Хмельничани можуть обрати собі лікаря у приватних клініках

Хмельничани можуть обрати собі лікаря у приватних клініках
Фото hospital management system

А ви ще не визначилися, хто буде вашим сімейним лікарем? Якщо не довіряєте медикам із поліклінік, то можна знайти собі приватника. Про це заявила в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

З 2 квітня в Україні почалась підписна кампанія між лікарями та пацієнтами. Як говорилось раніше, терапевт зможе набрали 2000 пацієнтів, сімейний лікар - 1800, а педіатр - 900 людей.  Пацієнтам варто знати, що вони також можуть розраховувати і на обслуговування у приватних медичних закладах.

Вони, до слова,  підписали такі ж договори з НСЗУ, що і комунальні медичні заклади. Незалежно від форми власності заклади працюють за однаковими тарифами і вимогами до ліцензій, спеціалістів, оснащення та стандартів надання сервісу і послуг.

Пацієнти, які підписали декларації з лікарями приватних закладів, будуть отримувати повний перелік послуг первинної медичної допомоги безоплатно, адже за них заплатить Національна служба здоров’я. Приватні заклади отримують оплату за послуги від НСЗУ тільки за пацієнтів, які підписали декларації з лікарями цих закладів.

Відео дня

Вже у липні Національна служба здоров’я розпочинає оплачувати чіткий перелік послуг первинної допомоги за базовим тарифом 370 грн на рік на людину із застосуванням вікових коефіцієнтів медзакладам, які відповідають вимогам та підписали договори з Службою. На початку червня НСЗУ законтрактувала 149 комунальних медичних закладів, що знаходяться у 20 областях та місті Києві та загалом обслуговують 8 мільйонів українців.

Вже 25 липня стартує друга хвиля підписання договорів із закладами первинної ланки.

Читайте також: 23 тисячі хмельничан підписали декларації з сімейними лікарями. До кого йдуть найбільше 
 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води 21:18 На Хмельниччині попрощались з трьома захисниками. Хто вони 20:31 Пожежа у Хмельницькому районі: на місці знайшли тіло чоловіка 19:59 Отримала вирок водійка, яка збила літню жінку на електровелосипеді 19:13 Близько 350 кг сміття зібрали рибоохоронці на берегах трьох річок Хмельниччини 18:42 Бурлик, Миколаїв та Мокрицький: які відомі хмельничани зараз на фронті photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up