82 дні героїчно захищав Маріуполь: у російському полоні перебуває азовець Ярослав Отрок з Кам’янця

82 дні героїчно захищав Маріуполь: у російському полоні перебуває азовець Ярослав Отрок з Кам’янця
Фото захисника зі сторінки Кам'янець-Подільської міської ради
  • Ярослав — один з тих, хто не потрапив у нещодавні списки обміну полоненими. 

  • Він досі перебуває у ворожому полоні. 

  • У Кам’янці захисника чекають його рідні та кохана дівчина.

Рівно тиждень тому, 21 вересня, відбувся найбільший обмін полоненими між Україною та рф. Додому повернулося 215 захисників та захисниць. Серед них — прикордонники, поліцейські, моряки, нацгвардійці, тероборонівці, митники, цивільні та “азовці”.

Зокрема, й 5 командирів легендарного полку — Денис Прокопенко "Редіс", Сергій Волинський "Волина", Святослав Паламар, Денис Шлега, Олег Хоменко. А також 10 іноземців. Їх обміняли на 55 російських військових та кума путіна Віктора Медведчука. 

Серед звільнених на Хмельниччину повернуться 8 захисників та 1 захисниця. На жаль, у ворожому полоні досі перебуває чимало українців — як цивільних, так і військових. Серед них є й захисники з Хмельниччини. 

Відео дня

Наразі у полоні перебуває азовець, мешканець Кам'янця-Подільського, Ярослав Отрок. Він обороняв Маріуполь із першого дня повномасштабного вторгнення і аж до наказу про вихід з Азовсталі. Про це повідомляють у мерії Кам’янця. 

Фото зі сторінки Кам'янець-Подільської міської ради

Ярослав народився у Кіровоградській області. До Кам’янця-Подільського вперше приїхав у 2019 році. Тоді він почав зустрічатися зі своєю дівчиною.

— Майже одразу вирішив, що після закінчення контракту переїде назавжди до Кам‘янця. У нас було дуже багато планів, як ми облаштуємо свій дім. Але, на жаль, повномасштабне вторгнення росії поставило на паузу наші спільні мрії. Проте ми, його сім‘я і друзі, дуже чекаємо нашого Героя додому, — розповідає кохана Ярослава.

Ярослав Отрок був серед тих, хто 82 дні героїчно захищав місто Маріуполь від наступу багатотисячної армії росіян. 

— Ми радіємо звільненню з полону наших військових та будемо боротися за повернення з полону кожного захисника й захисниці України.  Ми віримо, що зовсім скоро усі наші захисники повернуться до своїх домівок. Чекаємо вас! — додають у мерії Кам’янця. 

Історії полонених хмельничан

Нагадаємо, досі у ворожому полоні перебуває й Олег Демчук. Він також військовий полку "Азов" і оборонець Маріуполя. Рідні кажуть, Олег пережив тортури, теракт в Оленівській колонії, а зараз терміново потребує медичної допомоги. Матір захисника поширює фото виснаженого сина і просить повернути його додому. Він — брат загиблого 26-річного зовця Богдана Демчука. Читайте його історію в матеріалі Пережив тортури і теракт в Оленівці. Мама полоненого “азовця” просить врятувати сина

Військовий лікар Денис Гайдук також знаходиться у ворожому полоні. Хлопцю 28 років. Він потрапив до полону так званої “днр” ще 17 травня. Рятував людей у Волновасі та Маріуполі. Мати хлопця щодня плаче за сином. Більше про це читайте в матеріалі “Ви тільки спитали, а я вже плачу”, - мама полоненого хірурга з Хмельницького

Нагадаємо і про тих, хто повернувся в Україну внаслідок обміну. Це чоловік Надії Годованюк — Богдан. Він схуд на 25 кілограмів та потребує тривалої реабілітації. А дружина й досі не може повірити, що її чоловік більше не в полоні. Їхню історію читайте в матеріалі “Схуд на 25 кілограмів”. Інтерв’ю із дружиною “азовця”, якого звільнили з полону

Зворушливою стала зустріч прикордонника Ігоря Кучера зі своїм сином. Полковник одразу з полону приїхав на військову присягу сина. Юнак не знав про батькове звільнення, як і не знав, що побачить його перед собою просто на плацу прикордонної академії. Дивіться відео зустрічі в матеріалі Хмельницький прикордонник, звільнений з російського полону, приїхав на військову присягу сина (ВІДЕО)

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (19)
  • Василина Мельник

    Боже, допоможи вижити в полоні нашим захисникам.
  • Валентина Коломійчук-Засаднюк

    Боже допоможи нашим мужнім полоненим пережити те пекло і повернутися живими додому
  • Валентина Морозовская

    Допоможіть повернути додому  цього захисника
  • Вера Пухниченко

    ‼‼‼📢📢📢‼‼‼

keyboard_arrow_up