У МОЗ пропонують карати лікарів за видачу фальшивих довідок про вакцинацію

У МОЗ пропонують карати лікарів за видачу фальшивих довідок про вакцинацію
Фото: www.bzv.org.ua
  • В Україні можуть посилити відповідальність медиків за видачу фальшивих довідок про вакцинацію. 
  • У МОЗ готують відповідні законодавчий проект, який чітко регламентуватиме питання вакцинації.
  • Впевнені, що так вдасться збільшити кількість вакцинованого населення та уникнути фальшивих довідок.

У МОЗ пропонують посилити відповідальність медиків за видачу фальшивих довідок про вакцинацію. Про це написала виконуюча обов'язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун у колонці на сайті видання "Українська правда. Життя".

Як вона зазначила, у міністерстві почали розробку законодавчих змін щодо вакцинації. Вони чітко регламентують питання обов’язковості вакцинації. Пропонують посилити відповідальність за відмову від вакцинації без медичних протипоказань та видачу фальшивих довідок. Правда, як каратимуть порушників поки ще невідомо.

Супрун наголосила, що за останній рік на кір в Україні захворіли 6 тисяч 784 людини, а померли 8 людей. Серед захворілих 86% не були вакцинованими. Тож така ситуація й спонукала МОЗ до дій.

Відео дня

"Іноді нам кажуть: "Але ж серед захворілих є 14% вакцинованих". На жаль, технічно неможливо перевірити, скільки з них мали підроблені довідки", –  написала Супрун.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up