Карантин та коронавірус: події і факти 6 травня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Карантин та коронавірус: події і факти 6 травня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
  • Карантин продовжується, а дані по COVID-19 постійно змінюються.

  • Ми зібрали найцікавіші та найсвіжіші дані про коронавірус.

  • За актуальними новинами слідкуйте разом із vsim.ua.

Карантин вніс свої корективи у наше життя. Самоізоляція, обсервація, COVID-19 — зараз саме ці слова постійно на слуху. Але новин про це настільки багато, що іноді голова йде обертом. Ба більше, інколи вкрай важко зрозуміти де правда, а де черговий фейк.

Саме тут ми збираємо найактуальніші новини про події в Хмельницькому, Україні та світі, пов’язані із COVID-19. Новина динамічна і постійно оновлюється. Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та будьте у курсі найактуальніших подій.

Головне 6 травня

21:25 — від COVID-19 одужав лікар Хмельницької інфекційної лікарні. Він лікувався амбулаторно. Таким чином у Хмельницькому зараз хворіють троє людей.

Відео дня

19:50 — на Хмельниччині зафіксували п'ять нових випадків COVID-19:

  • у Нетішині — 3
  • у Білогірському районі — 2

Всі пацієнти є контактними особами виявлених раніше випадків. Вони лікуються амбулаторно.

18:15 — у міськраді розглядають можливість скасування спеціального режиму роботи в тролейбусах.

17:45 — як вплинув карантин на ринок нерухомості та що буде з цінами? Дізнавайтеся з нашого матеріалу.

16:40 — за час пандемії на COVID-19 занедужали 12 дітей із Хмельниччини. Серед них вже одужали 3. Такі дані повідомив Центр громадського здоров'я. Найбільше випадків інфікування дітей на Чернівеччині — 177. Загалом в Україні захворіла 881 дитина, серед них одужали 137.

Світлина від Центр громадського здоров’я України.

15:25 — двоє мешканців із Красилівського району відмовилися від тестування на коронавірус через релігійні переконання. Ці люди пов'язані з осередком спалаху COVID-19 в районі. Про це під час онлайн-брифінгу розповіла заступниця голови Хмельницької ОДА Оксана Ситницька.

14:40 — від COVID-19 на Хмельниччині одужали вже 35 людей. Найбільше з них — у Хмельницькому. Повний перелік районів за посиланням.

13:10 — антимонопольний комітет відкриє справу проти мереж «Епіцентр» та «Нова лінія». Привід — торгівля забороненими товарами під час карантину. Про це «Економічній правді» розповів голова Київського обласного територіального відділення АМК Олексій Хмельницький. За його словами, справу відприють після того, як поліція передасть відомству копії протоколів про адміністративне правопорушення. Олексій Хмельницький сказав, що правоохоронці такі протоколи вже склали. «З точки зору антимонопольного законодавства робота „Епіцентру“ та „Нової лінії“ під час карантину є отриманням неправомірної переваги над конкурентами» — розповів голова відділення. Якщо порушення підтвердять, мережі можуть отримати штраф у 5% доходу за 2019 рік. Матеріали за темою:

12:20 — за минулу добу в Києві зафіксовано 68 нових випадків COVID-19, серед них 17 — у Києво-Печерській лаврі. Про це сьогодні повідомив міський голова Віталій Кличко.

12:15 — сьогодні у Словаччині відновили роботу тераси ресторанів, готелі, невеликі магазини (крім торгових центрів) та інші сервіси, наприклад, перукарні, салони краси або манікюрні салони. Разом із тим є певні вимоги. Так, за одним столиком у ресторані можуть перебувати не більше двох людей, якщо це не сім'я. У торгових центрах, як і раніше, можуть працювати лише супермаркети, аптеки та газетні кіоски.

12:10 — перед плановами госпіталізаціями пацієнтам обов'язково робитимуть ПЛР-тестування на коронавірус. У МОЗ повідомили, що це буде безкоштовно.

11:30 — міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що протягом літа повноцінного відновлення міжнародного авіасполучення не буде. Однак у цей сезон можливе поновлення внутрішніх рейсів.

11:10 — у МОЗ розповіли про особливості виклику «швидкої» під час карантину.

10:55 — випадки COVID-19 за містами та районами Хмельниччини.

10:35 — на Хмельниччині виявили ще два нових випадки COVID-19 — у місті Хмельницькому та Чемеровецькому районі. Таким чином загальна кількість випадків в області зросла до 138.

09:40 — в Україні з початку пандемії зафіксували 13 184 випадки COVID-19. Розподіл за станом та зміна за добу:

  • хворіють зараз — 10 760 (+487)
  • одужали — 2097 (+222)
  • померли — 327 (+11)

Світлина від Центр громадського здоров’я України.

Новини 5 травня

21:35 — міський голова Олександр Симчишин розповів журналістам vsim.ua, яким бачить вихід із карантину в Хмельницькому.

20:25 — МОЗ дозволило клінічне випробування українського препарату «Біовен» у п'яти медичних закладах України. Лікарні розташовані у Києві (дві), Білій Церкві, Львові та Одесі. Препарат «Біовен» є експериментальним, за попередніми даними, він може знизити ризик смерті у пацієнтів з COVID-19.

19:35 — сьогодні вранці на Хмельниччині зафіксували сьомий випадок смерті через COVID-19. Відомо, що це 45-річний мешканець села Лисанівці Старосинявського району. У селі він не проживав постійно. Від початку хвороби він перебував удома та не звертався до лікарів. Після різкого погіршення самопочуття його відразу доставили до Хмельницької інфекційної лікарні.

18:00 — COVID-19 подолав лікар Хмельницької інфекційної лікарні, який лікувався амбулаторно.

17:15 — Хмельницька ОДА повідомила про ще чотири нові випадки COVID-19:

  • у Кам'янець-Подільському районі — 3 (в тому числі 1 госпіталізований до місцевої районної лікарні)
  • у Нетішині — 1 (госпіталізований до Хмельницької інфекційної лікарні)

16:05 — на Хмельниччині виявили три нові випадки COVID-19 — у Білогірському, Ізяславському та Красилівському районі. Вони лікуються амбулаторно. З повідомлення Хмельницької ОДА відомо, що це працівники агропідприємства, а тестування на коронавірус проводив Тернопільський обласний лабораторний центр.

14:45 — у Нетішині 6 травня запрацює комунальне підприємство «Торговий центр». Торгувати там дозволять продуктовим магазинам.

13:40 — уряд послабив обмеження щодо планових госпіталізацій та операцій у медичних закладів. На період карантину вони продовжують бути забороненими, за виключенням випадків:

  • надання медичної допомоги на території регіонів, у яких заповненість ліжок в закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, становить менше 50 відсотків
  • надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів
  • надання медичної допомоги вагітним, породіллям, новонародженим
  • надання медичної допомоги в спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров'я пацієнтам з онкологічними захворюваннями
  • надання паліативної медичної допомоги в стаціонарних умовах
  • проведення інших невідкладних і термінових заходів щодо госпіталізації і планових операцій, якщо в результаті їх перенесення (відстрочення) виникає значний ризик для життя

13:15 — після 12 травня маршрутки у Хмельницькому можуть запустити в режимі спеціальних рейсів — деталі.

12:40 — карантин в Україні, найімовірніше, продовжать після 22 травня, але послабленнями, якщо дозволятиме ситуація. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмиталь.

11:20 — у Румунії не будуть подовжувати термін дії надзвичайного стану, запровадженого через пандемію COVID-19 до 14 травня. Про це з посилання на президента Клауса Йоганніса повідомляє «Європейська правда». 15 травня в країні зможуть відкритися перукарні, музеї та стоматології. Будуть також дозволені тренування професійних спортсменів.

11:15 — наступного року фінансування охорони здоров'я в Україні має зрости від 3% ВПП до 6%. Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації Михайло Радуцький, повідомляє «Українська правда. Життя».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:40 Великий футбол повернувся у Хмельницький: як перемагало Поділля photo_camera 16:13 Храм у Деражнянській громаді офіційно перейшов до ПЦУ 15:35 Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» у Хмельницькому 15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up