Справа Червонюка: експерти з МОЗ не змогли встановити, що Дмитро був п’яний у момент ДТП

Справа Червонюка: експерти з МОЗ не змогли встановити, що Дмитро  був п’яний у момент ДТП
На черговому засіданні Апеляційного суду Хмельницької області судді вислухали двох експертів, аби з’ясувати, чи був Дмитро Червонюк у стані алкогольного сп’яніння у момент скоєння аварії. Один із експертів висловив думку, що для того, аби вміст спирту у крові Дмитра був на рівні 0,42 проміле, йому потрібно було випити 80 літрів звичайного кефіру.

Нагадаємо, 20 серпня близько 23:30 19- річний син власника Рівненського льонокомбінату Олега Червонюка, перебуваючи за кермом автомобіля «Toyota RAV4»,  на смерть збив  26- річного Олега Крушельницького.   

На попередньому засідання, яке відбулося 13 червня, адвокати Червонюка подали клопотання про призначення ще однієї експертизи. Захисники  обвинуваченого хотіли, аби фахівці Головного бюро судово-медичних експертиз Міністерства охорони здоров'я України з'ясували, чи можна стверджувати, що їх підзахисний перебував у стані алкогольного сп'яніння на момент забору крові. 12 серпня відповідні висновки уже були у суддів.

- Комісія експертів  прийшла до таких підсумків: згідно з даними матеріалів справи у Червонюка Дмитра Олеговича 21.08.2013 року о 01:13 була відібрана кров. При судово-токсикологічній експертизі виявлено 0,42 проміле етанону. Відповідно до даних спеціальної літератури така кількість еталону в крові може бути обумовлена прийомом пшеничного хлібу, кефіру, квасу та інших продуктів. Виходячи з вищевикладеного, у комісії немає підстав для твердження, що даний громадян, під час відбору у нього крові, знаходився у стані алкогольного сп’яніння, - зачитала висновки столичних експертів суддя Апеляційного суду Хмельницької області Інна Вітюк.

Відео дня

Такий висновок експертизи обурив адвоката потерпілих та самих Крушельницьких, які назвали його незрозумілим там «замовленим». Пояснювати проведення експертизи перед Фемідою став начальник Головного бюро судово-медичних експертиз Міністерства охорони здоров'я України Василь Бурчинський. За його словами, комісія експертів вивчала всі матеріали справи, а висновок зробила на підставі оцінки судово-токсикологічного дослідження  хмельницьких експертів, які й виявили у крові Дмитра 0, 42 проміле. Клінічні прояви (жести, поведінка, реакція) вони не враховували.   

- Висновок  наркологів, який дається відразу після пригоди, на підставі клінічних даних, не береться до уваги при висновку експертизи, - каже Василь Бурчинський. -  Поведінка людини не може бути доказом. Людина може виглядати наче під впливом алкоголю, але така поведінка може бути пов’язана з її психологічним станом. Основним є результат судово-токсикологічного дослідження крові.

Результати алкотестера «Драгер», який показав 0,79 проміле, експерти  Головного бюро судово-медичних експертиз МОЗ України також не враховували.

Вичерпної відповіді на головне питання, чи був водій п’яний у момент ДТП, експерт з 53-річним стажем роботи дати не зміг. Проте він, як і хмельницький експерт-токсиколог  Олена Болотова , відмітив, що таку кількість етилового алкоголю у крові Дмитра могли спричинити харчі.

- 0,42 проміле може бути і від алкоголю, і від продуктів. У нас нема підстав твердити, що він (Червонюк, - прим.авт.) був у стані алкогольного сп’яніння. Крім алкоголю, є інші фактори.  А все, що нижче 0,5 проміле може бути пов’язано з іншими продуктами - квас, йогурт.   

Сам Червонюк сказав, що у день аварії вживав усі вищевказані продукти, а після скоєння ДТП випив ще й валокордин, який йому привезла мама Галина Червонюк.  

- Я пив квас, кефір, як і всі люди, їв хліб.., - заявив Дмитро.

Ще один допитаний у залі суду, завідувач відділу судово-медичної експертизи трупів Хмельницького обласного бюро судово-медичної експертизи Олександр Каплевський, зазначив, що для результату  0,42 проміле  у крові необхідно випити десятки літрів кефіру.

- 0,4 проміле – це десь 50 грам горілки, щодо кефіру – то це близько 80 літрів нормального дитячого кефіру. Що таке сп’яніння? Фактично лікарі розглядають це як захворювання.  Бувають такі концентрації, коли ніби етанол є, а сп’яніння нема. Це треба дивитися по поведінці людини – мова, пам'ять. Зрозуміло, що вживання кефіру викликає скепсис, адже ми всі його вживаємо і хтось сідає за кермо. І якось звучить це нелогічно. Кефір впливає тільки на неточні методи дослідження – «Драгери». 0,42 проміле по літературним даним, як правило, не супроводжується сп’янінням. А межа - 0,5 проміле і не більше, - каже хмельницький експерт.   

Також на засіданні дивилися запис відеореєстратора таксиста та запис камер відеоспостереження ТРЦ «Оазис».

Розгляд справи триває. 

По темі:

Червонюка випустили із зали суду

Дмитро Червонюк залишається на волі 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (42)
  • Правду в очі

    а
  • PAL

    Пока будут происходить такие суды, пока есть такие судьи, эксперты, на опохмелье рожденные, которым место среди убийц, будет идти война. Оправдывая убийц, они тем самым поддерживают войну.

    Правдолюб reply PAL

    Ті хто невинних  робить в очах суспільства винними лише через те, що соціальний статус відмінний у кращу сторону від того, хто засуджує і поливає брудом, ті створюють передумови до розвитку у суспільстві, державі свавілля, верховенства самосуду, а отже і відсутності гуманності, поваги до людини як окремо взятої так і суспільства у цілому.

    PAL reply Правдолюб

    Ну вот, ты и признал, что ты на опохмелье  рожденный, что твое место среди убийц.

    Правдолюб reply PAL

    Злодій, ти краще людям гроші верни замість бракованих холодильників, а тоді будеш діагнози ставити і розповідати, хто як народився. Або бери свої браковані холодильники і їдь їх продавати у рАсії. Кацап засраний.

    000 reply Правдолюб

    тебе место не среди убийц, тебе место среди мертвых.

    Олександр Леус reply Правдолюб

    Да при чім тут статус, ти, притрусок саржинецький? Ти взагалі в глузі? Він людину вбив на пішоході. Гнався як скажений. Кому ти пиль в очі сієш? Чи ти і є той кого ми зараз обговорюємо???????

    Правдолюб reply Олександр Леус

    І авто підскочило і збило людину, яка була на іншому пішоході?

    Правдолюб reply Олександр Леус

    А що одна людина робила на іншому пішоході?

    Правдолюб reply Олександр Леус

    Ти написав, що людину збив на пішоході. Так там було два пішоходи?

    я reply Правдолюб

    ой! нас кто-то научил картинки вставлять! вот, человек не сидит сложа руки - развивается!

    Правдолюб reply Олександр Леус

    Хочу звернути увагу одразу. Дмитро Червонюк, якого так намагаються обілляти брудом заздрісники і якого захищають свідомі, відповідальні люди ніколи не ховався від правосуддя від самого моменту ДТП. І завжди визнає себе винним, хоча я вже йому тут рекомендував з поясненнями не вважати себе винним і припинити просити вибачення у Крушельницьких, які хотіли отримати користь зі смерті свого сина, брата у розмірі 3 млн.гривень, але їх спіткало розчарування і суд присудив 500 тис.грн., що також є аморальним зі сторони Крушельницьких особливо якщо врахувати те, що вони ледь не клялись, що ніколи за смерть свого рідного не візьмуть навіть копійки і що це аморально. Але Дмитро відповів (зі справжнього акаунта, не анонімно), що він винен, жалкує, що назад час не повернути і завжди буде просити вибачення у батьків і брата Олега Крушельницького. Я сподіваюсь, що з часом він зрозуміє, хто такі Крушельницькі і чому вони судяться і перестане в них просити вибачення.  А пішохід сам порушив правила і тому, на жаль, загинув.  А отже те, що Дмитро порушив правила дорожнього руху, а саме, перетнув суцільну лінію, їхав з перевищенням швидкості відношення до виникнення ДТП немає. Причиною ДТП стало порушення правил дорожнього руху саме пішоходом, який це, до того ж здійснив, зненацька у невстановленому для переходу місці. Такої поведінки пішохода Олега Крушельницького водій Дмитро Червонюк звісно не очікував і тому, навіть при русі з дозволеною швидкістю 60 км не зміг би вжити заходів для уникнення зіткнення, а також зменшення швидкості зіткнення свого авто з пішоходом Олегом Крушельницьким. Як свідчить світова статистика при зіткненні на швидкості 60 км/год. настає смерть пішохода. Тому у багатьох країнах максимальна швидкість у населених пунктах 40 км/год. А оскільки причинно-наслідковий зв'язок між діями водія Дмитра Червонюка і смертю пішохода Олега Крушельницького відсутній, то і склад кримінального злочину відсутній. Зі сторони водія Дмитра Червонюка було лише порушення правил дорожнього руху, що передбачає призначення адмінвідповідальності.

    Правдолюб reply Правдолюб

    Приклади дій заздрісників в картинках. Можливо, заздрісники, ви так краще зрозумієте чому ви, насправді, заздрісники, а не  нормальні люди, якими ви себе помилково вважаєте.

    я reply Правдолюб

    примеры в картинках! почему ты это выложил, а мне за тебя стыдно! примеры... в картинках... бляяяяя!

    Правдолюб reply Правдолюб

    Правдолюб reply Правдолюб

  • UkrRiot

    Хм.. Цікавий прецедент - тепер можна їздити п'яним і посилатись на ці всі висновки
  • Олександр Леус

    Люди, які проміле? Цей синочок вбив людину на пішоході. З цими кефірами і квасами всі забули, що воно гналося як скажене, бо воно таки було п"яне, скільки б вони не підкуплювали експертів, суддів. Вбивця! А батьки такі ж у..и як і він.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:51 Судитимуть водія, який в Хмельницькому районі на смерть збив 8-річну дівчинку 12:04 У Хмельницькому проведуть благодійну фотосесію за донат 11:41 Повідомили про підозру підполковнику, який перейшов на бік ворога, – прокуратура 11:11 Курси валют в обмінниках та банках Хмельницького 2 травня (ІНФОГРАФІКА) Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 10:57 Водій з ознаками сп’яніння скоїв ДТП на Березневій і намагався втекти 10:13 Найбільш забрудненою виявилася річка Південний Буг, – результати аналізу центру гідрометеорології 09:41 На Чорновола і Шевченка 2 травня буде ускладнений рух 09:05 У Хмельницькому підробляли одяг відомих брендів: у поліції розповіли деталі photo_camera 19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up