Інтерв'ю з молодими лікарями Хмельницького: підбірка за 2023 рік

Інтерв'ю з молодими лікарями Хмельницького: підбірка за 2023 рік
  • Зібрали історії молодих  лікарів, з якими знайомилися у 2023 році.

  • Переглядайте, читайте, дізнавайтеся про медиків до 30 більше.

“Лікар до 30” -  проєкт, що існує вже понад два роки. У ньому знайомимо хмельничан із молодими медиками. Такі взялися за роботу, щойно закінчили навчання в університеті. 

У рамках проєкту ми розповідали про лікарів різних спеціальностей. Зокрема -  сімейних лікарів, педіатрів, патологоанатома, офтальмолога, стоматолога, хірурга, психолога та інших. 

У цьому матеріалі зібрали історії медиків, які публікували протягом 2023 року. Це відверті лікарські розповіді про пацієнтів, операції та одужання. Це щирі зізнання про емоції та почуття, викликані своєю справою. Це жахи російського полону, пережиті хмельницьким хірургом.

Відео дня

Детальніше знайомтеся далі.

Хірург, який був у полоні

Жахи російського полону: інтерв’ю з хмельничанином Денисом Гайдуком

Денис Гайдук - військовий хірург з Хмельницького. Він пройшов “Азовсталь”. Там із колегами облаштував щось на кшталт госпіталя. Таким чином, пораненим надавали допомогу. Вже у травні Денис та інші військові за наказом залишили територію заводу. Таким чином - опинилися в російському полоні. Денис перебував у в’язниці в Оленівці, Горлівці та Таганрозі. 

У червні 2022 року журналістка vsim.ua спілкувалася з його мамою. Тоді під час розмови пані Олена не стримувала сліз. Адже жінка не знала, в якому стані зараз її син та в яких умовах він перебуває. Тим часом соцмережі “гуділи” фото Дениса. Його друзі та знайомі ширили світлини, аби не дати усім забути про українських полонених.

Тоді ж в мережі з’явилося відео, опубліковане росіянами. На ньому - Денис Гайдук, який казав на камеру, що все добре. І лише сьогодні, коли він повернувся додому, медик каже: “Не можна вірити ні чому, що кажуть військові у полоні”. 

Детальніше про жахи російського полону дізнавайтеся за посиланням.

Гінеколог Олександр Чекановський

Матюки при пологах та жарти з жінками: інтерв’ю з гінекологом Олександром Чекановським

Запросили на інтерв’ю акушер-гінеколога міського перинатального центру Олександра Чекановського. Його досвід роботи 8 років. Вперше переступив поріг медзакладу, як інтерн, у 2015 році. Відтоді він працював у різних відділеннях, аби знайти справу до душі. Врешті - став приймати пологи в хмельничанок. 

За добу свого чергування Олександр може прийняти чимало пологів. При цьому стикнутися із різними випадками: від матюків породіль до народження справжніх козаків, вага яких перевищує 4 кілограми. 

В інтерв’ю він розповів більше про свою роботу, важкі випадки, пологи в укритті й про те, що може викликати в нього сльози. Також поділився своїми колишніми захопленнями, що не пов’язані з медициною. 

Більше історію медика читайте в окремому матеріалі.

Гінеколог Марія Білоцька

Марія Білоцька перебралася у Хмельницький з Харкова. Сталося це під час повномасштабної війни. Медик вже рік працює у поліклініці, що на базі Хмельницької обласної лікарні. Крім того, вона веде огляди жінок, які живуть в селах Хмельниччини.

Марія Білоцька навчалася та проходила інтернатуру в рідному Харкові. Там набула першого досвіду, як лікар. Стикалася з різними ситуаціями, які допомогли їй визначитися із планами на майбутнє. А саме - опанування нових спеціалізацій, таких, як рання профілактика безпліддя. Цю проблему серед жінок лікар вважає однією з найпоширеніших. 

Детальніше про Марію Білоцьку, її роботу, пацієнток та історії, що запам’ятаються назавжди - переглядайте в інтерв’ю.

Анестезіолог Артем Суглобов

Лікар до 30. Дитячий анестезіолог Артем Суглобов виконує операції новонародженим і лікує “п’яних” підлітків

Артем Суглобов працює в Хмельницькій міській дитячій лікарні, у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії. Має досвід роботи 6 років. За цей час виконав чимало операцій та надав невідкладну допомогу тисячі пацієнтам. Це діти з 1 місяця й до 18 років.

Іноді доводиться рятувати найменших від падінь з вікон. А старших - відкачувати зі стану важкого алкогольного сп’яніння. 

Молодий лікар виконує операції різної складності, застосовуючи загальний наркоз. Аби діти добре переносили оперативні втручання, медик користується в роботі сучасними методиками лікування.

Що Артем Суглобов розповідає про важкі випадки в реанімації, операції новонародженим й підліткам та які міфи він розвінчує про наркоз? Відповіді на всі ці запитання шукайте в інтерв’ю. 

Хірург Ілля Гибко

Лікар до 30: інтерв’ю з хірургом, який оперує у двох лікарнях і ніколи не хоче у відпустку

Ілля Гибко працює в Хмельницькій міській та обласній лікарнях. Його досвід роботи складає 7 років. За цей час молодий медик прооперував сотні хмельничан.

До лікаря потрапляють пацієнти з патологіями органів черевної порожнини. Він досі пам’ятає перший видалений ним апендицит. Операція пройшла вдало. Тож вдячні очі пацієнта він згадує досі.

Ілля Гибко - ургентний хірург. Саме він є першим, із ким зустрічаються люди, яких привозить “швидка” на приймальне відділення. Гострий біль, ножове поранення чи травми через ДТП - саме з таким має справу молодий хірург. Також лікар оперує військових, який евакуюють із зони бойових дій у Хмельницький. 

В інтерв’ю 30-річний Ілля Гибко розповів, як поєднує роботу у двох медзакладах. Про те, що для хірурга є найстрашнішим. А також - про стажування в турецькій клініці та лікарські історії, які запам’ятає на все життя.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталка Мікава

    Ілля Гибко, не тільки як хірург кращий, а, і як людина - найкращий!!! Кажуть, лікарі не мають бути співчутливими, але, це не про Іллю Гибко...

keyboard_arrow_up