День Перемоги у Хмельницькому: квіти, сльози і солдатська каша

День Перемоги у Хмельницькому: квіти, сльози і солдатська каша
Хмельничани відзначили День Перемоги без розважальних заходів. Лише вранці люди поклали квіти до пам'ятників і скуштували солдатської каші. Школярів до участі у заходах не залучали.

На Військовому кладовищі, біля Меморіалу Слави та Вічного вогню зібралися ветерани Великої Вітчизняної війни, представники ветеранських організацій, родичі загиблих учасників бойових дій, громадськість міста... 

Близько 50-ти ветеранів прийшли вшанувати своїх загиблих побратимів. Несли квіти, вінки...

Відео дня
>

Учнів шкіл майже не було, але деякі батьки все ж прийшли зі своїми дітьми. Ветерани ж, одягнені у святкові мундири з медалями та орденами, гордо вели за руки онуків та правнуків. Малеча з радістю дарувала дідусям та бабусям квіти, отримуючи взамін щирі поцілунки та сльози на очах.

Ветерани не стримували сліз радості. Спілкувалися, ділилися спогадами й робили фото на згадку.

Серед ветеранів були і жінки-фронтовички, або ті, хто чекав своїх чоловіків, батьків та синів всю війну.

Загиблих у роки війни присутні на понладанні вшанували хвилиною мовчання. 

 -Сьогодні зібралося близько п’ятдесяти ветеранів, це ті, що можуть самостійно пересуватися, - каже голова міської організації ветеранів Мунір Садиков. - Я хотів би привітати всіх людей зі святом Перемоги. Ми живемо завдяки незабутньому подвигу наших мужніх воїнів. Не забуваймо про них!

Ветерани з мікрорайону Виставка вшанували своїх загиблих бойових побратимів біля Меморіалу Слави.

У місті біля кожного пам'ятника загиблим воїнам залишилося багато квітів та вінків. Хмельничани покладали на постамент гвоздики та бузон.

Після покладання квітів військові на "Уралах" привезли у різні мікрорайони міста солдатську гречану кашу з м'ясом. До частуванні давали хліб та чай.

Ветерани та молоде покоління з радістю їли кашу та пили чай. Захисники Вітчизни при цьому згадували молодість та свої бойові подвиги.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Anonymous

    відзначення сподобалося. Так має бути завжди, без помпезностей і тупості.
  • Anonymous

    гарне відзначення біля Вічного вогню. Гарна атмосфера, погода, хвилина мовчання, помянули.
  • Anonymous

    Живим ветеранам здоров"я, загиблим вічна пам"ять!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:38 У психлікарні в Скаржинцях запланували ремонти на 20,5 мільйона 19:07 «Я тримала його руку до останнього»: історія загиблого у ДТП під Летичевом Віталія Недошивко 18:31 На Хмельниччині у пожежі літньої кухні загинула жінка 18:01 Робота за кордоном і бізнес в Україні. Хмельницькі випускники поділились планами після школи photo_camera Від читача 11:24 "Інноваційне грудне годування: Ключ до комфорту та здоров'я для мами та малюка" 17:18 За працевлаштування людини з інвалідністю роботодавцям Хмельниччини виплатять до 106 тисяч 16:40 Хмельничанка хотіла отримати допомогу від «Дії», натомість втратила всі гроші 16:01 У Хмельницькому затримали водія ВАЗ з підробленими документами 15:16 Прикордонники затримали жителя Хмельниччини, який горами прямував до Румунії 14:34 «Світ на дотик»: історія незрячого подружжя Антона та Вікторії photo_camera 14:04 Повернули тіло після обміну: Хмельниччина втратила воїна Сергія Квятковського 13:40 Куди подіти дитину влітку: огляд дитячих таборів, гуртків та секцій 13:18 На Хмельниччині судили чоловіка, який вночі не впустив додому ексдружину 12:37 Робота у Хмельницькому: є 352 вакансії 12:01 В лікарні помер 24-річний чоловік, якого збив «Volkswagen» біля Летичева 11:12 Хмельницькі піротехніки розміновують Херсонщину (ВІДЕО) play_circle_filled 10:24 Скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ (ІНФОГРАФІКА) 09:22 Розпочався чемпіонат Хмельниччини з футболу photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up