“Люди перетворювалися в попіл”: актори “Іловайськ 2014” розповіли про зйомки фільму

“Люди перетворювалися в попіл”: актори “Іловайськ 2014” розповіли про зйомки фільму
Фото зі зйомок фільму
  • Художній фільм “Іловайськ 2014. Батальйон Донбас” почали знімати у серпні минулого року.
  • Сценарій базується на історіях людей, які були свідками боїв за Іловайськ.
  • Нині актори військової драми привідкрили завісу і розповіли про зйомки фільму.

Бої за Іловайськ розгорнулися на Сході країни у серпні 2014 року. Тоді в оточення бойовиків потрапили тисячі солдат. У результаті запеклих боїв кількість поранених і загиблих склала близько тисячі осіб. 

Нині є люди, які бачили та відчули ті події на собі. За їх історіями зняли художній фільм, що 29 серпня покажуть у всіх кінотеатрах країни.

Сценарій фільму “Іловайськ 2014. Батальйон “Донбас” більше двох років створював журналіст і письменник Михайло Бриних. Зйомки тривали півроку. Загалом на стрічку витратили близько 30 мільйонів гривень і залучили десятки локацій по всій Україні. 

Відео дня
На изображении может находиться: 1 человек, стоит и на улице
Фото зі зйомок фільму
  • Це військова драма, тобто дуже емоційне кіно. Там є жіночі історії, є історія кохання та боротьби. Коли мені бійці розповідали реальні історії, я був вражений. Наприклад, як під час Іловайського котла люди перетворювалися в попіл буквально за секунду. Це все відразу поставало в моїй голові і я думав як донести це до глядача - каже режисер фільму Іван Тимченко.

Одним із свідків тих подій був Тарас Костанчук - позивний “Бішут”. Цей чоловік дивом залишився живим в окупованому місті. Тоді, у 2014-ому він ще не знав, що за 5 років про його історію дізнається вся країна.

Тарас Костанчук, головний герой фільму

“Правдива історія до деталей”

На изображении может находиться: 1 человек
Фото зі сторінки Тараса Костанчука у Facebook

Тарас Костанчук - у 2014 році командир штурмової групи батальйону “Донбас”. Його історія закладена в сюжет “Іловайськ 2014”. Колись чоловік розповів її своєму приятелю, який вирішив створити з неї художній фільм. Зігравши у фільмі головного героя, Тарас Костанчук каже, що найважче було пригадати самого себе чотири роки тому.

  • Це історія того, як я із другим бійцем, який теж був поранений, виходили з Іловайська. Про те, як нас рятували місцеві жителі. Це правдива історія до деталей. Історія про те, як нам вдалося через блок-пости вибратися на нашу територію. Було дуже складно згадати себе чотири роки тому. Адже знімали у 2018, а тоді я вже був іншим. Режисер повертав мене до тих відчуттів. Тоді я зупинявся, згадував свій стан у 2014-ому і відтворював - розповідає Тарас Костанчук.

Анастасія Ренард, головна героїня фільму

“Для мене це особиста історія”

На изображении может находиться: 3 человека, люди улыбаются, люди стоят, огонь и текст
Фото зі сторінки Анастасії Ренард у Facebook

Головну жіночу роль у стрічці зіграла акторка театру і кіно Анастасія Ренард. Її героїня - це жителька Іловайська. За сюжетом, вона рятувала українських солдат, які переховувалися в її будинку. Втім для самої акторки гра у фільмі - це дещо особисте. Адже події на Сході жінка відчула на собі і в реальності. 

  • Я граю Світлану. Це жінка, яка живе в Іловайську. Вона уособлення всіх жінок на війні. Для мене це особиста історія. Мій батько був у полоні. Протягом місяця ми нічого про нього не знали і не чули. Потім він передзвонив моїй мамі і сказав, що живий. Тоді він повідомив, де знаходиться і ми почали шукати людей, які можуть допомогти. Вже через тиждень він нарешті виїхав з тих територій. Коли я готувалася до фільму, то зрозуміла, що буду грати людину, яка реально врятувала мого батька - каже Анастасія Ренард.

Руслан Сокольник, виконує роль бійця батальйону “Донбас”

“У спеку шкутильгали з автоматами”

На изображении может находиться: 1 человек, борода, на улице и часть тела крупным планом
Фото зі сторінки Руслана Сокольника у Facebook

Руслан Сокольник був у ролі бійця з позивним “Квентін”. Його прототип під час зйомок фільму завжди був поряд. На знімальному майданчику актор радився з ним та запитував як краще відтворити його особистість у стрічці. Крім того, Руслан Сокольник згадує і про фізичні труднощі під час зйомок. Каже, що деякі кадри фільму далися складно і виснажливо.

  • Прототип мого героя завжди був на майданчику. Я до нього підходив і щось запитував. Особливо, це стосувалося моментів, що були пов’язані з болем і пораненнями. Були також і фізичні труднощі. Наприклад, була в нас одна сцена, яку знімали дуже довго. Вона була виснажлива і складна. Це момент поранення. Коли мій герой разом із головним ховаються і знаходять квартиру. На момент зйомок стояла справжня спека, така як і чотири роки тому під час реальних подій. Тоді ми у спеку шкутильгали з автоматами. Це був не один дубль. Ми цей шлях проходили і проходили - розповідає Руслан Сокольник.

Звісно, що всіх подробиць фільму знімальна група не розповіла. Адже до прем’єри залишилося кілька днів, тож актори зберігають інтригу. 

Друзі, а ви підете на прем’єру фільму “Іловайськ 2014”?

На изображении может находиться: 1 человек, улыбается, на улице
Фото зі зйомок фільму
На изображении может находиться: один или несколько человек, поезд и на улице
Фото зі зйомок фільму
На изображении может находиться: 1 человек, стоит, борода и на улице
Фото зі зйомок фільму

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up