Чому регулярні пробіжки продовжують життя - пояснення МОЗ

Чому регулярні пробіжки продовжують життя - пояснення МОЗ
  • Лікарі вже давно з'ясували, що біг корисний для здопров'я. Він не лише сприяє кращому самопочуттю, але й зменшує смертність від різних хвороб.
  • Бігати достатньо хоча б 5-10 хвилин щодня у комфортному для людини темпі. 
  • До того ж, у МОЗ дали поради, як тримати себе в тонусі, якщо немає часу на тренування. 

Дослідники проаналізували, що люди, які регулярно бігають, живуть на 3 роки довше. Все завдяки тому, що біг дає кардіонавантаження, необхідні для здоров’я серця. Скільки і як треба бігати, а також що робити, якщо бракує часу на тренування, пояснили у Міністерстві охорони здоров'я. 

Достатньо 5-10 хвилин бігу щодня

Не обов’язково пробігати довгі кілометри. Навіть мінімум активності позитивно вплине на стан здоров'я. Щодня достатньо бігати протягом 5-10 хвилин у комфортному темпі. 

Лікарі пояснюють, біг зменшує ризик смерті від серцевих нападів та інсультів на 45%, а передчасної смертності - на 30%. Фізична активність - пігулка від багатьох хвороб і профілактика надмірної ваги. Водночас, що нижче рівень активності, то вищий ризик смертності з будь-якої причини. Саме малорухливий спосіб життя є причиною близько 9% передчасних смертей серед населення всього світу. Він займає 4-е місце після куріння, діабету та високого тиску.

Відео дня

Якщо нема часу на тренування

Якщо у вас немає часу на біг, варто проводити активно кожну вільну хвилину. Будь-яка мінімальна, проте регулярна фізична активність дуже корисна для здоров’я.

  • Змінюйте маршрут на роботу чи навпаки

Прогулюйтесь чи проїжджайте велосипедом хоча б частину шляху. Ви можете вийти раніше на декілька зупинок чи припаркувати авто трохи далі від офісу.

  • Вставайте кожні 30 хвилин

Не чекайте, поки у вас виникне дискомфорт, біль в спині чи м’язовий спазм. Просто встаньте з-за столу і потягніться. Щоб не забувати робити активну перерву, використовуйте таймер на телефоні чи іншому гаджеті.

  • Звертайте увагу на позицію, в якій ви сидите

Намагайтесь не перевантажувати хребет, нахиляючись занадто сильно до чи далеко від монітора. Оптимальна позиція – екран на рівні очей, обидві ноги вільно стоять на підлозі, грудна клітина відкрита. Також не перехрещуйте ноги, це може перешкоджати нормальному кровообігу. Якщо пишете, то передпліччя має залишатись на столі.

  • Використовуйте кожну можливість для додаткової активності

Розмовляйте телефоном стоячи, підіймайтесь сходами замість ліфта, ходіть пішки по ескалатору, обговорюйте ідеї з колегами під час прогулянки.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Мария

    Будь-які заняття спортом при наявності будь-яких проблем зі здоров'ям вимагають консультації лікаря! А то он здуру гасають в залах, а потім прямо в лікарню)) Як мінімум до кардіолога треба сходити і зробити кардіограму. У Києві я це роблю в Медікомі medikom.ua/adult/cardiologist/elektrokardiografiya_v_kieve і не маю проблем! Тут навіть є обстеження для любителей спорта!!!
  • Alexander Podolski

    Та досить було хоча б регулярно просто ходити пішки. - 3 км щодня, як того радить та ж медицина...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО Від читача 13:36 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети» 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень 10:19 У Хмельницькому районі виявили сім’ю з трьома дітьми, яка живе без електрики 09:37 На Хмельниччині збили 2 «шахеди». Без постраждалих і руйнувань 09:06 У Шепетівці затримали місцевого за крадіжку. Він намагався втекти з області 18:08 «Буде оберігати своїх дівчаток». У Хмельницькому попрощаються з Олександром Перцем 17:39 Хмельничанка просить встановити світлофор з кнопкою для пішоходів на Панаса Мирного 16:45 Хмельничанин вимагав 100 тисяч гривень неіснуючого «карткового боргу», — прокуратура 16:17 Хмельницькі синоптики попереджають про заморозки 15:39 «Хмельницькводоканал» шукає працівників (СПИСОК ВАКАНСІЙ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up