Хмельничани занурились у світ мистецтва на фотовиставці Юрія Літвиненка

Хмельничани занурились у світ мистецтва на фотовиставці Юрія Літвиненка

У хмельницькому музей-студії фотомистецтва відкрили виставку унікальних світлин одеського фотографа Юрія Літвиненка «Піднебесна Україна». Відвідувачі виставки мали змогу розглянути близько 50 фото знятих з висоти пташиного польоту. 

На роботах зафіксована ілюзія тривимірного польоту, а увага зосереджена на площинному графічному малюнку. Про чітко виділені власні критерії естетики пейзажу та харизму найрізноманітніших куточків нашої «піднебесної» України розповів сам автор унікальних фото. 
- Моя виставка має таку назву, бо мені хочеться показати духовність України, - коментує фотограф Юрій Літвиненко. - Я прихильник авторських художніх фото. Тут виказую власне бачення світу і України зокрема. Своїми роботами прагну звернути увагу на те, що в нас на Україні досить багато цікавих місць. Саме аерофотозйомка дає змогу побачити двовимірність картини. Це в свою чергу дозволяє побачити духовність, тобто почуття та думки. Ніколи наперед не готуюсь до місця польоту наперед. Це своєрідна імпровізація. Я не знаю місцевості коли літаю, через це і отримую задоволення. Польоти розвинули в мене шалену реакцію та образне бачення. Багато речей я бачу асоціаціями. Кожна світлина має свій сюжет. Тому до кожного фото в мене власна назва. 

Директор музею-студії фотомистецтва наголошує, що роботи Літвиненка варто не лише розглядати, а й уважно читати назви. Адже у автора своє унікальне бачення. 
- В нашому музеї - це перша персональна виставка Юрія Літвиненка, - додає Костянтин Жданов, -  Але окремі його роботи в колекції музею були до цього часу. 

Справді підписи до фото найрізноманітніші. Відвідувачі звертають увагу на заголовки типу «Динозаври. Куяльник», «Хроніка пікіруючого птеродактиля», «Білий птах, ковтаючий чорні дерева», «А акула-каракула лівим оком підморгнула», «Вуха сидячого слона» тощо. 

Відео дня

Під час заходу автор закликав критикувати та задавати питання. Хмельницькі художники Анатолій Іванов та Олександр Соленцов з критикою не поспішали. Зазначили, що картини не є примітними, тому біля кожного фото слід постояти та подумати. Адже кожен в його роботах знайде те, що торкає за душу. Особливу увагу радили звертати на деталі. 

Сам Літвиненко розповідає, що один політ на аероплані обходиться йому близько 200 доларів. У нього розроблено кілька проектів із яких хоче підготувати книгу «Піднебесна Україна». Наголошує на тому, що його авторські фото не містять фотошопу. Може іноді додати контрасту для чіткості або ж вирівняти картинку. Фотограф-екстремал з гордістю говорить, що здійснив більше 100 польотів на різних літальних апаратах.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
18:35 Зеленський вручив нагороди прикордонникам у Хмельницькому (ВІДЕО) 17:51 Поселення старожителів на Хмельниччині мало не стало сільськогосподарською землею 17:08 У громаді на Хмельниччині запустять безкоштовний автобус до кладовища 16:31 На Хотовицького затримали чоловіка з наркотиками, – поліція Від читача 17:44 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 16:06 Симчишин ухвалив чотири кадрові рішення (ІМЕНА) 15:45 Нові знижки на улюблені товари в мережі супермаркетів «Грош»! (новини компаній) 15:20 На Хмельниччині на воді за добу загинули двоє людей 15:10 До кладовища у Шаровечці курсуватиме додатковий транспорт 14:06 Закон про мобілізацію, НМТ й запис до школи: про зміни в травні для хмельничан 13:34 Зеленський побував у Хмельницькому (ВІДЕО) play_circle_filled 12:01 У Старокостянтинові в квартирі вибухнула граната. Є постраждалий 11:51 Чому скорочують Хмельницький обласний ліцей? Версія влади та позиція батьків і вчителів 11:00 Сергій Тюрін офіційно став головою Хмельницької ОВА 10:24 «Пішов неповторний голос». Хмельничани попрощались з артистом ансамблю «Козаки Поділля» 09:20 Вручили нагороди рідним загиблих воїнів з Хмельниччини: імена photo_camera 20:58 Виловив 80 кілограм риби та раків у заказнику: на Хмельниччині спіймали браконьєра 19:33 Магнітні бурі у травні 2024: календар небезпечних дат та як від них вберегтися
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up