Директор ПМП «Купава» не вважає себе винним в смертельній аварії, яка сталася у Лезневому

Директор ПМП «Купава» не вважає себе винним в смертельній аварії, яка сталася у Лезневому
У Хмельницькому окружному адміністративному суді триває розгляд справи приватного малого підприємства «Купава». Його директор Петро Стецюк оскаржує рішення Державної інспекція України з безпеки на наземному транспорті про анулювання ліцензії.

Нагадаємо, смертельна аварія, яка сталася на вулиці Тихій, стала підставою для перевірки ліцензійних умов ПМП «Купава». Внаслідок аварії двоє людей загинуло і більше 30 пасажирів отримали тілесні ушкодження різного ступеня важкості.  

На черговому засіданні суду озвучили сім   порушень, які виявили під час перевірки на підприємстві інспектори Укртрансінспекції у Хмельницькій області.  Чотири із них стали підставою для анулювання ліцензії. 

Відео дня

-Відсутність прямого договору між ПМП «Купава» та водіями, які здійснюють пасажирські перевезення, – це одне із порушень,  що  вплинуло на рішення, - каже  старший державний інспектор Укртранінспекції у Хмельницькій області Юрій Кирилюк.  – Виходить, що водії не оформленні  на «Купаві», а  мають договори з перевізниками,  які в свою чергу мають цивільні відносини з підприємством.   Друге порушення -   немає документів та графіку  проведення ТО1 і  ТО2, тобто немає підтвердження про проходження автотехнічного огляду транспортних засобів.   Ще один пункт порушення – медогляд.  Виходить, що два водія отримали право керування аж на 10 років вперед.  Так зазначено в документах, але ж люди ,які займаються комерційними перевезеннями, мають проходити медичний огляд раз в рік.  Відповідно, неналежним рівнем оформлені документи.   Останнє порушення – відсутність вищої освіти у механіка по випуску автотранспортних засобів .  

Щодо останнього пункту, то на засіданні суду з’ясувалося, що під час планової  перевірки ПМП «Купава» у 2013 році працівники Укртрансінспекції  не звернули увагу на середню освіту механіка. Чому раніше це порушення ігнорувалося, старший державний інспектор пояснити суду не зміг.  Під час розмови з журналістами «ВСІМ» Юрій Кирилюк повідомив, що для анулювання ліцензії вистачило б і одного серйозного порушення.

-В нас і без цього є цілий ряд питань, який впливає на рішення комісії. Але для чого було  відразу подавати до суду?  Можна було звернутися в Київ, де комісія могла б переглянути своє рішення, - каже старший державний інспектор Укртранінспекції у Хмельницькій області.

Петро Стецюк став виправдовувати свого механіка перед Фемідою.

 -В радянські часи  не було спеціалістів, бакалаврів. Механік - це технічна освіта.  Наш працівник закінчив сільськогосподарський технікум, - каже директор ПМП «Купава». -   Ми подали запит в Міносвіти та Мінтранспорту , щоб вони прокоментували  відповідність колишньої освіти до сучасної назви. Відповіді досі не отримали.  

Колегія суддів оголосила перерву до 21 серпня.  Після засідання Петро Стецюк розповів «ВСІМ», що  підприємство виплатило гроші постраждалим пасажирам автобусу №9 та наголосив, що не відчуває своєї вини у тому, що сталося.  

-Ми виплатили кошти постраждалим  в залежності від ступеня важкості травм . Міськвиконком також виділив по три тисячі гривень. Страхова компанія ще має виплатити кошти, - розповідає Петро Стецюк. - Я не відчуваю за собою провини за це ДТП. Так літаки падають, кораблі тонуть, поїзди йдуть під укіс… Ну що тут поробиш? І не забирають ліцензії ні в кого. Що в тролейбусного парку не було ДТП з наслідками? Було. Але чомусь у них не забирають ліцензії.  

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • 000

    Одно нарушение за другим, которые привели к аварии, да еще с такими последствиями, не должно ограничиваться одним онулированием лицензии. и этот стецюк должен ответить за свои действия. а самолеты падают, корабли тонут, так, это потому, что существуют такие стацюки.
  • Alina Kozik

    Моя сестра прокомментировала ниже. Я её во всем поддерживаю. А от себя хочу добавить, что лично имела возможность говорить час с этим бессовестным человеком! Я хочу чтоб мои слова прочитали его жена и дети! Я серьезно себя после встречи и разговора с ним сдерживала, чтоб не "послать" это "существо". Ваш отец причастен к смерти моего отца! Я очень надеюсь что "отсутствие совести" не передается генетически! Поэтому семья Стецюков, вразумите этого своего кормильца.





    P.S:

    1. Предлагал он моей матери помощь, в размере 1000 грн в месяц на протяжении 3-х лет. Уважаемый, Вы что не понимаете, что дело не в деньгах!!!!! (Мы отказались) Так как мы считаем что после слов: "Я заранее к Вам не обращался потому что мне сказали что Вы (то есть моя семья) были настроены против него агрессивно! А как мы можем быть настроены. Мой папа спешил домой с дачи чтоб посмотреть открытие чемпионата мира по футболу, и погиб по дороге! Из-за ВАС В ТОМ ЧИСЛЕ! Как я должна к Вам относится! И вы мне в лица говорите что ни в чем не виновны!

    2. Рассказал мне пан Стецюк, что до транспортного бизнеса занимался разведением свиней! (если память конечно не подводит). Вот как к скоту он ко всем и относится! Вам с людьми работать нельзя. Пора бы Вам вернутся к свиньям. перед ними хоть прощение просить не надо когда везете их на бойню!
  • Дмитрий Митин

    Шановний пан прокопець ,ви ж були головою конкурсного комітету 'побрили перевізників добре памятаєтсья взявши по 3000$-5000$,потім цікавіше ,вам показалось мало ви подумали і вирішили що ' ще можна побрити ,перевізників на GPS навігаторах,взявши по 2000$грн з кожного автомобіля ,гроші взяли, а навігаційна система так і не працює ,узявши такі кошти ,ви не збиралися звільнятись ,а коли сталося дтп на лезнево ,ви гарно вмили руки ,залишивши свого прихвостя комуніста КУЗЬМІНА ПЕТЮ !ЯКИЙ УСПІШНО КРИШУЄ ВАШІ КОРУПЦІЙНІ СХЕМИ!А ЩЕ ДЕСЬ ПРОПАВ ПАН ТОМЧИШЕН С КОРУПЦІЙНОГО ПОЛЯ,АЛЕ ЙОГО ПІДЛЕГЛИЙ МАНЖАЙ КОЖНОГО ДНЯ НА АС МІСТА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО ЗБИРАЄ ДАНИНУ З ПЕРЕВІЗНИКІВ
  • Дмитрий Митин

    Ася ты что больная на голову вообше?автомобиль которий виезжал на маршрут должен был быть исправным,как минимум проверен механиком ,и кто не должен был быть конченный пазик которому более 30 лет ,как с таким автобусом пан стецюк выиграл конкурс ???наверное благодоря своим связям или котлеты денег ?? Умер человек по винне корупцеонеров ,и никто не понесет наказание за ето??нет уж хватит отвечать должен сам стецюк,а купава давным давно должна была прекратить свою деятельность! А на месте родни погибших я бы с тебя пан стецюк сделал бы инвалидом,и ни капли не пожалел! Поверьте в етот раз кто вам с рук не сойдет!!

    Ася reply Дмитрий Митин

    Дмитрий Митин, выражайтесь корректно к людям которых вы даже не знаете. К чему такая петиция на пол статьи?.

    Svetlana Kozik reply Ася

    Барышня! По-моему и так все корректно сказано!Это еще не свпоминают о владельце автобуса-кстати земляк погибшегою о водителе которыи знал каким транспортом он управляет и о механике-которыи каждыи день в реис выпускал катафалк!Все они убиицы -семьи этих у......должны знать какои ценои зарабатывался кусок хлеба! ВСЕ -четверо! Ну и власти которые допускают такое тоже должны ответить!Ведь Никто из перечисленных так и не принес соболезновании -ТРУСЫи ПОДОНКИ!А потому-чтознают свою вину!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:09 Авто, яке розшукує Інтерпол, «знайшлося» в Кам’янці-Подільському 13:24 За зґвалтування власної доньки судитимуть жителя Хмельниччини 12:51 Судитимуть водія, який в Хмельницькому районі на смерть збив 8-річну дівчинку 12:04 У Хмельницькому проведуть благодійну фотосесію за донат Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 11:41 Повідомили про підозру підполковнику, який перейшов на бік ворога, – прокуратура 11:11 Курси валют в обмінниках та банках Хмельницького 2 травня (ІНФОГРАФІКА) 10:57 Водій з ознаками сп’яніння скоїв ДТП на Березневій і намагався втекти 10:13 Найбільш забрудненою виявилася річка Південний Буг, – результати аналізу центру гідрометеорології 09:41 На Чорновола і Шевченка 2 травня буде ускладнений рух 09:05 У Хмельницькому підробляли одяг відомих брендів: у поліції розповіли деталі photo_camera 19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up