Новини компанії: Енергоефективний дім. Головні принципи

Новини компанії: Енергоефективний дім. Головні принципи
Саме поняття - енергозберігаючий будинок з'явилося в нашому побуті разом з приходом нових технологій в будівництво. Національний досвід будівлі теж вклав свою лепту і в підбір матеріалу, і в технології.

Визначення енергозберігаючий передбачає зниження витрат на утримання будинку за такими позиціями:

• електроенергія,

• теплопостачання,

Відео дня

• водопостачання,

• каналізація,

• вентиляція.

Якщо вам потрібен енергоефективний будинок, то слід прорахувати можливість встановлення сонячних батарей на покрівлі і стінах. Закласти в проект максимальну кількість віконних прорізів, щоб продовжити світловий день. Використовувати для освітлення світлодіодні лампи. Сонячні батареї будуть забезпечувати енергією холодильник та електронну техніку. При цьому акумулювати енергію в батареях і віддавати її на освітлення в нічний час.

Теплопостачання

Енергоефективний будинок опалюють комбінованою системою, в яку, наприклад, входить газовий двоконтурний котел і тепловий насос.

Водопостачання 

Протягом шести місяців енергозберігаючий будинок може отримувати гарячу воду для побутових потреб з сонячного колектора, встановленого на південній стороні будинку, поруч з сонячними батареями. Надлишок підігрітої води відправляють з витратного бака на крапельний полив грядок.

Каналізація

Всі види побутових стоків енергозберігаючий будинок пропускає через рекуператор, відбираючи тепло для підігріву повітря. У 10-15 метрах розташовують септик - двох кубовий пластиковий бак, в якому відбувається переробка стоків анаеробними бактеріями. У міру переробки очищені стоки викачують на компостну купу. Компост не тільки добриво для саду, але і прекрасне паливо для водогрійного котла.

Вентиляція

Енергоефективний будинок обладнують двома рекуператорами. Цей пристрій дозволяє забирати тепло з повітря, який витягує вентилятором з будинку назовні і підігріває засмоктуване з вулиці холодне повітря.

Енергозберігаючий будинок проектують з урахуванням збереження тепла. Наприклад газобетонні блоки для несучих стін укладають на спеціальний клеючий розчин. Стіни штукатурять з двох сторін таким же розчином. Така штукатурка зберігає тепло, за рахунок наповнювача з пустотілих кульок діаметром до 1 мм.

У вікна вставляють потрійний склопакет на трикамерних профілях з утеплювачем. Звис покрівлі виступає від стіни на 1 м. По периметру будується тераса з суцільним склінням в дерев'яних рамах. З таким вітрозахистом у вас дійсно вийде теплий будинок.

На правах реклами

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
11:05 7 фактів про куряче яйце, які ви могли не знати 10:25 На кладовищі в Раковому збудують колумбарій 09:45 Що ви знаєте про Великдень? (ТЕСТ) 08:02 «Світлі свята вчать нас цінувати, любити й вірити». Іван Гончар вітає з Великоднем (пресслужба І.Гончара) Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 18:11 У Хмельницькій міськраді прозвітували про ремонт у «Дитячому світі» (ФОТО) 17:46 Хмельниччина втратила десятьох захисників: імена 16:51 Хмельничанка опинилась у пастці у власній квартирі. Знадобилась допомога поліцейських 16:09 Холодно вночі і тепло вдень: прогноз погоди на Великдень на Хмельниччині 15:21 У Хмельницькій області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки 14:36 Складаємо великодній кошик: що обов'язково класти, а що під забороною освячення 13:51 На Хмельниччині поліція викрила псевдомінера. Йому загрожує в’язниця 13:02 СБУ закликає жителів Хмельниччини не відвідувати масових зібрань на Великдень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up