Тероборонівку Вікторію Шевчук нагородили за бій під Слов’янськом (ФОТО)

Тероборонівку Вікторію Шевчук нагородили за бій під Слов’янськом (ФОТО)
Тут і далі всі фото зі сторінки 86 батальйону тероборони Хмельницького
  • Жінка вміло вправляється зі зброєю та хоробро поводить себе в боях. 

  • Вона пережила бій під щільним вогнем ворожої артилерії та вистояла під обстрілами. 

Захисники з Хмельниччини беруть активну участь в боях на передовій. Ми вже писали про відважних танкістів та спецпризначенців, які визволяли Харківщину, шепетівських зенітників, які збивають ворожі літаки, медиків та тероборонівців.

Чимало хмельничан удостоюють нагородами та відзнаками за їхні дії під час війни. Нещодавно ще одну подолянку нагородили почесною відзнакою за хоробрість в бою. Жінка служить в 86-му окремому батальйоні територіальної оборони Хмельницького. Її історію розповіли на сторінці підрозділу

Відео дня

В батальйоні служить багато жінок, але від передової та від лінії фронту вони далеко. Лише декілька дівчат брали безпосередню участь у бойових діях на лінії розмежування. Однією з тих, хто “відчув ворожий обстріл на своїй шкурі" є Вікторія Шевчук. 

Жінка була на позиціях разом з чоловіка під Слов’янськом. Підрозділ виїздив на БТРі туди, де ворожа артилерія безперестанно накривала щільним вогнем окопи українських захисників.

— Тоді загинуло багато наших хлопців, але Вікторія залишилась в строю і мужньо переносила всі тяготи та страхіття бою. Не всі чоловіки витримували ворожі обстріли, але вона, з хоробрим серцем та відвагою змогла вистояти у бою під Слов'яськом, — зазначають в батальйоні

За це вона отримала нагороду — почесний орден хмельницького міського голови “Воля та Мужність”. 

Довідка:
Почесну відзнаку міського голови «Воля та мужність» заснували у 2017 році. Нею нагороджують жителів Хмельницького, які брали безпосередню участь в АТО, проявили виняткову волю, мужність та відвагу при виконанні військового обов’язку.

Нагадаємо, днями ще одного вихідця з Хмельниччини нагородили відзнакою. Цього разу від Президента України. Медаль “За військову службу Україні” отримав майор Валерій Варваров, кандидат наук Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба. Детальніше про це читайте за посиланням

Офіцери та бійці славетного батальйону Залізної 3-ї танкової бригади теж отримали державні нагороди, відзнаки Головнокомандувача ЗСУ, інших військових командувань та громадські відзнаки. 

Також в середині вересня танкісти Залізної бригади отримали нагрудний знак “Сталевий хрест”, цінні подарунки, а командира бригади відзначили іменною зброєю. Читайте як це було та переглядайте світлини за посиланням.

А нещодавно депутат Славутської міськради отримав «Сталевий хрест». Петро Скиба нині служить командиром танкового батальйону. Детальніше про це читайте за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Галина Курлович-Бистрова

    Вікуся хай бог тебе береже слава Україні
  • Alla Tshernega Smertiuk

    Щирi вiтання! Нехай береже вас Бог!
  • Марина Годущан

    Знаю особисто Віку багато років)
    Що можу сказати,молодець!
  • Alla Bayda

    Дякуємо Героіні!

keyboard_arrow_up