Голосування у хмельницькому СІЗО проходить спокійніше, ніж на звичайних дільницях

Голосування у хмельницькому СІЗО проходить спокійніше, ніж на звичайних дільницях
У хмельницькому слідчому ізоляторі 24 жовтня проголосує 300 виборців, в тому числі 15 жінок. Після виборів усіх мешканців СІЗО чекає святковий обід та відпочинок.

Вибори  до Верховної Ради України на сецдільниці розпочалися вчасно. На дільниці були присутні офіційні спостерігачі від Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ. Ні підслідні, ні ув’язнені не відмовилися скористатись своїм правом голосу – явка виборців була стовідсоткова. Спостерігачі жодних претензій не висловили, порушень не зафіксували.  Як розповів «ВСІМ» голова виборчої дільниці Олександр Федькин, голосування на спецдільницях, як правило, проходить швидко, без порушень та скарг.

-Всі бояться ризиків, але їх немає. Виборці готові до виборів, це для них не вперше, - розповідає Олександр Федькин. – На спецдільниці я вперше у якості голови, але на президентських виборах  був членом виборчої комісії. Можу відмітити, що у СІЗО виборці швидше орієнтуються і знають до якого столу слід підходити. Все проходить спокійно, дисципліновано.  Голосування на спецдільниці не відрізняють від голосування на інших,  але на звичайних дільницях є своєрідні люди, які намагаються знайти проблеми. Є такі, які бажають посперечатися.   

Читайте також: Як проходить голосування у Хмельницькому 

Відео дня

За список політичних партій голосують усі жителі слідчого ізолятору, але  за мажоритарника віддати свій голос можуть тільки  ув’язнені, або ті, хто відноситься за своєю пропискою до 187 округу, на якому зареєстрована дільниця.  

- За   мажоритарників голосують не всі, бо виборча адреса слідчого ізолятору належить до іншого округу, а тут знаходяться люди із різних областей. В місцях позбавлення волі - звичайних в’язницях, виборець голосує по обом спискам, оскільки його виборчою адреса - місце позбавлення волі, - каже голова  виборчої дільниці. – Сьогодні ж по обом спискам голосує 59 чоловік із 300. Жодних випадків порушень прав виборців чи порушення процедури виборчого процесу зафіксовано не було.

За перебігом голосування слідкує 80 співробітників слідчого ізолятора. Також спокій на території установи забезпечують п’ять службових собак.

-Які б це не були вибори, організація цього процесу незмінна, -  каже заступник начальника Хмельницького слідчого ізолятора з соціально-виховної та психологічної роботи Вадим Остапюк.  - Проблемних питань не виникає. До дванадцятої дня голосування закінчиться.

Після того запланований святковий обід з солодкими булочками та тушкованою куркою. 

Коментарі (5)
  • Иван

    Если бы журналист, писавший эту заметку, хоть как-то бы ориентировался в ситуации, то такого заголовка бы не было. Это и к редактору относится. Но, журналист может писать такой заголовок по собственной глупости, а редактор...ххмммммм......))Потому что именно регионалов полностью устраивает ситуация, когда чётко голосуют психушки, тюрьмы и т.п. А общество -ни шатко, ни валко. Выводы сделайте сами.))
  • Сеня

    пирожки и курица это подкуп, так нельзя. люди должны быть сознательными. если пофигисты, то нечего на жизнь жаловаться.

    Anonymous reply Сеня

    А підкуп в чому? Навпаки, якщо людині пропонують чайок чи пиріжок після голосування, то вона й прийде на нього. Халяву всі люблять

    Fora reply Anonymous

    У сізо або шізо всі проголосують і без курочки. Єдина дільниця у місті, де точно буде порядок...
  • Иван

    Заманили бы пирожками и курицей и на обычных участках-и там пошло бы дело веселее.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:01 На Хмельниччині засудили водія, який пропонував патрульним хабар 13:11 За 2024 рік на Хмельниччині у ДТП з мотоциклами загинули та травмувалися 17 осіб 12:24 На Шепетівщині насмерть переїхали чоловіка, який лежав на дорозі, – поліція 11:38 На Хмельниччині відкрили меморіальні дошки чотирьом захисникам Від читача 07:27 Фахівці КНП "ХОССЦ" взяли участь у конференції під егідою Асоціації інтервенційних кардіологів України 10:46 У Хмельницькому водій влетів в автівку і втік з місця аварії 09:58 На Хмельниччині судитимуть чоловіка, який кривдив дружину в присутності дітей 09:11 Їхав п’яний і без номерних знаків: на проспекті Миру затримали водія 20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up