Як НЕ треба зігріватися взимку: ТОП поганих ідей (ІНФОГРАФІКА)

Як НЕ треба зігріватися взимку: ТОП поганих ідей (ІНФОГРАФІКА)

Медики розповіли чому алкоголь, цигарки є поганою ідеєю під час холодів та чому не варто носити прикраси, коли намагаєшся зігрітися.

У холодну пору року підвищується ризик холодової травми. В побуті її ще називають переохолодженням. Не допомагає й те, що чимало українців мерзне у власних домівках через відключення електрики, а відтак і тепла. 

Раніше ми писали як не переохолодитися взимку та що робити якщо це сталося. Детально про це можна прочитати у матеріалі Як запобігти переохолодженню та обмороженню взимку, — поради МОЗ. Тепер же медики розповіли як зігріватися не можна в жодному випадку. 

ТОП поганих ідей аби зігрітися під час холоду

У МОЗ зазначають, дуже погана ідея – зігріватися алкоголем. Вживання спиртного на вулиці в мороз або холод створює ілюзію тепла і водночас призводить до величезної його втрати. 

Відео дня

Сигарети (електронні теж, до речі) уповільнюють кровообіг у руках та ногах, тим самим сприяючи ще більшому замерзанню.

Каблучки уповільнюють рух крові в пальцях – і вони швидше замерзають. Взагалі метал швидко охолоджується і під час контакту зі шкірою може призвести до її обмороження. Тому не лише кільця, але із сережки у вухах сприяють переохолодженню.

— Пам’ятайте: якщо ви відчуваєте, що шкіра замерзла і почала поколювати, свербіти, потрібно терміново шукати місце, де зігрітися. У жодному разі не розтирайте замерзлу шкіру нічим, особливо снігом! Тим паче, якщо шкіра сильно почервоніла, — додають лікарі. 

Також у відомстві надали алгоритм дій, як надати першу медичну допомогу постраждалому з холодовою травмою.

Варто чітко дотримуватися порядку дій:

Якщо у постраждалого ознаки загального переохолодження:

Якщо у постраждалого ознаки відмороження:

Якщо постраждалий знепритомнів до приїзду медиків, слід визначити ознаки життя. Якщо їх немає, варто розпочинати серцево-легеневу реанімацію, наголошують у МОЗ.

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up