23 тисячі хмельничан підписали декларації з сімейними лікарями. До кого йдуть найбільше

23 тисячі хмельничан підписали декларації з сімейними лікарями. До кого йдуть найбільше
Фото з архіву редакції vsim.ua
  • Рівно місяць тому стартувала підписна кампанія між пацієнтами та сімейними лікарями. 
  • Вже 23 тисячі хмельничан встигли підписати угоди з тим трапевтом або педіатром, якого обрав. 
  • В управлінні охорони здоров'я кажуть, поки найбільше пацієнтів має сімейний лікар з Ружичної. 

З 2 квітня в Україні почалась підписна кампанія між лікарями та пацієнтами. Як говорилось раніше, терапевт зможе набрали 2000 пацієнтів, сімейний лікар - 1800, а педіатр - 900 людей. Лікаря можна вибрати незалежно від місця прописки. З ним потрібно підписати декларацію. Вона буде безстроковою, а якщо лікар не сподобається, її можна буде розірвати. 

За місяць у Хмельницькому вже 23 тисячі пацієнтів підписати декларацію зі своїм сімейним лікарем. В управлінні охорони здоров'я кажуть, йдуть досить швидкими темпами. А деякі лікарі навіть встигли вже набрати чверть з рекомендованих пацієнтів. 

- Ми ведемо статистику по лікарях, які підписали найбільше декларацій. Станом десь на 20 квітня сімейний лікар Марина Божок, яка приймає в амбулаторій на Ружичній вже заключила більше 400 декларацій, - розповідає начальник управління охорони здоров'я Борис Ткач. 

Відео дня
На фото сімейний лікар з амбулаторій в Ружичній Марина Божок

Нагадаємо, що центри ПМСД, в яких працюють сімейні лікарі, будуть підписувати контракт з новоствореною Національною службою здоров’я, через яку і буде йти фінансування. На кожного пацієнта виділятимуть по 370 гривень щороку, а на дітей і пенсіонерів - вдвічі більше. 

Щоб підписати декларацію зі своїм сімейним лікарем, потрібно звернутись в амбулаторію, в якій він працює. З собою потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код і мобільний телефон. В ідеалі лікар або його медсестра мають ввести дані пацієнта в систему eHealth, тоді роздрукувати два примірники декларації та підписати їх. А вже після цього за допомогою електронного цифрового підпису завірити електронну копію. Кінцевої дати закінчення підписної кампанії нема, вона триватиме доти, доки кожен мешканець не обере свого лікаря. 

Читайте також: Як журналіст підписував декларацію з сімейним лікарем

Хмельницькі лікарі про плюси і мінуси медичної реформи

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up