Що потрібно знати, обираючи шпалери для квартири (Новини компаній)

Що потрібно знати, обираючи шпалери для квартири (Новини компаній)
  • Найчастіше господарі квартири все для ремонту обирають самостійно.

  • Особливо важливо не помилитися з вибором шпалер.

  • Що важливо про це знати? 

Ремонт у власній квартирі — одна з тих турбот, яку можна назвати приємною. Особливо, якщо це перший ремонт у власному помешканні. Будь-якому господарю хочеться зробити все якнайкраще, аби квартира стала не просто місцем проживання, а затишним домом. Хтось вдається до послуг дизайнерів, але найчастіше все для облаштування житла мешканці Хмельницького обирають самостійно.

Одне з найважливіших питань, яке постає в процесі ремонту, — як обрати шпалери в коридор, на кухню, в спальню та інші кімнати? Саме шпалери є однією з тих речей, які визначаються «настрій» житла, і разом з тим — настрій його мешканців та гостей. Пропонуємо вам п’ять речей, на які варто звернути увагу, обираючи шпалери.

Види шпалер. Виробники пропонують паперові, флізелінові, вінілові, текстильні, рідкі, бамбукові шпалери, а також скло- та фотошпалери. У кожного з цих різновидів є позитивні та негативні сторони. Так, паперові шпалери недорогі, різноманітні за кольорами й малюнками, не шкодять довкіллю та добре пропускають повітря.

Разом з тим вони мають низьку стійкість до вологи та світла, малий термін служби, а ще їх важко клеїти, тому що вони розмокають. З усіма особливостями кожного виду шпалер можна ознайомитися в Інтернеті або ж звернутися за допомогою до консультанта в магазині.

Тип кімнати. Кожна з кімнат має своє призначення, і це впливає на вибір шпалер. Для спальні, вітальні та дитячої можна обрати будь-які шпалери. Однак у випадку зі спальнею та дитячою варто звертати увагу на шпалери з натуральних матеріалів. Для кухні та ванної варто обирати вологостійкі шпалери. У випадку з коридором найкраще підійдуть шпалери, які можна мити, оскільки саме в цю кімнату потрапляє найбільше бруду знадвору.

Дефекти стін. У будь-якому помешканні стіни можуть мати недоліки, як то тріщини та нерівності. Одним зі способів їхнього усунення є використання шпалер. Для таких випадків підійдуть флізелінові, вінілові, рідкі, а також склошпалери. Тим часом найгірше для цього підходять паперові шпалери.

Освітлення у кімнаті. Шпалери з часом можуть втрачати колір — вицвітати. Аби цього не сталося, потрібно обирати їх залежно від освітленості кімнати — на пакуванні є відповідне маркування. Варто також знати, що для малої освітленості варто обирати шпалери світлих тонів — це візуально розширить приміщення. За хорошої освітленості можна обирати будь-який колір.

Колір шпалер. Залежно від кімнати різняться рекомендації щодо кольору шпалер. Так, для візуального розширення маленьких кімнат краще обирати світлі кольори. Для кухні підійдуть білий, бежевий та червоний кольори. У спальню краще обирати спокійні приглушені тони — блакитний, світло-рожевий, м’ятний. У вітальню підійдуть і спокійній, і яскраві кольори.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство власного чоловіка жителька Хмельниччини отримала вирок 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up