Зміна дати святкування Дня міста: що каже влада і думають хмельничани

Зміна дати святкування Дня міста: що каже влада і думають хмельничани
  • Минулого року в соцмережах містяни обговорювали зміну дати святкування Дня міста, що відзначається щорічно в останню неділю вересня.
  • Основна причина - несприятлива погода.
  • Що думають про дату святкування хмельничани і чи змінюватимуть її на іншу, дізнавались журналісти vsim.ua.

Традиційно День міста у Хмельницькому святкують в останню неділю вересня. Однак саме в цей період осінь часто демонструє свій холодний і дощовий характер. Це й стало причиною тогорічного обговорення хмельничан зміни дати проведення свята.

Тоді на сайті vsim.ua ми розмістили голосування і запитали містян, коли потрібно святкувати День міста. Варіантів було чотири: зима, весна, літо, осінь. Більшість проголосували за літній період.

Ще під час святкування Дня міста ми запитали у міського голови Олександра Симчишина, чи є можливість перенести святкування на цю пору року. У відповідь отримали: “Ми обдумуємо, обговорюємо, бачимо голосування на сайті. Подивимось, як народ проголосує.”

Відео дня

Пройшов час, і ми знову вирішили дізнатись думку хмельничан щодо перенесення святкування Дня міста у Хмельницькому.

Віра, 60 років

Ми вже звикли, що День міста святкують у вересні. Тим паче, що більшість зараз їдуть відпочивати у серпні. Мені здається, що вересень - найкращий час, щоб відзначати це свято.

Олег, 19 років

Я думаю, що було б доречно перенести на літо. Але тут є певний аспект історичний, День міста може бути прив’язаний до історії. Та не дивлячись на це, я б все ж переніс це свято на літо.

Марина, 30 років

Чесно кажучи, я вважаю що взагалі не потрібно переносити жодні свята. Нехай залишається як є. Це ж традиція.

Назар, 32 роки

Не бачу сенсу переносити. Нехай залишається свято у тому місяці, в якому було, бо і так нормально. У вересні якраз не спекотно.

Кароліна, 20 років

Було б краще, якби святкування перенесли на літо. Бо влітку краща погода, і взагалі буде прикольніше. І ще плюс в тому, що всі студенти в місті, ніхто не роз’їдеться на навчання.

Олександр, 19 років

Я за те, щоб святкувати День міста влітку. Бо в цей період до міста приїжджають туристи, а у вересні це не дуже практично.

До якої думки все ж дійшла місцева влада та чи змінюватимуть дату проведення свята, ми поцікавились в начальника управління культури і туризму Хмельницької міської ради Артема Ромасюкова.

  • Дивлячись на погоду, яка останнім часом дуже непередбачувана, ми вирішили, що переносити свято не будемо. Адже нам в травні ледве вдалось провести заходи між дощами, тому не виключення, що це не повторюватиметься і влітку. Цього року День міста як і раніше будемо відзначати в останню неділю вересня. У перспективі змінювати дату також не плануємо - каже Артем Ромасюков.

Читайте також: “Треба проводити фестиваль під вікнами у мера”: чи змінять місце проведення фестів у Хмельницькому

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (36)
  • толік

    Залишити як є! Чудовий час! Осінь!
  • Viktoria Naista

    Вам мало літом фестивалів і свят?) тож нехай день міста залишиться восени))
  • Роман Паращук

    Краще день міста святкувати на початку жовтня
  • Роман Паращук

    Владі потрібно подумати як проводи усі заходи без залучення освітян примусово у їх час який їм необхідний для кращої підготовки до проведення уроків. Усі патріотичні, виховні заходи мають проводитися у школі в урочний час. Ми йдемо до Європи приведіть мені приклад де так масово залучаються вчителі в країнах Європи до заходів які проводить міська влада? У нас є багато гуртків які працюють у місті залучайте їх.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up