Хмельничанка Ксенія поскаржилася на “нелюдські умови” в інфекційній лікарні. Ми перевірили

Хмельничанка Ксенія поскаржилася на “нелюдські умови” в інфекційній лікарні. Ми перевірили
  • Жінка написала у Facebook про жахливі умови та некваліфікований персонал у інфекційній лікарні. 
  • Світлини з її допису викликали обурення у користувачів соцмережі.
  • Ми перевірили умови, в яких перебувають пацієнти медзакладу. 

Лікарня - місце, яке, зазвичай, викликає неприємні асоціації. Адже, погодьтеся, хворіти ніхто не хоче. А до медичного закладу потрапляють переважно маючи проблеми зі здоров’ям або відвідуючи там родичів чи близьких. Та й естетичний вигляд державних лікувальних установ частенько бажає кращого.

Так, нещодавно, Facebook облетіли світлини однієї з палат дитячого відділення Хмельницької міської інфекційної лікарні, що розташована по Сковороди, 17. Фотознімки в мережу виклала хмельничанка Ксенія Ярошок. Жінка потрапила до закладу зі своїм півторарічним синочком. За її словами, у хлопчика була висока температура і судоми. Медики прийняли маму з дитиною та поклали їх у стаціонар. Жах, за словами Ксенії, почався відразу за порогом палати. Жінка розповіла користувачам соцмережі, що знаходилася у “нелюдських умовах”. В доказ додала світлини зроблені в палаті, де її поселили. 

Відео дня

Також Ксенія поскаржилася на “некваліфіковану допомогу” та “правила перебування” від санітарки. Допис відразу почали поширювати інші користувачі Facebook. А хмельничани ділилися власними враженнями від перебування в лікарні. 

“Від палати - були в шоці”

Після такого журналісти нашого сайту написали Ксенія та попросили детальніше розповісти про її перебування в медзакладі. Жінка почала від прибуття до лікарні. Розповіла, як її приймали та що вразило до глибини душі. 

Фото зі сторінки Ксенії Ярошок у facebook

Після виходу з лікарні жінка написала скаргу в обласний Департамент охорони здоров’я. А її мама поскаржилася керівнику міського управління охорони здоров’я. Ксенія зазначає, що, ймовірно, буде звертатися до міського голови. Мовляв, кошти на туалети є, а на лікарню та гідні умови для дітей немає.

“Усе виправили ЛЮДИ”

Після спілкування з Ксенією, ми натрапили в соцмережі ще на один допис про інфекційну лікарню. Розмістив його на своїй сторінці у Facebook відомий у місті блогер Олександр Зорян. В ньому чоловік розповів, що умови в лікарні “спартанські”. Однак, на відміну від Ксенії, медперсоналом чоловік був цілком задоволений. 

“Так от, ця обстановка могла залишити різні емоції, але усе виправили ЛЮДИ (усі літери великі), тобто працівники. Ми з дружиною були вражені доброзичливістю та добротою. Причому усіх змін. Я не знаю, коли відбулися ці зміни в працівниках комунальних медичних закладів, але оця людяність та доброзичливість нереально допомагають пацієнтам”, - йдеться у дописі.

Погляди хмельничан розділилися на два полярні табори. Тому журналісти vsim.ua вирішили відвідати інфекційну лікарню та перевірити в яких умовах там перебувають пацієнти. 

Що побачили в палатах

Зустріла нас заступник головного лікаря медзакладу Нінель Марцонь. Ми одягнули маску та бахіли і пішли “на екскурсію”. Спочатку завітали до посту №1. Він знаходиться в інфекційному дитячому відділенні, де перебувала Ксенія Ярошок із сином Тимофієм. В ньому 11 палат. Розраховані вони переважно на 2 пацієнтів. Є палати з трьома ліжкомісцями та одиночні. Кладуть у них відповідно з поставленим діагнозом. Також на пості є окремі бокси з виходом на вулицю. Там лежать хворі, до прикладу, на кір. 

Палата, у якій була Ксенія, також розрахована на двох пацієнтів. На час нашого візиту, вона не пустувала. Нещодавно туди заселили жінку з грудним немовлям. Вона саме годувала дитину, тому приміщення ми оглянули швидко, щоб не заважати. 

В палаті було два ліжка. Біля кожного стояла маленька тумбочка для особистих речей. Поруч розміщувався стільчик. Додатково там стояло дитяче ліжечко. Шафи у палаті дійсно не було. Нінель Марцонь пояснила журналістам, що в інфекційній лікарні діють свої санітарні правила. Верхній одяг та сумки з речами забирає санітарка в окрему побутову кімнату. 

В інфекційній лікарні кожна палата має окремий санвузол. Нінель Марцонь пояснює, що саме на сантехніку лікарня витрачає значні кошти, адже санвузол для кожної палати має бути індивідуальний. Сама ванна кімната досить простора. В ній є унітаз, рукомийник та ванна. В палаті, де лежала Ксенія, остання не була підключена через поломку. З кранів тече, як холодна, так і гаряча вода. 

“Wi-Fi” і креатив

Разом із завідуючою ми пройшлися ще кількома постами. В одному з них, нас зустріла завідуюча Лариса Іванівна. Це саме про неї Нінель Марцонь говорила “креативщики ще ті”. При вході нас чекав сюрприз із позначкою “Wi-Fi”. Лариса Іванівна розповіла, що провели його власними силами, щоб малеча могла дивитися мультики. За дверима був ще один сюрприз. Кожна стіна тут походить на фотозону. Розмалювала все Лариса Іванівна власними руками. 

Палати тут практично нічим не відрізняють від палати, в якій перебувала Ксенія. Хіба, що стіни в них теж оригінальні. То на них бджілки літають, то соняхи цвітуть. Також в цьому пості вже є наматрацники. Журналістам показали, як вони виглядають. Та що ховається під. 

Майже всі матраци у плямах від прожарки у дезкамері. На одних їх більше, на інших менше. Чохли в даному випадку ховають все не гарне та надають постілі естетичного вигляду. Палати чисті. Щодня, за словами, Нінель Марцонь, вони проходять кварцування. Наповнення стандартне: ліжко, тумбочка, стільчик. В боксах додатково є стіл. Також вони мають окремий вихід на вулицю. 

“З порогу покрив матами”

Нінель Марцонь показала і кабінет завідуючої відділення та ординаторську. Обстановка там також стандартна: старенькі диван, стіл та шафа з документами. В ординаторській ми зустріли лікарку, яка приймала і вела сина Ксенії Тимофія. Медик розповіла, що тато хлопчика зустрів її “компліментами” ще з порогу.

Зі скаргою Ксенія Ярошок звернулася в міське управління охорони здоров’я та Департамент охорони здоров’я Хмельницької облдержадміністрації. Поспілкувалися з їхніми керівниками і журналісти vsim.ua.

“Лікарню чекають позитивні зміни”

В обласному Департаменті пояснили, що умови в лікувальних закладах далекі від європейських. Там зазначили, що фінансування від держави мізерні, відтак створити ідеальні умови не можуть. 

А от в міському управлінні пообіцяли, що незабаром інфекційну лікарню чекають позитивні зміни. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouT

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • Оксана Марчук

    В минулому році мій брат  чотири  дні знаходився в інфекційній  лікарні з сильними болями в животі.І за 4 дні навіть не зробили УЗД.Сказали,що чекаємо результатів аналізів,З кожним днем  йому ставало гірше,болі ставали нестерпними .В п"ятницю ,на п"ятий день я забрала його в міську лікарню,де лікар сказав,що йому залишилось жити  дві години.Негайно на операцію.Дякуючи Богу і  хірургу Соболю М.Г . мій брат живий .

    Не буду писати нічого поганого. Я описала факт.
  • Мастер Автополив

    Це все зроблено клятими москалями, це ж не могли зробити чесні та чемні хмельниччани. )
  • Анастасия Горчица

    Чомусь не здивована ,що все добре!)Палати дійсно на фото прибрали чудово.На час перевірки.Колись з сином лежали в інфекційній лікарні.Матраси жахливі, з неприємним запахом.Ще була ситуація ,що син розлив воду на постелі і я просила ,щоб хоча б простинь дали суху..сказали що немає..Що мала ,то підстеляла,рушники і речі.Жахливі спогади!!
    Лікар який лікував сина ,була молода але досвідчена.!Лікувала нас добре.
    Харчування як на дієту ,то було все свіже і доволі непогане на смак.
    Також не сподобалась ситуація,коли кололи катетер дитині в руку ,то забирали від мами.В дитини в 1,8 р.  був жахливий стрес...і кричав  не своїм голосом.Це було жахливо.
  • Olga Pyura-Galas

    Лікар, яка приймала дитину дійсно не компетентна. Не дослуховується до батьків, призначила моїй дитині препарат на який у неї алергія, хоча я їй про це повідомила.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up