Будівництво на березі Південного Бугу: домовляться чи просто знесуть

Будівництво на березі Південного Бугу: домовляться чи просто знесуть
В ситуації із будівництвом комплексу, який розташований в декількох метрах від річки, відкриваються нові сторінки. Кримінальні провадження, порушення містобудівних умов та нехтування законом - це все лише початок. У подальшому споруду можуть просто демонтувати.

Підприємство «Ультрасервіс» планує відкрити базу відпочинку на території розміром у 0,38 га, яку орендує. У триповерховій будівлі мають бути поліпшені апартаменти. Навколо хочуть гарно оздобити територію та облаштувати басейн. У проект інвестують немаленькі кошти. Та заплановане може не втілитися у життя. Справа у тому, що у підприємстві, схоже, забули про закони. Нагадаємо, що прокуратура зацікавилася даним будівництвом та відкрила кримінальне провадження.

Ще однією перепоною може стати міська влада. Вона може відмовити у продовжені договору оренди. Та єдиної позиції щодо цього немає навіть у «вершків» владної піраміди хмельницької влади.

- Хмельницькому не завадила б така база із апартаментами. Чому наші люди мають їхати у інші регіону, щоб просто відпочити. Потрібно найти шляхи вирішення проблеми і, можливо, все таки продовжити оренду для підприємства, якщо це можливо, - вважає депутат Хмельницької міськради Олександр Скочеляс.

Відео дня

На засіданні земельної комісії свою позицію щодо ситуації висловили й орендарі ділянки на березі Південного Бугу. Вони розповіли депутатам про те, якою у майбутньому має бути база відпочинку із поліпшеними апартаментами. Також пояснили те, чому у будівлі замість дозволених трьох поверхів з’явилися ще й масандра та цокольне приміщення. Щодо кримінального провадження, то цей факт підприємців відверто здивував.

- Ми вчора у стрічні новин на Фейсбук вперше дізналися про те, що існує якесь кримінальне провадження, - зазначив представник підприємства «Ультрасервіс» Ігор Плейзор. – Щодо будівництва, то воно передбачає немалі інвестиції. Пайовиків, як чомусь багато хто думає, у нас немає. Ми хочемо зробити якісний комплекс відпочинку.

Читайте також: У Хмельницькому із скандалом закрили кафе на Львівському шосе

Та чи вдасться завершити задумане «Ультрасервісу» невідомо. Термін оренди земельної ділянки у 0,38 га завершився. Чи поновлюватимуть його будуть вирішувати депутати на черговій сесії міської ради, яка відбудеться 27 січня. Міський голова Хмельницького закликатиме обранців не голосувати «за», оскільки уже виявлено чимало порушень і відкрито кримінальні провадження. Не виключає він і більш радикальних дій у майбутньому. Один із варіантів – демонтаж будівництва.

- У нас є чітка позиція щодо цього питання. Зважаючи на численні порушення, кримінальні провадження та ситуацію загалом ми не можемо продовжити договір оренди цьому підприємству. Це питання виноситиметься на голосування на сесію. Сподіваюсь, що депутати теж поставляться до нього із всією відповідальністю, - цитує Олександра Симчишина прес-служба Хмельницької міськради.

Поки питання будівництва на березі Південного Бугу взяли на довивчення. Яка його буде доля у подальшому ще невідомо. Слідкуйте за розвитком подій та за новинами Хмельницького разом із «ВСІМ».

Читайте також: Із скандальним будівництвом на Тернопільській розбиратиметься спеціальна група міської ради

Скандальний «Квартал» на Кам’янецькій оштрафували, а будівництво на Тернопільській призупинили

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    База відпочинку хмельничанам?.Яким...хмельничанам?Хіба-що заможним у вигляді "готелю для відпочинку"...Вже причал почали майструвати,а огорожі які понаставляли...А чому б не почистити ту бухточку,привести до ладу  ті галявини і без залізобетонних парканів,дійсно для людей...Одну бухту вже забрали...
  • Анонім

    варвари. нічого не строять а лиш би зруйнувати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:44 Хлопець, який вкрав 20 тисяч доларів у пенсіонерки, оскаржував вирок: що вирішили 16:58 Які вироки отримують члени ВЛК та МСЕК, яких спіймали на хабарництві 16:25 У Хмельницькому відбудуться великодні майстер-класи: коли і де 15:38 «Підвищення радіаційного фону»: в «Енергоатомі» спростували інформацію Від читача 15:12 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 у Хмельницькому 15:07 Ціни на яйця: за скільки продають у Хмельницькому перед Великоднем photo_camera 14:32 Викрав людину і вимагав 150 тисяч доларів: засудили жителя Хмельниччини 14:01 На Хмельниччині до реєстру корупціонерів потрапили 104 особи. Деталі 13:19 У Хмельницькому і в Городку стались ДТП: є постраждалі 12:25 На Юності сталася ДТП з тролейбусом (ФОТО) photo_camera 11:19 1 травня починається запис дітей до 1 класу. Як це зробити? 10:44 На 10 вулицях Хмельницького не буде води через ремонт 10:21 Куди звернутися, щоб повернути гроші зі старого електронного квитка? Працюватимуть три локації 09:04 Куди здати небезпечні відходи? Графік роботи екобуса у травні 20:45 На Хмельниччині працюватиме 108 постійних пунктів незламності 20:01 На Хмельниччині почастішали кишкові інфекції: що потрібно знати 19:17 Житель Хмельниччини з ножем напав на оператора столичної АЗС: його затримали
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up