Сучасне лікування суглобів і новітні скринінги: на нове обладнання Хмельницький витратив 4 мільйона

Сучасне лікування суглобів і новітні скринінги: на нове обладнання Хмельницький витратив 4 мільйона
  • У рамках програми “Здоров’я хмельничан” у міських медзакладах з’явились сучасні апарати.
  • Зокрема у Хмельницькій міській лікарні встановили німецький апарат для операцій на суглобах, а в міському перинатальному центрі - американський прилад для ультразвукової діагностики.
  • На це з міського бюджету витратили більше 4 мільйонів гривень.
  • Детальніше про медичні оновлення читайте далі.

У 2016 році міською владою була затверджена програма “Здоров’я хмельничан”. Вона передбачає виділення коштів на медикаментозне забезпечення хворих і на придбання матеріально-технічної бази в медичні заклади міста. Відтак за період 2016-2019 років було витрачено понад 44 мільйона гривень. Про це повідомив міський голова Олександра Симчишин.

Цьогоріч у рамках цієї програми оновлення з’явились у Хмельницькій міській лікарні та в міському перинатальному центрі. 

Лапароскопічна стійка за 2 мільйона гривень

В ортопедо-травматологічному відділенні Хмельницької міської лікарні встановили сучасний апарат - лапароскопічну стійку. Це прилад для виконання складних оперативних втручань на суглобах. Операції за допомогою цього пристрою виконують лише в кількох містах України. Новенька лапароскопічна стійка, що нині стоїть у стінах міської лікарні, є німецького виробництва. 

Відео дня

Як розповів заступник головного лікаря Хмельницької міської лікарні Михайло Соболь, її вартість два мільйона гривень. Для міської лікарні цей пристрій був вкрай необхідним. Адже як запевняють лікарі, з проблемами в суглобах до них звертаються часто. Про те, як відбуваються оперативні втручання, розповів лікар ортопедо-травматологічного відділення Богдан Зембицький.

  • До комплексу лапароскопічної стійки входить монітор високої роздільності, надсучасний апарат для зупинки кровотечі або для виконання деяких внутрішньо-суглобових процедур. Також входить медична камера за допомогою якої і проходить операція. Оперативне втручання відбувається наступним чином: у суглоб вводиться камера та інструментарій і на великому моніторі ми бачимо чітку картинку. Відповідно ми маємо можливість якісно виконувати операцію - пояснює Богдан Зембицький.

Прилад для УЗД за 2.3 мільйона гривень

Хмельничанка Світлана носить під серцем дитину. Термін її вагітності двадцять тижнів. Сьогодні вона прийшла на ультразвукову діагностику.

УЗД-скринінг майбутній матусі роблять пристроєм американської фірми. Саме завдяки цьому приладу можна виявити вроджені вади розвитку і патології, що виникають на ранніх термінах вагітності. У міському перинатальному центрів він з’явився нещодавно. З міського бюджету на апарат для УЗД виділили 2.3 мільйона гривень. Про це повідомив головний лікар Хмельницького міського перинатального центру Андрій Ропотан. 

Зараз новий прилад спеціалізований для акушерства і для гінекології. Ним проводять і УЗД-скринінги і виявляють відсоток злоякісності будь-якого утворення. Лікар ультразвукової діагностики Надія Якубовська каже, що їх проводять за допомогою кількох програм, що встановлені у пристрої. 

  • Щоденно сюди приходить близько десяти записаних жінок для проведення скринінгів. Новий апарат показує якісне зображення і робить відповідну діагностику. Наприклад, у попередньому апараті не було кольорового картування. В акушерстві має бути висока точність вимірювання, адже тут не можна допустити похибку ні в чому - каже Надія Якубовська.

Також цьогоріч в рамках програми “Здоров’я хмельничан” планують придбати комп’ютерну техніку для амбулаторних закладів. Адже нині сучасною технікою забезпечено лише 85% робочих місць. Крім того, в цьому році мають відремонтувати покрівлі медзакладів. Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради Борис Ткач. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ольга Давиденко

    Я думаю что если всё это оборудование куплено за бюджетные деньги города,который наполняется нами горожанами,ведь мы платим налоги,то обследование и операция будет проведено бесплатно!  ИЛИ????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води Від читача 11:46 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у ХХІ Київському курсі з коронарних реваскуляризацій 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up