Хмельницькі міліціонери пропонують магазинам та банкам боротися із шахраями

Хмельницькі міліціонери пропонують магазинам та банкам боротися із шахраями
На Хмельниччині все частіше «розводять» людей на гроші. Міліціонери просять боротися із шахрайством, пов’язаних із перерахуванням коштів за допомогою карток та терміналів «ПриватБанку», а також під час придбання товарів на сайті slando.ua.

«У більшості випадків громадяни, домовляючись із зловмисниками, добровільно надають їм особисті дані (П.І.Б., номер картки, особистий код), після чого ті мають можливість вільно розпоряджатись коштами громадян, що перебувають на банківських рахунках», - йдеться у повідомленні Хмельницького обласного управління міліції.  

Так, 37-річний житель Ізяславського району звернувся у міліцію з заявою про те, що під час покупки телевізора «Самсунг» через Інтернет-магазин невстановлена особа шахрайським способом заволоділа його грошима в сумі 1960 гривень. Таким самим методом шахраї «розвели» 39-річного кам’янчанина, який в Інтренеті хотів придбати золоту монету. Шахраї «нагрілися» на 4 тисячі гривень.

В зв’язку з цим, начальник УМВС України в Хмельницькій області Олександр Розізнаний звернувся до керівництва «ПриватБанку» та ТОВ «Сландо Україна» з проханням розмістити у банкоматах та на головній сторінці сайту інформацію застережного характеру, згідно з якою не слід надавати стороннім особам свої персональні дані, що стосуються наявних рахунків у банківських установах, та дані, які можуть сприяти доступу до їх рахунків (карток).

Відео дня

Міліціонери у черговий раз закликають: якщо вам телефонують невідомі особи, представляються банківськими працівниками і під приводом будь-яких дій з вашим рахунком намагаються взнати номер банківської картки чи пін-код, або представляються правоохоронцями і під приводом звільнення рідних від кримінальної відповідальності умовляють вас переказати кошти, одразу переривайте зв’язок та телефонуйте на 102.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Сьогодні у Хмельницькому Сьогодні у Хмельницькому
Коментарі (1)
  • PAL

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:25 На кладовищі в Раковому збудують колумбарій 09:45 Що ви знаєте про Великдень? (ТЕСТ) 08:02 «Світлі свята вчать нас цінувати, любити й вірити». Іван Гончар вітає з Великоднем (пресслужба І.Гончара) 18:11 У Хмельницькій міськраді прозвітували про ремонт у «Дитячому світі» (ФОТО) Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 17:46 Хмельниччина втратила десятьох захисників: імена 16:51 Хмельничанка опинилась у пастці у власній квартирі. Знадобилась допомога поліцейських 16:09 Холодно вночі і тепло вдень: прогноз погоди на Великдень на Хмельниччині 15:21 У Хмельницькій області оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки 14:36 Складаємо великодній кошик: що обов'язково класти, а що під забороною освячення 13:51 На Хмельниччині поліція викрила псевдомінера. Йому загрожує в’язниця 13:02 СБУ закликає жителів Хмельниччини не відвідувати масових зібрань на Великдень 12:14 На пожежі у Хмельницькому знайшли тіло чоловіка 11:29 Тонули у смолі під палаючим сонцем: на Хмельниччині офіцер врятував цуценят (ФОТО) 10:38 Отримали остаточний вирок нападники, які катували та обікрали пенсіонерку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up