергій Яровий.

Історичний успіх №1: футбол

Основна команда футбольного клубу продовжує будуватися. Це роблять, жертвуючи результатами. “Поділля” незмінно йде в нижній частині турнірки другої ліги. Хоч і прогресує в грі. А от дитячо-юнацькі команди 2018-ий можуть занести в актив. Вперше в історії Хмельницького відразу дві вікові групи наших команд вийшли до фіналу першої ліги ДЮФЛ. Там “подоляни” стали двічі “срібними”.

Історичний успіх №2: волейбол

Дівчата із хмельницького “Новатора” попередній сезон у вищій лізі провели просто вражаюче. Вони було безсумнівно найсильнішими у вищій лізі і вперше в історії нашого міста стали чемпіонками України і вийшли до Суперліги. Там вони поки йдуть в групі лідерів.

Успіх з присмаком скандалу

Хмельничани ще більше закріпилися в еліті українського регбі. Наші спортсмени знову стали другими в Україні. У регбі-15 цей результат прийняли закономірним. А от в “сімці” не обійшлося без скандалу. Там хмельничани звинуватили свого одвічного суперника харківський “Олімп” у нечесній грі і роботі із суддями. Похвалитися регбісти можуть перемогами дитячого “Буревісника” й успіхами на міжнародних турнірах.

Чим потішив “Сокіл”

Основна команда футзального “Сокола” рідко тішила результатами у 2018-ому. Вона переживає черговий етап омолодження і перебудови. Її склад покинув ряд досвідчених гравців. Тому найбільше тішили вболівальників клубу юнаки. Спочатку вони стали віце-чемпіонами юнацької Екстра-ліги. А наприкінці року здобули почесне друге місце на представницькому міжнародному турнірі в Греції. Ну і згадаємо про Руслана Шеремету і Андрія Хамдамова. Гравці "Сокола" грали за збірну України на чемпіонаті Європи.

Перспективний бонус

У місті з’явиться Палац спорту. Про це можна говорити уже без приставки “може”. Гроші на споруду з місткістю 2500-3100 глядачів вже частково профінансували, виготовили проект і знайшли виконавця робіт, вартістю в 276 мільйонів гривень. Будівництво мають розпочати вже у січні 2019-го і завершити до кінця 2020-го

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:01 Хмельниччину засипало снігом: яка ситуація на дорогах (ВІДЕО) play_circle_filled 12:37 Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям photo_camera 12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up