Запилений черевик та брудні стіни. Як вам таке сусідство у хмельницькому тролейбусі?

Запилений черевик та брудні стіни. Як вам таке сусідство у хмельницькому тролейбусі?
Після підняття вартості проїзду в маршрутках пасажиропотік в «рогатих» збільшився. Люди обирають економніші варіанти для проїзду. Та чи довго так буде? Якість самих транспортних засобів частенько, м’яко кажучи, бажає кращого.

З 1 березня у Хмельницькому збільшили вартість проїзду в автобусах, які працюють в режимі маршрутного таксі. Від цього виграли в «Електротрансі». Директор комунального підприємства Віктор Паламарчук заявив «ВСІМ», що збільшилася щоденна виручка на 2-3 тисячі гривень. За його ж словами, це свідчить про те, що пасажиропотік збільшився на 10%.

- Дещо збільшилася виручка і в автобусах підприємства, які працюють у звичайному режимі. Наші маршрутки заробляють майже стільки ж, як і до підняття тарифів. Можливо, після збільшення вартості пасажири стараються обирати більш економні варіанти громадського транспорту, - говорить Віктор Паламарчук.

Ці факти мають радувати. Це додаткові надходження до міського бюджету. Можливо, ці кошти підуть на такий необхідний ремонт тролейбусів. А цього вони просто потребують. І мова йде навіть не про технічний стан, а про салон транспортних засобів. Порвані та брудні сидіння, ржавчина, підлога, яка ніби ось-ось та й провалиться під ногами. Заходячи в салон, не можна бути впевненим, що звідти вийдеш чистим та здоровим. Яскраве свідчення цього – фото із тролейбуса №17, які надіслав «ВСІМ» читач. Зроблені вони були в неділю, 13 березня.

Відео дня

За поясненнями такого далеко неохайного стану тролейбусу ми звернулися до директора КП «Електротранс» Віктора Паламарчука.

- Генеральні прибирання в кожному тролейбусі здійснюються кожні п’ять днів. Щодня перед виходом на маршрут відбувається поточне. Трапляються поодинокі випадки, коли пасажири скаржаться на стан тролейбусів. Та ми активно працюємо над усуненням недоліків, - коментує «ВСІМ» Віктор Паламарчук.

Читачка «ВСІМ» (ім’я редакції відоме – прим.авт) написала в редакцію, що після проїзду у 17-ому тролейбусі відмовиться від цього виду транспорту. У салоні вона замастила верхній одяг пилом, який не прибирається між сидіннями. Те, що інколи салони бувають брудні комунальник не заперечує. Пояснює це тим, що  не догледіти може кожен. Мовляв, людський фактор ніхто не відміняв. Ще одна причина – неможливість повного вологого прибирання в середині транспортного засобу. Це пояснюється тим, що повсюди там проходять електропроводи і присутність там води може спричинити надзвичайні ситуації.

Та від цих пояснень навряд чи буде легше тим, хто став жертвою древності та брудності тролейбусів. Пошкоджений одяг чи, що гірше, здоров’я… Ніхто із пасажирів не застрахований від цього. Довести провину перевізника та добитися відшкодування за завданні збитки виявляється досить не просто.

- Для того, щоб захистити свої права, спершу споживач транспортних послуг (пасажир) повинен звернутись письмово з листом-зверненням до адміністрації підприємства-перевізника, Виконавчого комітету Хмельницької міської ради, або до Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті, щоб повідомити про факт порушень, які відбулись з метою досудового врегулювання спору. Необхідно зазначити, що споживач має право на відшкодування шкоди у разі, якщо доведе в встановленому порядку вину надавача послуг. Доказами у цій ситуації будуть фото- та відео-матеріали, пояснення свідків та інше, – коментує «ВСІМ» юрист ХОГО «Подільська правова ліга» Кристина Антонюк.

Довідка:

В парку Хмельницького комунально підприємства «Електротранс» нараховується 105 тролейбусів. Із них робочих і готових в будь-який момент виїхати на маршрут – 90. Ще 15 потребують капітального ремонту. Та навіть працюючих «рогатих» у Хмельницькому, як виявляється, забагато. Комунальники випускають на лінію щодня не більше 75 транспортних засобів. Все через те, що в підприємстві не вистачає водіїв.

Більшість тролейбусів, якими щоденно їздять хмельничани, уже зовсім старенькі. На те, щоб підтримувати їх в робочому стані щорічно «Електротранс» витрачає до 3 мільйонів гривень. Щось іде на поточний дрібний ремонт. Деякі потребують більш вагомих робіт та витрат. Та й цих коштів, схоже, не вистачає на те, щоб привести до ладу принаймні салони.

Усе це зайвий раз свідчить про необхідність наведення порядку в транспортній системі міста. І стосується це не лише тролейбусів чи маршруток. Стан зупинок громадського транспорту теж влаштовує далеко не всіх. Із закликом до вирішення цих проблем до міськради хмельничани звертаються часто. Хтось пише скарги, а хтось - петиції. Останні досить швидко знаходять підтримку. Та чи спричинить це якісь реальні позитивні зрушення? Питання болюче та актуальне. Як його вирішуватиме міська влада, дізнаємось згодом. Слідкуйте за оновленнями разом із «ВСІМ».

Читачка поскаржилася: вийшла із тролейбуса та помітила, що забруднила пальто.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (37)
  • Анонім

    ТУТ СКОРІШЕ НА Украіна МАЄ ТАЛАНТ ТРЕ ІХАТИ



    На  980  грн розкажи як прожити Хмельничанами  чи пенсіонерам??



    Якшо тіки   проізд людини і дитини 2*3,5*2*22=2*154=308

    На  дитсадок, школу здай на обіди 220 (то є мінімум  здай )

    980-308-220= 460

    460/2особи/30днів= 7,6 в день жити

    І розказувати як люди живуть, одягаються, НЕКРАДУТЬ, мають дітей……



    І ЧУЖИХ ОТПРИСКІВ , ЧУЖЕ ПОТОМСТВО , ЧУЖИХ НАЩАДКІВ, НАСЛЕДНИКЇВ ЧУЖОГО  РОДУ  ВИХОВУЄШ ( ЩО ПЛОДЯТЬСЯ ВИВОДКАМИ ), А НА СВОІХ НІ НА ІДЛО НІ НА УВАГУ НЕ ХВАТАЄ, ПРАКТИЧНО ІХ НЕБАЧИШ  ЧИМ ПОКОРМИТИ, ЧИМ ЗОДЯГНУТИ ??!!???
  • Анонім

    Тож в місті 260 000 і в області 280 000 числиться людей по приписці



    ГРОШІ   ІДНАКОВІ   ВИДІЛЯЮТЬСЯ   НА   ІХ   УТРИМАННЯ



    ТО КУДИ???, НАКОГО ???ВОНИ ТРАТЯТЬСЯ, ЯКЩО ВСІ ІХ ЛЮДИ З ОБЛАСІ В МІСТІ???
  • Анонім

    Монолог однієї озлобленої людини, яка скоріш за все працює няньою в дитсадку. Хто Вам не дає права розрахуватися і поїхати закордон заробляти тисячі євро, або хто Вам не давав можливості обрати іншу професію.

    Анонім reply Анонім

    Значить на область , райони



    теж виділяються субвенціі, дотціі .



    Значить область , райони теж непогано заробляє від орендарів землі, теж є надходження.



    ТО КУДИ???, НАКОГО ???ВОНИ ТРАТЯТЬСЯ, ЯКЩО ВСІ ІХ ЛЮДИ В МІСТІ???
  • Анонім

    А ті шо з сіл переселенці, приіджі, тут в місті  серуть не бубочками, а ковбасами( бо рябі сумки-вагоновози з села батьки ім передають, тушонки з льохів, морозильні камери мясами забиті)(ПАЇ, ПАЇ мають)За робочі містця, комунальні неплатяь,



    тільки навантаження на каналізаційні труби йде.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up