Занзібар. Ананаси — на городах, шоколад — на деревах

Занзібар. Ананаси — на городах, шоколад — на деревах
Аби відчути себе туристом на Занзібарі, я пішов на платну екскурсію плантаціями, де вирощують різні фрукти та прянощі.

Поторгувавшись щодо вартості квитка — на Занзібарі так можна — я заплатив 50 грн у перерахунку на наші гроші. Це — за саму екскурсію і частування різними екзотичними плодами. Зрештою, місцевий хлопчина, який ходив разом з нами, подарував мені ще й сплетені із зеленого литя шапки, як у “короля Джуоіана” з мультика “Мадагасар”.

Так от, гуляючи цією плантацією, я переконався, що ананаси справді ростуть на грядках, майже як буряки. Ну, як ростуть у джунглях банани, кокоси чи апельсини я бачив на Мадагаскарі. Але город ананасів — уперше. Дуже красивими, як виявляється, є квіти дерева какао, з плодів якого роблять шоколад. Вони дуже маленькі і ростуть прямо зі стовбура й товстих гілок. А от ваніль, яку до нас везуть теж із Африки, насправді є нещадним вбивцею дерев. Рослина, з якої виготовляють цю приправу, обвивається навколо маленького деревця та випиває його соки.

Та цікавими є не лише рослини, а й працівники ферми. Невисокий хлопчик Джексон у яскраво-червоній футболці. Обв’язує свої ноги мотузками. Тоді, спираючись на свої тенета, інтенсивними ривками видряпується на голий похли стовбур пальми висотою з п’ятиповерхівку. За допомогою мачете Джексон зрізає декілька кокосів та спускається вниз. Довгим ножем робить у плоді отвір і частує мене соком.

Відео дня
> {photo_gallery id=404|}

Окрім солодких плодів на занзібарській плантації є ще й страшенно пекучі. Коли я розкусив зелену горошингку перцю, наступні 15 хвилин дихав ротом, аби зменшити пекучий біль. Узагалі дуже цікаво подивитися на те, як ростуть ті плоди, які ми звикли бачити на полицях магазинів. Та й, якщо потогруватися, то ціна за таку екскурсію невисока. Однак, як сказав по секрету Джексон, справжня плантація виглядає зовсім інакше. А це так — сад, спеціально вирощений для туристів.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі 09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up