Ажіотаж за біометричними паспортами стих. У міграційній службі кажуть, черги зменшуються

Ажіотаж за біометричними паспортами стих. У міграційній службі кажуть, черги зменшуються
  • З початку року вже 8,2 тисячі хмельничан оформили біометричні паспорти.
  • Через безвіз і сезон відпусток останніх три місяці у паспортних столах був аншлаг.
  • Чи зменшились черги зараз, дізнавались журналісти vsim.ua. 

З початку року у Хмельницькій області вже видали 76 тисяч закордонних паспортів. Серед них оформили «біометрику» 8,2 тисячі хмельничан. Справжній ажіотаж у паспортних столах розпочався у травні. Ще більше інтерес «розігрівся» з початком безвізу. Хмельничани кинулись оформлювати паспорти для виїзду за кордон. Три місяці черги за біометричними паспортами були кілометрові. У сезон відпусток закордонний паспорт можна було отримати лише через два місяці після звернення. Чи легко зараз стати у чергу за біометричним паспортом, ми запитали в управлінні міграційної служби у Хмельницькій області.

- Зараз спостерігається зменшення черг у територіальних підрозділах міграційної служби за рахунок закінчення сезону відпусток та початком навчального року, але адміністративна послуга по оформленні та виготовленні закордонного паспорта залишається найбільш поширеною послугою серед населення, - говорить головний спеціаліст із зв'язків з громадськістю та ЗМІ Лілія Квятковська. 

Читайте також: Як у Хмельницькому оформити біометричний паспорт

Відео дня

За її словами, в міському відділі на Пушкіна, 15 щодня обслуговують в середньому 30-35 хмельничан, які хочуть оформити "біометрику". До словами, вартість закордонного паспорта поки не змінилась. За 20 робочих днів треба заплатити 557 гривень, якщо хочете оформити паспорт у коротші терміни, за тиждень, доведеться віддати 810 гривень. До суми слід додати банківський внесок у 32 гривні. 

Читайте також: Безвіз: як і де оформити біометричний паспорт для дитини
 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Lubov Velichko

    12 талончиків на день. А Звідки беруться 35 громадян???????  Там якась тітонька на лавочці складає списки на отримання талончиків.Я вже близько року не можу здати документи на паспорт.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:48 Де в Хмельницькому не буде світла 23 квітня (АДРЕСИ) 20:21 Школярі з Хмельницького зустрілися з американським режисером та обговорили проблему булінгу 19:38 1,4 мільярда на сміття. Головне з інвестиційної програми «Спецкомунтрансу» 19:08 У Хмельницькому патрульні знайшли наркотики у пасажирки авто Від читача 12:08 РЕПЕРФУЗІЙНОМУ ЦЕНТРУ КНП «ХОССЦ» у м.Хмельницький – 3 роки! 18:23 Бійка у розважальному закладі Шепетівки закінчилась реанімацією 17:42 На Хмельниччині оголосили підозру чоловіку, який відрубав голову собаці 17:09 Зеленський вручив орден «Золота Зірка» дружині полеглого Героя Руслана Пруса 16:46 Померла 8-річна Каріна з Кам’янця. Рідним треба допомога photo_camera 16:16 За необережне вбивство двох лісівників житель Шепетівщини отримав вирок 15:41 У Хмельницькому не знайшли підозрюваного, який причетний до отруєння собак 15:16 Хмельницьку обласну службу зайнятості очолив новий керівник 14:46 У Симчишина найвища: рейтинг зарплат мерів сусідніх міст (ІНФОГРАФІКА) 14:21 На Хмельниччині викрили священника УПЦ МП, який вихваляв путіна перед вірянами 13:36 На Хмельниччині водій переконував суд, що прикидався п'яним перед поліцейськими 12:52 У Кам'янці на смерть збили пішохода 12:13 На Хмельниччині запустили ще один комплекс зважування вантажівок 11:11 Смертельна ДТП на Хмельниччині: водій «ВАЗу» влетів у дерево 10:35 Готуємося до Великодня: де купити смачні паски та інші частування для святкового столу 10:20 У Маліївцях відкрили туристичний сезон 2024 photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up