Офіси хмельницьких телеканалів «Ексклюзив» та «TV7+» знову намагалися підпалити (ОНОВЛЕНО)

Офіси хмельницьких телеканалів «Ексклюзив» та «TV7+» знову намагалися підпалити (ОНОВЛЕНО)
7 травня о четвертій години ранку до приміщення, у якому знаходяться офіси телеканалів «Ексклюзив» та «TV7+», підійшло четверо чоловіків. Вони підпалили і почали кидали у вікна коктейлі Молотова, а потім втекли.

Зробивши свою лиху справу, чоловіки втікли геть. Спрацювала сигналізація і приїхали правоохоронці. Але зловмисників на місці вже не було.

Злодіяння зафіксували дві камери спостереження.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

- Ми пов’язуємо події цієї ночі з тим, що комусь не подобаються матеріали, які виходять в ефірі телеканалів. Крім того, напередодні о десятій тридцять директору телеканалу «TV7+» Олені Філатовій зателефонував невідомий і почав погрожувати. Нам сказали, що ми займаємося поширенням неправдивої інформації. А наприкінці запитали, чи є в нас діти, і сказали «вважайте!». Я був присутній при розмові і мова йшла про нас обох, - каже директор телеканалу «Ексклюзив» Анатолій Вінскевич.

Чоловік припускає, які матеріали, що вийшли в ефір 5 та 6 травня, могли не сподобатися зловмисникам.

- Перший матеріал ми дали про те, яким чином відбулася люстрація в облдержадміністрації, порівнявши з тим, як це відбувалося у Києві. Далі на телеканалі «TV7+» вийшов матеріал, у якому певні міркування з цього приводу озвучував люстрований начальник обласного управління освіти Віктор Очеретянко. Ще ми дали матеріал про те, що у Волочиському районі люди блокували дорогу, виходили на майдан, щоб не пустити туди Аліма Міщука. До речі, його прізвище згадувала людина, яка нам телефонувала з погрозами, кажучи, що ми щось там не так показуємо, як би їм хотілося, - каже керівник.

Під час нападу пошкоджено два вікна приміщення. Одне вигоріло, а інше тріснуло, оскільки було покрите плівкою. Потрібно ще фарбувати приміщення. Телевізійники ще не встановлювали суми збитків

Коли відбулися попередні підпали, керівництво телеканалів подавало заяви до міліції, але зловмисників і досі не знайшли.

- Цього разу по факту погроз ми подали заяви і до міліції, і до прокуратури, і до Служби безпеки України. Зважаючи на нинішній стан міліції, мені не віриться, що винних знайдуть. Міліція просто спостерігає за подіями, які відбуваються, і не втручається, не робить ніяких рішучих дій, коли це треба робити. Але я дуже сподіваюся, що зловмисників знайдуть. Бо це ж не тільки наші офіси постраждали, а й «Удару». Тут вже справа честі. Тричі один і той самий злочин і досі не можуть нічого зробити, - каже Анатолій Вінскевич.

Цієї ж ночі палали двері офісу обласної парторганіхації "Удар".

- Я особисто контролю розслідування і зроблю все можливе і неможливе, незалежно від насліків, аби розкрити ці злочини у найкоротший термін. Мова зараз йде не про партію «Удар» чи телеканал, а про порядок у місті, - каже начальник Хмельницького міськвідділу міліції Василь Птащук.

Наразі за фактом злочини порушили кримінальну справу за статтею 296 частиною першою Кримінального кодексу України «Хуліганство», оскільки немає результатів експертиз.

- Після отримання результатів експертиз ми перекваліфікуємо справу за статтею 194 частиною другою Кримінального кодексу України «Навмисний підпал», - каже Василь Птащук. - У мене немає сумніву, що у випадках з телеканалами та офісом партії був підпал.

Попердня спроба підпалити телеканал «Ексклюзив», як повідомляють у міліції, не пов'язана з цією. Злочинців тоді так і не знайшли.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (29)
  • Anonymous

    оленко шо ж ти пишеш! одумайся!
  • Anonymous

    всімка завжди молодці
  • Anonymous

    ого тебе добре кинули , як же так! йди до Лаабазюка на тприйом кажи йому!
  • Anonymous

    це так
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:25 ВСІМ Бізнес-ліга 2024 - відеоогляди матчів 1-2 туру play_circle_filled 18:06 Великодній ярмарок у центрі Хмельницького: збиратимуть гроші на турнікети 17:27 Працівник судової охорони обіцяв підслідному поліцейському «вирішити» питання з кримінальною справою, — ДБР 16:52 Яка зарплата у головного поліцейського Хмельницького району. Огляд декларації Василя Птащука Від читача 16:47 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" для боротьби з ворожими фейками 16:14 У хмельницькому «Електротрансі» є 88 вакансій (СПИСОК) 15:40 «Мені потрібен син, а не герой»: спогади про 21-річного розвідника Олексія Вітюка photo_camera 15:27 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:42 У Хмельницькому відремонтували терапевтичне відділення міської лікарні photo_camera 12:45 У Хмельницькому на два тижні відключать гарячу воду (АДРЕСИ) 12:06 Житель Хмельницького району вкрав квіти з могили загиблого воїна 11:41 ВСІМ Бізнес-ліга 2024: календар матчів 4 травня 11:26 Як хмельничани називають дітей: підбірка рідкісних і поширених імен за квітень 11:22 Що таке зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Хмельницького 10:11 Допомога рідним військових й пораненим захисникам: прийом будуть вести в Славутському ЦНАПі 09:03 У Хмельницькій міській раді скликають сесію: які питання розглянуть
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up