“Це був трагічний Новий рік”: хмельницька журналістка розповіла про хворобу брата

“Це був трагічний Новий рік”: хмельницька журналістка розповіла про хворобу брата
Фото з сімейного архіву родини Віталія Федорина
  • Віталію Федорині - 39 років. Він має прекрасну родину: двох чудових дітей та красуню дружину.
  • Життя чоловіка розділила хвороба на “до” та “після”.
  •  Наразі йому життєво необхідна допомога хмельничан.

У 39-річного Віталія Федорина було все про що можна мріяти в житті: улюблена робота, купа друзів та головне - щаслива родина. Дружина, з якою чоловік прожив 15 років у шлюбі та двоє маленьких дітлахів: дівчинка - 13 років та хлопчик - 3 роки. Все було ідеально, поки чоловік не почав сильно втомлюватися. Спочатку відчув слабкість, турбувало легке запаморочення. Все списував на перевантаження, думав незабаром зимові свята, вихідні, трохи відпочине і все владнається. 

Потім у нього почали збільшуватися лімфатичні вузли на шиї. Віталій звернувся до лікарні, медики сказали, що то банальна застуда, поп’є ліки за рецептом і все мине. Та запалення не зменшувалося, на додачу чоловік почав втрачати вагу і його відправили на рентген. Після всіх необхідних процедур хмельницькі лікарі шокували родину жахливим діагнозом саркома легенів. Про біду в родині повідомила на своїй сторінці у facebook хмельницька журналістка та за сумісництвом троюрідна сестра Віталія Леся Садомська.

Відео дня

"Звістка приголомшила всю родину"

Леся розповідає, що ця звістка приголомшила її родину перед самим Новим роком. Тому свята для сім’ї виявилися досить трагічним. А все, що просили рідні під бій курантів, так це здоров’я для улюбленого сина та найкращого в світі татуся. 

  • Про хворобу братика ми дізналися перед самим Новим роком. Тому це був для нас трагічний Новий рік. Справа в тому, що такий діагноз ніхто і не підозрював. Його довго лікували від застуди, потім зробили аналізи і сказали, що це “саркома правої легені”. Згодом в київській клініці ізраїльської онкології “Lisod” цей діагноз спростували і встановили новий - неходжкінська лімфома, - розповідає сестра чоловіка Леся Садомська. 

На першу операцію та лікування збирали гроші всі родичі, допомагали і друзі та небайдужі знайомі. Загалом родина витратила 400 тисяч гривень. В “Lisod” сказали, що все найстрашніше позаду, хвороба відступила і Віталій може спокійно зітхнути з полегшенням. Чоловік на радощах полетів додому та біля під’їзду знепритомнів. А в місцевій районній лікарні його приголомшили новим не менш страшним діагнозом - пухлина головного мозку. 

  • В Києві нам сказали, що неходжкінська лімфома краще ніж саркома. Що вона легше піддається лікуванню. Почали медикаментозну терапію, була не одна хімія, а згодом повідомили, що хвороба відступила. Його виписали і Віталік поїхав додому. А просто перед будинком він втратив свідомість. Ми звернулися до найближчої лікарні, там зробили МРТ і те показало пухлину головного мозку, - розповідає журналістка.

"Думали, що це помилка"

Віталію робили МРТ і в “Lisod”, там на знімку нічого не побачили. Тому рідні до останнього сподівалися, що в районній лікарні помилилися. Віталій пройшов ще кілька обстежень в різних клініках, проте діагноз залишився незмінним. 

  • Віталік після лікування почав приходити до тями, він знову потроху набирав вагу. А то під час процедур втратив понад 20 кілограмів. Ми думали “Ну, як це на новітній апаратурі нічого не бачили, а тут таке”. Переконували себе, що то помилка, але наші сподівання не справдилися. До того ж у нього почалися напади, схожі на епілептичні і загальний стан знову погіршився,- говорить Леся.

Тепер на чоловіка чекає чергова порція хімії та складна реабілітація. Лікування дороговартісне. Наразі потрібно щонайменше 200 тисяч гривень. Самостійно рідні вже не можуть зібрати таку суму, тому просять допомоги в усіх небайдужих хмельничан. 

Леся розповідає, що її брат дуже добра та чуйна людина. Він сам неодноразово допомагав людям у скруті. Чоловік понад усе любить свою родину та хоче бачити, як ростуть його діти. 

Реквізити та виписки з лікарні 

Допомогти Віталію Федорині можна, перерахувавши кошти на картку ПриватБанку, яка належить чоловікові. 

Реквізити: 5168757340679051 отримувач Федорина Віталій Анатолійович.

 Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Жанна Борисова

    +

    Ольга Коломиец reply Жанна Борисова

    Дякую Вам, нехай Ваше добро повертається сторицею. Завдяки таким людям, у нас є шанс
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up