Хмельничан запрошують на акцію «Мова об’єднує»

Хмельничан запрошують на акцію «Мова об’єднує»
Київ, 25 квітня 2019 року. Фото Радіо Свобода
  • Захід присвячений набуттю чинності закону про мову.

  • Учасникам обіцяють призи та сувеніри.

16 липня в Україні набуває чинності закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Він більш відомий як закон про мову. Цього дня у Хмельницькому проводитимуть акцію «Мова об’єднує». На сторінці події у Facebook організатори зазначають, що акцію проводять для підтримки позицій української мови в Україні. Для всіх активних учасників передбачили призи та сувеніри. Так, серед них роздаватимуть синьо-жовті браслети з написом «Мова об’єднує». Хмельничан запрошують на 17:45 до білого мосту в парку імені Чекмана.

Нагадаємо, що закон про мову прийняли 25 квітня цього року. Окремі положення набуватимуть чинності протягом кількох років. Закон передбачає збільшення частки української мови у теле- та радіоефірі, обов’язкове володіння української всіма громадянами, безкоштовне вивчення мови, проведення публічних заходів українською.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up