Сонячне дерево, студія анімації чи спортмайданчик: обирайте, кому віддати 100 тисяч на ідею

Сонячне дерево, студія анімації чи спортмайданчик: обирайте, кому віддати 100 тисяч на ідею
БібліоХаб облаштували за проектом "Бюджету участі" у 2017 році.
  • Вже вдруге хмельничани обиратимуть проекти, які профінансують з місцевого бюджету. 
  • З 82 ідей комісія відкинула 12, які не підходили за умовами. 70 - поставили на голосування. 
  • Два мільйони виділять на ті ініціативи, які зберуть найбільше голосів. 

Майже місяць у Хмельницькому приймали проекти від хмельничан, які хочуть покращити життя міста. Запропонувати свою ідею можна було з 28 серпня до 26 вересня. Розгляд проектів тривав до 26 жовтня. Конкурсна комісія відхилила 11 ініціатив, які не відповідали умовам. Вчора, 27 жовтня, запустили голосування. Воно йтиме до 25 листопада. Цьогоріч на програму "Бюджет участі" передбачили 2 мільйони гривень з міського бюджету. 

Що просять у проектах на "Бюджет участі"

Більше половини проектів, які пройшли розгляд, - по освіті. Їх хмельничани запропонували аж 41. У дошкільні навчальні заклади хочуть закупити ігрове та спортивне обладнання, а у школи просять нові комп'ютери та мультимедіа. Декілька навчальних закладів мріють про те, аби відремонтувати класи та кабінети. 

Відео дня

17 проектів містяни подали у сфері охорони здоров'я. Здебільшого в лікарні хочуть закупити нове сучасне обладнання. Оснастити хочуть реанімаційне відділення, хірургію, ЛОР-відділення. Також просять зробити у поліклініках систему електронних результатів аналізів. 

По культурі до голосування допустили 4 проекти. Хмельничани мріють про вивіски у бібліотеках, перекладацький фестиваль, студію анімації та простір для молоді. 

Зі сфери соцзахисту можна теж голосувати за 4 проекти. Три з них стосується простору для відпочинку та дозвілля людей похилого віку. Ще один проект передбачає проведення тренінгів з фандрайзингу. 

По ЖКГ хмельничани подали 3 проекти. Хочуть поставити контейнер для вживаного одягу на Трембовецької, встановити сонячне дерево, від якого можна зарядити телефон, а також облаштувати у центрі міста дитячий майданчик

Найменше проектів було по спорту - лише 1. Голосувати можна за облаштування спортмайданчику для гри в петанк. 

Проголосувати можна на сайті "Бюджету участі" - https://gp.khm.gov.ua/

Які проекти реалізували у 2017 році

У минулому році для реалізації обрали 12 проектів. На них з міського бюджету виділили мільйон гривень. Ініціативи мали реалізувати у 2017 році. Офіційно хмельничанам презентували лише 3 виконаних проекти. 

В липні у ЦНАПі на Соборній відкрили дитячу кімнату. Також причепурили зал очікування для дорослих. Пізніше у вересні презентували інформаційно-розважальний простір у бібліотеці-філії № 12. А у жовтні відкрили БібліоХаб у центральній бібліотеці міста. 

Окрім цього ще 7 проектів реалізували, але громадськості не презентували. В школі № 19 встановили камери відеоспостереження, а у ДНЗ № 32 - нові дитячі павільйони на ігрових майданчиках. Школа № 8 отримала комп'ютерне обладнання. Також за чотирма проектами закупили обладнання в травматологічне відділення Хмельницької міської лікарні. 

На реалізації залишається ще два проекти. В школі № 19 мають облаштувати спортивний майданчик, а також придбати ще одне обладнання для міської лікарні. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анна Островська

    за освітні проекти - то наше майбутнє
  • Pan Włodek

    Ну і де це голосування? Хоч би ссилку дали.

    Artem Moroz reply Pan Włodek

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up