На Хмельниччині епідпоріг перевищений на 30%. Хворіють на сезонний грип

На Хмельниччині епідпоріг перевищений на 30%. Хворіють на сезонний грип
  • На Хмельниччині перевищено норми епідеміологічного порогу в 14 районах.
  • На грип та ГРВІ захворіло більше 11 тисяч людей.
  • Медики кажуть, що по області грип зафіксували у 160 людей. Проте хворіють здебільшого на сезонний грип. 

З початку жовтня в Україні стартував сезон захворюваності на грип та ГРВІ. Щотижня лікарі визначають норми епідеміологічного порогу. Вони відзначають, що найчастіше хворіють діти. За останній тиждень у 21 областях України та місті Києві інтенсивні показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічні пороги. Лише в Луганській, Івано-Франківській, Донецькій та Харківській областях фіксують показники нижчі епідемічного рівня.

На Хмельниччині з 26 по 30 грудня медики визначили норми епідеміологічного порогу. Цього разу він склав 670,2, а от показник захворюваності – 880,1. Хмельницька область перейшла епідпоріг ще на 48 тижні. Зараз рівень захворюваності перевищений на 31,3%.

Всього ж протягом 52 тижня на грип та ГРВІ в області захворіло 11365 осіб. З них - 7267 дітей. Найбільш ураженою групою серед дітей є школярі від 5 до 14 років.

Відео дня

- Захворюваність дещо зменшилась порівняно з минулим тижнем. Цьому сприяють канікули у школах. Також у деяких містах області епідпоріг зменшився до норми, а у трьох досі не ставав вищим за норму, - розповідає лікар-епідеміолог обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я Лариса Калінер. 

Зараз 7 міст у Хмельницькій області не перейшли епідпоріг. Це Віньківці, Дунаївці, Ярмолинці, Нетішин, Волочиськ, Городок та Чемерівці. 

За останній тиждень було госпіталізовано 911 хворих. З них - 593 дітей. В основному госпіталізували дітей до 4 років. Летальних випадків лікарі не зафіксували. Однак уже лабораторно підтвердили 160 випадків циркуляціюї вірусу грипу типу А.

- Почали менше госпіталізовувати дітей. Знову ж це пов'язано з тим, що вони зараз відпочивають. Також у 66 випадках виявили, що домінує сезонний вірус грипу, - каже Лариса Калінер.

Медики зазначають, що на сьогодні в області щеплено від грипу 868 осіб. Серед них 157 дітей. В основному це люди з групи ризику.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Костянтин

    добре, що менше хворіти почали.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up