Чому департамент та два управління міськради роками не мають керівників

Чому департамент та два управління міськради роками не мають керівників
Костянтин Костик, Марина Вінер та Ольга Кшановська
  • Три підрозділи міськради тривалий час не мають «повноцінних» керівників.

  • Запитали у заступників Симчишина, чому так.

Частину підрозділів Хмельницької міськради — управлінь та департаментів — очолюють виконувачі обов’язків начальника або директора відповідно. В окремих випадках така ситуація зберігається тривалий час — роками. Нині таких підрозділів з «вічними» виконувачами обов’язків є три. Додамо, призначає на ці посади й звільняє з них міський голова Олександр Симчишин.

Департаментом освіти зараз керує виконувач обов’язків директора Ольга Кшановська. У такому статусі вона з листопада 2021 року. До того «повноцінним» директором департаменту була Надія Балабуст, але недовго — близько дев’яти місяців.

Про ситуацію в цьому департаменті журналіст vsim.ua запитав у заступника міського голови Хмельницького Михайла Кривака. Він сказав, що не знає, чому досі не призначили директора і чи є зараз кандидати на цю посаду. Зазначив лише, що у випадку відсутності директора економляться бюджетні гроші, адже формально в. о. директора є заступником. Тим часом посада директора є вакантною, відповідно, грошей на її оплату не витрачають. Чи є різниця в оплаті праці в. о. директора та директора, Михайло Кривак не знає.

Відео дня

Управління транспорту зараз очолює виконувач обов’язків начальника Костянтин Костик. Це триває з березня минулого року. До того в. о. начальника був Сергій Шепурев, який з перервою мав цей статус від 2015 року. Перерва була протягом жовтня 2021 — червня 2022 року. Тоді виконувачем обов’язків начальника був Юрій Смолінський.

Управління державного архітектурно-будівельного контролю засноване у квітні 2021 року. Відтоді виконувачем обов’язків начальника є Марина Вінер. Такі дані є в аналітичній системі «YouControl».

Щодо цих двох управлінь журналіст vsim.ua звернувся до заступника міського голови Миколи Ваврищука. Він розповів, що час від часу розглядають кандидатів на ці посади. І рішення щодо цих посад можуть бути ухвалені найближчим часом.

— Міський голова дає кожному випробувальний період. Якщо за цей час керівник доводить, що він може бути начальником управління, то через деякий час призначається начальником управління. Тому по цих управліннях, я думаю, може бути в такому форматі. Ці виконувачі обов’язків (Костик та Вінер — прим. авт.) показують себе з непоганої сторони, — сказав чиновник.

Також він розповів, що виконувачі обов’язків отримують дещо меншу зарплату, ніж вони могли б отримувати у статусі «повноцінних» начальників. Однак обов’язки та завдання у них «повноцінні».

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up