У Хмельницькому для військових збирають светри та шапки

У Хмельницькому для військових збирають светри та шапки
Пожертвувати теплі речі для бійців АТО просять волонтери. Принести речі можна до університету «Україна», що по Толбухіна.

- В акції «Зігрій героїв» бере участь велика кількість людей, - розповів "ВСІМ" волонтер Максим Мужичук. – Знайти людей, які можуть допомогти, не важко. Я це роблю через соціальні мережі. Найнеобхідніше, що потрібно зараз нашим військовим – це теплі речі. А саме, тепла білизна, шкарпетки, чорні в’язані шапки. Також, є потреба у спальних мішках і ковдрах. У нас є знайомі бійці, які повідомляють нам, чого їм не вистачає. Також, спілкуємось з батьками і дружинами хлопців, які теж розповідають нам, в чому є зараз потреба. Теплі речі відправляємо адресною допомогою, а місце дислокації дізнаємось від рідних.

Максим Мужичук займається благодійництвом вже понад 7 років. Все почалося з допомоги дитячим будинкам. Хлопець знає, що таке отримувати допомогу, адже сам виховувався в інтернаті. Коли розпочались бойові дії на Сході, активіст вирішив спрямовувати свої зусилля на допомогу військовим і залучати до цієї справи хмельничан.

Зараз Максим є учасником благодійного фонду «Озеро Надії». Великою мірою хлопцю допомагає університет, в якому він навчався за спеціальністю «Соціальна робота».

Відео дня

Окрім цього, благодійний фонд збирає харчі, які волонтери везуть на Схід.

- На вихідних ми побуваємо в кількох селах Городоцького району. Там ми домовились з людьми, які харчами хочуть допомогти військовим. Жителі села піднесуть речі, їжу – хто, що може. І ми доставимо їх хлопцям.

На запитання, чи допомагають фонду коштами, Максим говорить, що ні, але вони і не просять.

-  Зараз існує певна недовіра до волонтерів. Адже, благодійних фондів зараз дуже багато, всі ходять із скринькам і просять кошти. Якщо люди хочуть допомогти і вони мені вірять – то вони допомагають, - каже хлопець. – До речі, найбільше, чомусь, допомагає молодь.

- Не знаю, можливо це тому, що я більше спілкуюсь з молодими людьми. Можливо, старші люди нам не дуже довіряють. Але ми працюємо відкрито, у нас є вся документація і підтвердження того, що ми робимо. Я б хотів закликати благодійні організації, щоб робили це прозоро, хочеться, щоб ми об’єднались для спільної справи.

Підготувала Анастасія БЕВЗ

Щоб допомогти українським солдатам теплими речами, звертайтеся:

вул. Толбухіна 2-А, 4 поверх університету «Україна», кафедра соціальної роботи.

з 9 до 18 години (понеділок-п’ятниця).

Телефони волонтерів: 097 875 52 85, 096 148 27 28, 063 969 72 83.

Що потрібно: в’язані шапки (чорні); светри; тепла білизна; шкарпетки; рукавиці; спальні мішки.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі 09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up